עבור לתוכן

מחשב נייד Dell D430 עושה ריסטים תכופים

Featured Replies

פורסם

אחרי שבועיים שאני מנסה לפתור את הבעיה ללא התקדמות ממשית, אני פונה למומחים בפורום בתקווה לכיוון ועזרה.

יש לי מחשב Dell latitude D430 שאחרי כ 4 שנים של עבודה טובה התחיל לעשות ריסטים אקראיים (בלי מסך כחול או הודעה כלשהי)

מאחר והדיסק הקשיח הראה סימני גסיסה, והמאוורר עשה רעשים מוזרים החלפתי לו דיסק קשיח מאוורר וסוללה חדשים, העלתי את מערכת ההפעלה מאימג' והריסטים המשיכו.

כאשר אני מעלה אותו ב Safe mode - התופעה חולפת, כלומר אין ריסטים

התקנתי מחדש את מערכת ההפעלה (windows xp pro hebrew) ואת כל הדרייברים מהאתר של דל - התופעה המשיכה

הרצתי את dell diagnostic והוא עבר במלואו.

בדיקת זיכרון RAM וזכרון גרפי memtest86 - עבר חלק

בדיקת וירוסים ו mallwarebytes - נקי.

בדקתי טמפרטורה בעזרת SIW - בין 60 ל 70 מעלות בד"כ, יכול להגיע גם עד 80 בניגון ווידאו, אבל לא ראיתי קשר בין הטמפרטורה לריסטים.

ניסיתי לנטרל (להפוך ללא זמין) את כל ההתקנים שאינם חיוניים - graphic controller, audio controller, network, sd card, bluetooth ועוד כמה - התופעה המשיכה

ניסיתי גם לעצור שרותים ( services) לא חיוניים - עשיתי רשימה של השרותים במצב בטוח וניסיתי לבטל כל מה שלא ברשימה כשאני במצב רגיל - לא עזר

זה ניראה כמו תקלה משולבת של חומרה ותוכנה, הריסטים יכולים לקרות מיד כשווינדוס עולה, או אחרי שעה, אבל באופן קונסיסטנטי הם תמיד מופיעים במצב רגיל ואף פעם לא מופיעים במצב בטוח.

אז אם יש למישהו כיוון או רעיון איך לאבחן את מקור התקלה, למשל האם יש דרך לעבור ממצב בטוח למצב רגיל בשלבים (להוסיף שרותים והתקנים בהדרגה)?

תודה,

ניר

פורסם

תריץ את המחשב ממערכת הפעלה חיצונית - כדוגמאת Livecd.

באם גם שם התופעה מתרחשת רב הסיכויים שזה משהו בברזלים.

אם לא - תתקין בעצמך את המערכת (לא דרך אימאג')

אגב D430 זה מחשב שעד כמה שאני יודע בן 5 אם לא יותר...

בהצלחה,

גבריאל

פורסם
  • מחבר

תריץ את המחשב ממערכת הפעלה חיצונית - כדוגמאת Livecd.

באם גם שם התופעה מתרחשת רב הסיכויים שזה משהו בברזלים.

אם לא - תתקין בעצמך את המערכת (לא דרך אימאג')

אגב D430 זה מחשב שעד כמה שאני יודע בן 5 אם לא יותר...

גבריאל, תודה על התשבה

אנסה להריץ מערכת הפעלה חיצונית

לגבי הווינדוס - בהתחלה לקחתי אותו מאימג' , אבל בשלב שני התקנתי מחדש כולל כל הדרייברים מהאתר של דל.

לגבי הגיל - אתה כניראה צודק אבל... אחרי שהחלפתי דיסק קשיח מאוורר וסוללה, יש עוד משהו מועד להתעייפות?

למשל, יש לי מחשב דל X300 שהוא כבר בן 8 או 9 שנים ועובד מצוין.

ניר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים