עבור לתוכן

שאלה לגבי רזולוציית מסך של טאבלטים גדולים

Featured Replies

פורסם

שלום

היום יש הרבה דיבורים על מסכי רטינה, כאשר בסופו של דבר זה סתם שם שיווקי שאפל המציאה למסכים ברזולוציה גבוהה שלה. אני אפילו לא יודע אם יש איזה תקן של רזולוציה שממנה ומעלה זה נחשב מסך "רטינה".

בכל מקרה, אם אנחנו עוסקים בטאבלטים סיניים אז יש מספר טאבלטים גדולים שמתהדרים במסכים כאלו אבל הם עולים 250 דולר וצפונה.

יש את הטאבלטים הקטנים של 7 אינטש עם רזולוציה של 1280x800 שגם הם בתחום הרזולוציה הגבוהה.

אבל אני מרגיש ש-7 אינטש יהיה לי קטן מדי ולשלם 260 דולר על טאבלט אני לא רוצה, אז אני מתחיל להסתכל על הטאבלטים הגדולים יותר של 8,9,10 אינטש ורואה ששם הרזולוציה יותר נמוכה

(רזולוציה אופיינית למסך 9.7 אינטש היא 1024x768, או למשל ה-ainol hero שמחזיק ברזולוציה של 1280x800 כמו ה-fire, רק שהוא בגודל 10 אינטש).

מה שאומר שבמסכים הגדולים יותר לא מוסיפים עוד פיקסלים אלא פשוט "מותחים" אוצם על חשבון הרזולוציה. ככל שהמסך גדול יותר אז הרזולוציה היחסית נמוכה יותר.

עכשיו השאלה שלי היא האם זה משמעותי ? האם בטאבלט גדול עם רזולוציה נמוכה יחסית באמת רואים מפוקסל/לא חד/לא ברור ? האם זה משפיע על סרטים, קריאת ספרים ? התעייפות העיניים ?

סתם להשוואה, הסתכלתי על מסך המחשב שלי וחישבתי את הרזולוציה שלו יחסית לגודלו ויצאו לי ערכים מאד עלובים ועדיין אני רואה בו טוב....

תודה

פורסם

לסרטים זה לא משנה כי:

* אתה תלוי ברזולוציה של התוכן

* בצפייה רגילה הפיקסול לא יהיה ניתן להבחנה בגדלים האלה של המסכים

לתמונות זה עשוי לשנות - אם יש לך תמונות ברזולוציה גבוהה (שגם צולמו באיכות גבוהה), הן תהיינה יותר חדות, אבל שוב - זה משמעותי בחלק קטן מאוד מהתמונות (שילוב של פרטים קטנים ואיכות צילום גבוהה).

איפה שזה עשוי לשנות הכי הרבה, לדעתי, זה דווקא לקריאת טקסט. קריאוּת של טקסט היא שילוב של גודל הכתב והחדות שלו. במסך המחשב שלך, למרות צפיפות הפיקסלים הנמוכה יחסית לגאדג'טים, אתה רואה טוב - כי האותיות גדולות. אבל כשהאותיות קטנות מאוד, אז צפיפות פיקסלים גבוהה יכולה להפוך כתב לא קריא או קשה לקריאה לקריא בהחלט ובקלות (בהנחה כמובן שיש scaling לגודל פיזי שווה של האותיות).

את המשמעות של ההבדלים ראיתי למשל על iPhone 3GS לעומת iPhone 5, וכן iPad 2 לעומת iPad 3.

פורסם
  • מחבר

זה עדיין לא מקדם אותי בהחלטה איזה גודל מסך לקנות...

כי אם אני רוצה חדות מקסימלית אני צריך ללכת על 7 אינטש. מצד שני, בדגמי ה-9.7 או ה-10 אינטש יש רזולוציה מופחתת אבל הם מפצים על זה בגודל האותיות - כמו שאמרת. אז אני עדיין לא יודע מה עדיף.

וקריאת טקסט תהיה בערך 50% מהשימוש בטאבלט, כך שזה חשוב.

פורסם

חשבון פשוט.

ברור שבהינתן רזולוציה זהה - המסך הגדול יהיה קריא יותר.

אבל אם אתה משווה בין מסך גדול ורזולוציה נמוכה למסך יותר קטן אבל רזולוציה יותר גבוהה - זה כבר יותר מורכב ולא ניתן לענות על זה חד-משמעית - כי זה כבר תלוי ספציפית ברזולוציות ובגדלים, וגם בגודל האותיות עצמן (כלומר עשוי להשתנות ממסמך למסמך).

פורסם

אכן לסרטים לא הכי משנה,עולי גם עדיף 1024 :silly: ,לא יצה לי לחשוב על כך, אבל שאני חושב על זה, המסך בכל זאת פיזית קטן ויתר,

יתן לך דוגמה, לי יש DELL 2412U שהוא 1200 על 1920, הרבה שטח עבודה, צפיפות טובה וטוב לטקסטים כמו טוב לסרטים, לאומת זאת בסלון יש מסך פלסמה שהוא 1024 על 768, לא נוח לעבוד עליו בגלל ריצוד, אבל לסרטים דבקה העדפתי מסך HDR ויש עדיפות לתוכן ברזולוציה נמוכה כמו DVDRIP. אבל כל זה לפי היגיון אומר שעל סמרטפון או טבלט אמור להיות שונה, אבל אם לקחת בחשבון את עניין גודל המסך שהרי צפיפות פיקסלים במסך קטן גדולה יותר לא אמור לתת השפעה גדולה ולדעתי נגיד 1080 על מסך 10" או 4.5" זה גימיק שיווקי ותו לא, כן יש הבדל בחדות בין נגיד אייפון 3 ל 4 ואני ראיתי בעצמי אבל הוא לא כזה גדול עקב הגודל הפיזי של המסך (אם כי מסך של 3 זבל גמור לדעתי חח). יש לדעתי רזולוציה מינימלית לגודל מסך, היה לי בעבר מכשיר אנדרואיד אם מסך 2.55 ורזולוציה 240 על 320 :o ויודעה מה ? הסתדרתי לא רע, היה חשוב לי לגודל, היה גם מכשיר אם מסך 4" ורזולוציה 480 על 854, כיום יש לי מכשיר 4.65 720 על 1280, החדות באמת מוסיפה, אבל מרזולוציה מסויימת כבר לא מרגישים הבדל, מצד שני לא היה לי ניסיון אם סמרטפונים או טבלטים שהרזולוציה עולה על 720P, אבל חייב להיות הסבר לIPAD3/4 או נגיד NOTE 10.1 , או שהם בכל זאת שוב טריק שיווקי מהסוג שלי גדול יותר..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים