עבור לתוכן

קריסה של מחשב בהפעלת משחקים

Featured Replies

פורסם

פירמטטי את המחשב השבוע ומאז יש לי בעיה בקריסה של המחשב בהפעלת משחקים

נתונים תכניים

Intel core 2 E5500

GIGABITE GA41-DT

G4 RAM

ATI REDON 1900XT

WINDOWS 7 64BIT

כשאני פותח משחקים כגון:

assassin's creed 1

call of duty 4

וכד'( משחקים ישנים שיכולים לעבוד על המחשב)

המשחק נפתח אבל ברגע שהוא מסיים לטעון, המחשב קורס לגמריי. כלומר המשחק עצמו נפתח אבל ברגע שמתחיל עיבוד של המשחק עצמו האנמציה ישר המחשב קורס.

-בעיה של חום לא יכל להיות כי הטמפ' בכללי בסדר והמעבד/כ.מ אפילו לא מספיק להתחמם.

-דרייברים של כ.מ עדכני כנל DricetX 9

לפי דעתי זה קשור איכשו לכרטיס מסך או לספק כח, כי ברגע שצריך עבודה של עיבוד במשחק המחשב ישר קורס.

מה לדעתך הבעיה ואיך ניתן לפתור אותה?

תודה רבה

פורסם

קודם כל, נתונים תרמיים בזמן מנוחה חסרי חשיבות, אתה צריך לבדוק חום תחת עומס.

מה שתיארת יכול להיות התחממות, זיכרון פגום, ספק, לוח, כרטיס מסך (במילים אחרות הכל).

נתחיל בכך שכשאתה אומר "המחשב קורס" אתה מתכוון להדלקה מחדש של המחשב או שהוא סתם קופא?

- בכל מקרה, קודם כל אתה צריך לוודא שבזמן מסך כחול הוא נותן לך לקרוא אותו - מדריך.

פורסם
  • מחבר

כאשר אני נכנס למשחק התפריט עולה, ברגע שהמשחק נטען ומשימה מתחילה כלומר מתחיל עיבוד גרפי המחשב פשוט קורס כלומר מסך שחור אין מתח למחשב, נכבה מיידי! גם לאחר שעשיתי לפי המדריך שהוא יציג מסך כחול, עדיין המחשב קורס.

-אני די בטוח שזה לא בעיית טמפ' כי שוב בכלל לא מתבצע עיבוד גרפי, כלומר המעבד והכ.מ בכלל לא מספיקים לעבוד!

כשהמחשב קורס הוא לא נכבה באופן מבודק אלה במיידי.

פורסם

אפשר לשאול למה פירמטת את המחשב? הייתה לך בעיה לפני זה?

בד"כ בעיות כאלה פותרים ע"י שלילה.

אני יודע שאתה לא רוצה לשמוע את זה, אבל בעיית התחממות זו עדיין אופציה (אגב לא הראית תמונה של הטמפרטורות).

אתה עלול לגלות שהחלפת משחה תרמית במעבד תפתור את זה...

עוד דברים שצריך לנסות (בהנחה שזה לא טמפרטורה):

1. תוודא שהתקנת דרייברים עדכניים לכרטיס מסך.

2. אתה יכול לנסות תוכנות מאמץ למעבד, לכרטיס גרפי או כרטיס מסך (יש תוכנות שמיועדות לאמץ רק מעבד או רק זיכרון).

3. אם יש לך חלקים אז מנתקים דברים שאין בהם צורך ומתחילים להחליף כרטיס מסך, אחרי זה זכרונות וכך הלאה.

ואם אין, מעבדה - להם יש את החלקים.

פורסם
  • מחבר

דרייברים עדכניים לכ.מ יש.

הפעלתי PCMark05 והמשחב קורס בבדיקה של כרטיס מסך, מהר מאוד, אומנם הוא מתחיל להריץ את האנמציה אבל קורס אחרי דקה.

הכרטיס מסך על 55-60 מעלות לא מספיק אפילו להתחמם.

בבדיקה של CPU/MEMORY/HDD המחשב תקין.

השאלה האם יש לי מה לעשות מלבד לקנות כרטיס מסך חדש?

והאם יכל להיות שהבעיה היא בספק כח שמשליך על הכ.מ?

פורסם

גם יכול להיות...

באיזה ספק מדובר? חברה + הספק (אם אפשר אז תצלום - אמורה להיות מדבקה עם הרבה נתונים).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים