עבור לתוכן

שאלה בנושא קניית אל פסק

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

במהלך השבועיים האחרונים, אני חווה המון בעיות בחשמל עקב מזג האוויר. לפעמים מדובר בהפסקת חשמל ארוכה ולעיתים מדובר בנפילה של שניה שמספיקה לתת למחשב איזה "ספייק" שמפיל אותו.

החלטתי לקנות אל פסק רק שאני לא ממש יודע מה לקנות ולא בא לי ליפול עם זה.

קראתי איזשהו מדריך ועשיתי חישוב די פשוט של -

ספק כח במחשב - 500W

מסך מחשב - 36W

מדפסת - 32W

ראוטר - אין לי מושג אבל אני מניח שזה די זניח מבחינת צריכת החשמל אז חישבתי אותו לפי 20W

את הנתונים הללו הכפלתי ב 1.4 והגעתי ל 823.

האם זה אומר שאני צריך לקנות אל פסק של 850 או שכמקדם ביטחון, אני צריך אל פסק של 1000? (ולפי מה שהבנתי יש קפיצה משמעותית במחיר שמדובר ב 1000).

אודה לתשובה מהירה, כל יום שעובר המחשב שלי סופג עוד נפילה ואני כמובן מעדיף לעשות את הקנייה לפני שמשהו נשרף.

תודה.

פורסם

לא תמיד קפיצות מתח כאלה הם תוצאה של מזג האוויר. חיבורים לא מהודקים בתוך הבית יולים לגרום לנפילות מתח קטנות כאלה בדיוק של שניה, ויכולים לגרום גם לשריפה. תבדוק אם זה משהוא שקורה רק אצלך, או גם אצל השכנים (ואם זה בו זמנית איתך או בזמנים שונים). ותוודא שחיבורים שונים - ברים בלוח החשמל, בשקעים וכדומה מהודקים טוב (אם כל הזהירות שצריך במתח גבוה)

של איזה חברה הספק שיש לך עכשו ? ספקים זולים נופלים הרבה יותר בקלות כתוצאה מקפיצת מתח קטנה. ורוב הספקים הזולים שיש היום הם של "500W" (על המדבקהספק איכותי יכול "לגשר" בעצמו על הקפיצות הקטנות ביותר בלי שיצתרך UPS - אם רוב הקפיצות שיש לך הם "ספייקים כמעט בלתי נראים" אוליי ספק זה כל מה שאתה צריך

החישוב של ה UPS מהמדריך שהשתמשת בו לא נכון :

1. מחשב שיש לו ספק של 500W לא לוקח 500W. הוא יכול לקחת פחות או יותר לפי מה שהמחשב לוקח ממנו - אם המחשב לוקח 100W הספק יכול לקחת למשל 130W (מה שהמחשב לוקח + ההפסדים של הספק). אם המחשב לוקח 400W הספק יכול לקחת למשל 550W (מה שהמחשב לוקח + הפסדים). ה 500W הם המקס' שהמחשב יכוללקחת מהספק, לא המקס' שהספק יכול לקחת מהחשמל ולא מה שהספק לוקח קבוע מהחשמל (זה תלוי במה שהמחשב לוקח)

2. ל UPS יש נתון ב VA. אבל VA אינם W. ההספק של UPS ב W הרבה יותר נמוך - UPS של 850VA יכול להגיע למקס' תיאורטי של כ 420-480W, במציאות זה יהיה 324W בגלל המגבלות של הסוללה שיש בתוך ה UPS. אם תנסה לקחת 850W מ UPS של 850VA, הוא יהיה בעומס יתר של בערך פי 2.6 ממה שהוא יכול באמת להחזיק - או שהוא יתכבה או שהוא יישרף

בתור התחלה תבדוק את 2 אלה :

למה יש לך קפיצות מתח ? זה לא משהוא בעייתי בתוך הבית שלך ?

איזה ספק יש לך (חברה) ?

אם אתה רוצה UPS, תחשב באתר http://www.extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp כמה המחשב באמת לוקח - זה לא כולל את מה שהספק לוקח, את זה נצתרך לחשב לבד

פורסם
  • מחבר

היי,

תודה רבה על התגובה הסופר מקצועית הזאת, אתה ממש מבין בתחום, הא? :)

אז ככה, מבדיקה שערכתי, הספייקים האלו הם לא אצלי, גם אצל השכנים. מעבר לספייקים, יש הפסקות חשמל לעיתים עקב המזג אוויר או יזומות אומנם בתדירות נמוכה יותר אבל עדיין, מספיק הפסקה אחת לא במקום ונזק יכול להיגרם.

לגבי הספק, לא יודע לומר לך אם הוא נחשב איכותי או לא, אז צילמתי, אני מניח שאתה תדע יותר ממני -

http://www.fastup.co.il/v.php?file=84981666.jpg

השתמשתי במחשבון ששלחת לי. לא ידעתי מה לסמן ב CPU Utilization (TDP 2): אז השארתי את זה על 90%

התוצאה שקיבלתי היא -

minimum psu wattage - 337W

recommended - 387W

אני לא יודע אם הלוח שלי נחשב High End, במידה וכן הנתונים משתנים ל - 354/404. הלוח שיש לי זה Intel Kingsberg DP55KG

ושוב תודה על העזרה.

פורסם

בכל מקרה תבדוק שמדובר באותה בעיה אצלך ואצל השכנים (בהאם גם אצלכם היתה קפיצת מתח _עכשו_ ?), ולא שיש לשתיכם חיבורים לא מהודקים בלוח חשמל וכו שעושים צרות לכל אחד בנפרד

אם לא אז אכן רצוי לקחת UPS

יש לך ספק איכותי ביותר. כלומר זה לא בעיה שהוא נופל בקלות מספייקים אלא שהספייקים דיי משמעותיים

ההספק המינימלי מהאתר הוא 337W. אם נכפיל את זה x1.25 (כלומר 1/היעילות של הספק) נקבל 421W. ביחד המחשב + כל מה שאמרת מקודם הוא 509W

הכי קרוב לזה (וגדול יותר + קצת מרווח ביטחון) שיש זה 600W. ב UPSים של 1000VA יש 600W, ויש להם 2 סוללות (שכל אחת יכולה להחזיק 324W) כך שהסוללות לא מוסיפות הגבלה נמוכה יותר מזו של ה UPS עצמו

תיקח משהוא כמו advice PRPC 1050

פורסם
  • מחבר

אוקיי..מצאתי את הדגם שאמרת לי -

http://www.dsa-sys.co.il/Product.aspx?ProductID=593

המחיר שלו 860 ש"ח. יש דגמים נוספים שאתה ממליץ עליהם או שבכל מקרה גם הם יישארו בטווח המחירים הזה?

שוב תודה,

אושיק.

פורסם

רוזטק 1000-1200VA

FSP EP1000

פורסם
  • מחבר

אני אטריד אותך פעם אחרונה בנושא :)

יש:

http://www.pcmark.co.il/prodinfo/rYyWbp2WkletjJZubGVmZg/

ויש:

http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=16888#details

יש סיבה לקחת אחד ולא את השני? האם ההבדל משמעותי? והכי חשוב - האם אחד שקט יותר מהשני?

שורה תחתונה- אני רוצה מוצר איכותי שיחזיק מעמד להרבה זמן וההמלצה שלך תעזור לי לקבל כיוון ( גם אם ההמלצה שלך תגיד לא לקחת אף אחד מהם וללכת בכלל על דגם שלישי).

תודה ולילה טוב,

אושיק.

פורסם

שתיהם דיי אותו דבר. והם אמורים להיות שקטים לחלוטין (חוץ מקליק כשהוא נכנס או יוצא ממצב סוללה / ייצוב מתח)

פורסם
  • מחבר

דיברתי עם מישהו מאדוויס (advice) לפני כמה דקות, בחור מאוד נחמד, נשמע מאוד אמין.

דיברתי איתו על הדגם הראשון שהמלצת לי - prpc 1050, הוא אמר לי שזה כבר לא קיים אבל יש את המקביל שלו וגם נתן לי הצעה אטרקטיבית של 720 ש"ח כולל מע"מ.

אחרי שדיברנו עוד קצת, הוא אמר שבגלל שהספק שלי הוא Active PFC, אז זה סוג של הימור עם הדגם מכיוון שהוא מוציא גל מרובע ולא עגול.

בקיצור - המליץ לי על דגם איכותי יותר, 700W שמוציא גל עגול אבל מן הסתם מקפיץ את המחיר משמעותית למשהו כמו 1400-1500 ש"ח.

זה כבר נהיה יקר מידי.

אני לא מבין כלום בגלים....זה נכון מה שהוא המליץ לי או שזה תרגיל מכירתי?

תודה :)

פורסם

101010101001010010100101 מה נסגר בסוף עם הAVIEM? הם זולים משמעותית השאלה האם הם שווים את זה?

פורסם

ה PRPC מופיע כרגיל באתר שלהם. מה הדגם האחר שהוא הציע ?

ה PRPC מוציא גל מרובע אם מדרגה באמצע שנקרא modified. הנציג של אדוויס צודק בכך שלספק כזה מומלץ UPS אם גל סינוס נקי. אבל להרבה אנשים מהפורום יש UPS מסדרה PRPC ולחלק גדול מהם אם ספקיי PFC, והגל מספיק קרוב כדיי שהספקים יתמודדו איתו - לא מכיר תלונות של משתמשים מהפורום על ספקים שהיו מתכבים אם ה UPS הזה

ה UPשהוא הציע לך הוא כנראה סדרה SL, סדרה איכותית מאוד וטובה מה PRPC מהרבה בחינות - לכן אם יש לך תקציב ל SL קח אותו. אם לא אז ה PRPC יעשה את העבודה אם לא מצפים ממנו ליותר מידי - מה שאומר בעיקר לא להעמיס אותו קרוב למקסימום. ההספק המקס' שחישבנו אצלך הוא 509W, במקרה הרגיל כנראה המחשב יקח הרבה פחות

בתמונה של ה AVIEM שמישהוא מהפורום העלה ראיתי צורת חיבר סוללות שמעלה אצלי כמה שאלות, עד שאני לא אראה בעצמי אחד כזה ואוכל "לשחק" איתו קצת אני לא יודע אם להמליץ או לא

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים