עבור לתוכן

מצלמה קומפקטית או דמוי SLR עם זום טוב, 2000 (גמיש)

Featured Replies

פורסם

שלום,

עברה שנה מאז שאיבדתי את ה-TZ5, ואחרי שהגלקסי 2, ששיחק אותה מעולה בצילומי מדבר, אכזב משמעותית בנסיעה האחרונה לחו"ל, החלטתי לחזור למצלמה יעודית.

אני ארצה מתישהו לקחת קורס צילום, אבל זה יכול להיות אפילו עוד חצי שנה, ונראה לי חבל לקנות DSLR או אפילו מירורלס עכשיו, כי הבנתי שהמחירים שלהן יורדים מהר.

אני מתלבט בין קומפקטית יותר מתקדמת לדמוי DSLR.

השיקולים הם:

- זום רציני (נגיד x15; ראיתי שבדמוי יש אפילו x50 8) )

- מינימום 28mm בקצה ה"קרוב"

- טובה בצילומים יחסית חשוכים (לדוגמה צילום נופים בערב או תמונות עירוניות בלילה - מה שאומר שפלאש לא רלוונטי). יש לי חצובה קטנה אם זה משנה לבחירה

- אשמח אם לא תהיה כבדה מדי (רלונטי רק במקרה של דמוי); אני לא רוצה סרבול בטיולים

- שמעתי שיש מצלמות עם אפשרות לצלם שלוש תמונות צמודות עם חשיפות שונות, ואז עם תוכנה אפשר ליצור תמונה שלוקחת את החשיפה האופטימלית לכל אזור. זה קיים? זה מועיל?

המטרה היא טיולים ושימוש כללי. אין כוונה להדפיס (זה רלוונטי בכלל היום?)

לגבי תקציב, כסף בגדול הוא לא בעיה (בטח אם בעתיד אני שוקל DSLR), אבל אני לא רוצה לזרוק כסף על יתרונות שתועלתם תהיה לי קטנה.

2000 זה תקציב הגיוני?

לגבי ניסיון, אני אוהב לצלם אבל אין לי ידע מקצועי.

לגבי וידאו, יש הבדלים משמעותיים? הבנתי שהיום ניתן לעשות זום בזמן וידאו בכל המצלמות, ושלרוב יש יצוב (נגד רעידות) סביר.

תודה :

פורסם

ההבדל בין דמוי , קומפקטית או רפלקס הוא גדול מאוד

אומנם אתה פתוח להכל, אבל אתה זה שצריך לתת כיוון

האפשרויות שלך לדעתי, ומי שרוצה לחלוק או להוסיף - מזומן

1. דמוי חדשה , נניח אלו של קאנון

2. רפלקס משומשת , דוגמת ניקון 5100 או קאנון 550d , אולי אפילו 600. עם עדשת קיט בסיסית.

השאלה היא, עד כמה אתה פתוח ללמוד את נושא הצילום? אתה רוצה להכנס לזה, או פשוט לצלם?

פורסם
  • מחבר

אני ארצה ללמוד צילום באופן קצת יותר רציני בעתיד, אבל לא יודע מתי בדיוק אני אוכל. לכן אני לא רוצה להשקיע במצלמה טובה כבר עכשיו.

אולי כדאי להחזיק מצלמה אחת יותר זולה, ולקנות רפלקס כשיהיה לי הזמן להשקיע בתחום, כמו שכתוב כאן:

With prices lower than ever it's not that surprising to discover that many people own one of each.

ההבדלים בין קומפקטית ודמוי הם מספיק משמעותיים עד לרמה שעדיף לי דמוי (על סמך הקרטיטריונים שציינתי)?

ומה מביא אותך להציע את האפשרות השניה (רפלקס משומשת)?

עריכה:

כמה צפויה לעלות לי רפלקס משומשת פלוס עדשה בסיסית?

והאם יש לשימוש הבסיסי בה עקומת למידה או שתוך כלום זמן אני יכול לצלם בה כמו במצלמה אוטומטית?

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

לא ממש הבנתי את ההגיון שלך.

אתה יודע שאתה רוצה DSLR ? אז למה אתה מחכה ? תמיד המחירים ירדו, תמיד יבוא דגם טוב יותר. אתה יכול להמשיך לחכות לנצח.

מילא אם היית מחכה שייצא דגם חדש ואז תקח אותו/תהנה מירידת המחירים. אבל מה ההיגיון בלבזבז כסף ולקנות משהו מאכזב בינתיים ?

כמה צפויה לעלות לי רפלקס משומשת פלוס עדשה בסיסית?

והאם יש לשימוש הבסיסי בה עקומת למידה או שתוך כלום זמן אני יכול לצלם בה כמו במצלמה אוטומטית?

המינימום שבמינימום - כ 1200 שח.

מצלמת "ענתיקה" כמו D40 / 350D, ועדשת קיט, שניהם ביד 2.

עקומת למידה תלולה למדי.

בצד החיובי. יש למצלמת SLR מיושנת עקומת למידה זהה למצלמת SLR חדישה.

פורסם

אני לא מתיימר להיות מבין גדול בצילום, אבל קניתי לא מזמן את ה Canon Powershot SX50HS עולה כ-1900 שקל ואני מאד מרוצה ממנה.

מלבד הזום האופטי המפלצתי שלה (X50), יכולת הצילום שלה באור נמוך מרשימה ביותר (יותר טובה מה-400D שיש לאבא שלי)

אם תחליט לקנות דמוי, לדעתי זו אחת האופציות הכי טובות שיש בשוק היום.

החסרון העיקרי שלה, הוא שהעינית שלה לא משהו, וצילום עם המסך עדיף על צילום דרכה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים