עבור לתוכן

AKG K518 לוחצות על האוזניים מה לעשות?

Featured Replies

פורסם

שלום חברים יקרים, חבר שלי קנה לפני מספר חודשים את דגם האוזניות AKG K518 והן לוחצות על אוזניו מאד, גם אם זה לאחר דקות ספורות של שמיעה רצופה בהן. רציתי לשאול, אם יש משהו לעשות בנידון?, האם יש דרך להפחית או למגר לחלוטין את הלחץ?, ובמידה וכן, האם דרכים אלו יכולות לפגוע באוזניות?, והאם יש נקודות זהירות עליהם יש צורך בשימת דגש לפני ההליכים שהצעתם. תודה רבה מראש!

אגב חשוב לציין, מדובר כאן בפחות עניין של התרגלות, להבנתי הוא שומע בהן די הרבה.

פורסם

לא הכי בקיא בעניין אבל הבנתי שמה שהרבה עושים זה שהם מלבישים את האוזניות על דברים כמו ספרים כדורים (בגודל מתאים הכל כמובן) וכאלה.

זה נשמע גם מאוד הגיוני תכלס.

הרעיון זה מה שאתה תחשוב, להרחיב אותם, אבל לא עם הידיים או משהו אלא בתהליך הדרגתי ואיטי.

פורסם
  • מחבר

חשוב לי לשאול, הבנתי שלעתים זה תלוי במבנה שלהן, וההשפעה היא חלקית - אתה בטוח שזה יעיל לדגם הספציפי הזה, ובטיחותי?

פורסם

בטוח? לא.

ומה יש להיות בטיחותי כאן?

פורסם

יש לי אותם וגם אחרי כמה חודשים הם לוחצות, שלא נדבר אם יש לך ראש יחסית גדול חחח..

אני עם פנים צרות וזה לוחץ לי אז תאר לך מישהו עם ראש גדול...מסכן.

בכל אופן אני מדי תופס אותן ומכופף בזהירות באמצע הקשת היכן שיש ברזל, זה עוזר למספר שעות ואז חוזר.

מבחינת סאונד הן מצויינות אבל נוחות? כנאה הם לא חשבו על זה.

פורסם

סביר להניח שפשוט הוא מאד רגיש ולא מתאים לו אוזניות קשת , מכיוון שבלי הלחץ המתון שהאוזניות מפעילות על האוזניים האוזניות לא יישבו טוב על הראש ולא יצמדו לאוזן.

לי יש גם אוזניות של AKG ואני חייב להוריד אותן אחרי בערך שעה כדי להוריד את הלחץ וזה בדיוק אותו לחץ כמו עם אוזניות של חברות אחרות.

מה שעוזר קצת להוריד מהלחץ זה להגדיל את הקשת לגודל גדול יותר מהגודל של הראש שלך , ככה שהן יהיו קצת משוחררות.

פורסם

^אין שום קשר וזו שטות גמורה. הבעיה היא שהדגם הזה עד כמה שהוא טוב, ידוע בחוסר הנוחות שלו (גילוי נאות: מחזיק באחד כזה).

ה-K518 הן אוזניות קשת מסוג ON EAR (בשונה מאוזניות AROUND THE EAR), משמע יושבות על תנוך האוזן ישירות ולא מקיפות אותו. הן מכאיבות כי הן מפעילות לחץ גדול מאוד על התנוך במטרה לשמור על האטימה. במידה ונשחרר קצת את הלחץ על ידי הנחת האוזניות על מארז מחשב/ערמת ספרים למשך זמן הלחץ אמור לרדת כביכול, אבל ב-AKG האוסטרים (מדינת המוצא של החברה) שמו משהו באוזניות שהן כל הזמן משחזרות ת'עצמן למקור וגם אם מותחים אותן מעבר ללילה הן ימשיכו ללחוץ. זה מנסיון אישי של שבוע ויותר שנתתי להן לשבת על מארז המחשב.

הנקודה היא שכל דגם אוזניה שהוא קשת מסוג ON EAR שבא להיות אוזניות אטומות יפעיל לחץ גבוה על התנוך במטרה לשמור על אטימה הולמת. הבעיה היא בדגם הזה שהלחץ גבוה מאוד ביחס למצוי באוזניות אחרות. הפתרון הוא כפי שציינתי קודם- למתוח אותן על גוף רחב ולהתמיד בכך (במתינות!) לאורך הזמן לגופים יותר רחבים.

פורסם

המזל שלי למשל שלא שילמתי עליהן מחיר מלא וקניתי אותם יד שניה ב180 ש"ח במצב חדש ועם אחריות עוד מבאג דיוטי פרי.

אני כל פעם מנסה לכופף אותן באמצע הקשת באיזור הברזל, הם כבר לא לוחצות כמו בהתחלה אבל לוחצות.

פורסם

פשוט תנסה לשם אותם על משהו רחב יותר ממארז המחשב.

שמעתי הרבה מאוד שעשו את זה וזה מאוד עזר.

פורסם

זה עוזר לכמה דקות וכמו שבחור מעלי אמר הן משחזרות את צורתן המקורית וחוזרות ללחוץ, לכן אני למשל

מכופף את הברזל שנמצא באמצע הקשת בזהירות.

פורסם

כואב לי לראות את זה... :'(

פורסם

הדגם הזה (ועוד מספר דגמים) ידוע בתור דגם שלא בנוי כמו שצריך ומטגן לך את האוזן.

בתור אחד שיש לו את האוזניות הללו (K518LE), עטפתי אותן כדי שלא יתלכלו והלבשתי על המארז למשך כמה ימים.

הדבר עזר מעט ועכשיו זה נסבל פחות, אם כי עדיין צריך טיפה לשחק איתן.

פורסם

כואב לך לראות את זה?

כואב לי באזניים אחרי 4 שעות רצוף BF3.

לא מחליף את הסאונד שלהן...מהרגע הראשון ששמעתי אותן נדלקתי עליהן.

שמעתי למשל אצל מישהו את solo beats וה-AKG נשמעו יותר טוב במיוחד מבחינת באס וגם הוא אמר את זה.

פורסם

לשם במשך כמה לילות אותן על קופסה כלשהי..

פורסם

גם אוזניות ב30 שקל מהשוק ישמעו יותר טוב מהביטס סולו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים