עבור לתוכן

Sony Ericsson T303 יתמך על ידי התדרים של הרשתות בארץ?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

בקצרה, אמא שלי הביאה איתי כל מיני מכשירים מספרד שהיו אצלה בשימוש בשנים האחרונות.

אחד מהם הוא Sony Ericsson T303, ומוטבע עליו הלוגו של Movistar (מפעיל סלולרי ספרדי)

(המכשיר יהיה בשימוש אחותי הקטנה, עד כמה שזה משנה)

אני רוצה לדעת אם הוא נתמך על ידי המפעילים בארץ ובפרט גולן טלקום?

אעריך כל עזרה. תודה.

פורסם

התשובה קצת מורכבת.

בראש ובראשונה, אם על המכשיר מופיע לוגו המפעילה, מאוד יכול להיות שהוא נעול לשימוש בה בלבד (בהתאם לחוק ולנוהג בספרד). כדי לבדוק את העניין פשוט צריך להכניס סים כלשהו ולבדוק מה יקרה. במקרה כזה יש שני דברים שאפר לנסות:

1. לפנות למפעילה ולבקש ממנה לפתוח את המכשיר. בארה"ב לדוגמה לרוב המפעילות משתפות פעולה, ואילו בארץ זוהי חובתן ע"פ חוק.

2. לחפש באינטרנט פתרון פריצה ספציפי למכשיר. יש מכשירים רבים שאפשר לפתוח עם קוד, אותו אפשר לרכוש בעלות סימלית מאתרים שונים.

אם המכשיר פתוח, התמיכה שלו בתדרים מורכבת אף היא.

קודם כל, הוא תומך בדור שני בלבד, מה שאומר שבפלאפון ובהוט מובייל למשל אין לך מה לחפש.

הסבר על התדרים תוכל למצוא כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=546634.msg4663388#msg4663388

למכשיר בעיקרון יש שתי תתי גרסאות עם תמיכה שונה בתדרים:

* T303i - תומך בתדרים 900 / 1800 / 1900 בדור שני

* T303a - תומך בתדרים 850 / 1800 / 1900 בדור שני

כדי לברר את הגרסה יש לבדוק על קופסאת המכשיר, מתחת לסוללה ובמיקומים אסטרטגיים נוספים.

המקרה האידיאלי הוא שהמכשיר יהיה מתת דגם i, שכן הוא תומך באופן מלא בתדרי הדור השני של סלקום (ושל גולן שמשתמשת באנטנות שלה עד להשלמת הקמת הרשת העצמאית שלה, בדור שלישי בלבד אגב). אם זהו המקרה, המכשיר יתמוך ברשת בצורה טובה, וכנראה שלא יהיו יותר מידי בעיות.

אם המקרה השני הוא הנכון, ככל הנראה יהיו בעיות קליטה כאלו ואחרות. להתבסס על תדר אחד בלבד, שלא ידועה פריסתו (אלו לא נתונים שקופים למשתמשים) זה מאוד ריסקי. יכול להיות שיעבוד בסדר, וגם יכול להיות שפשוט לא תהיה קליטה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על תשובה עניינית ומושכלת!

ערב מעולה שיהיה...

פורסם
  • מחבר

Shay1098 סלח לי על הטרחה, אבל תוכל לבדוק את הבדיקה הנ"ל לגבי המכשיר Nokia 6210 Navigator? מתברר שה SE שבק חיים...תודה.

פורסם
  • מחבר

ניסיתי כבר לעשות השוואה בין המפרט באתר שציינת לבין העמוד שמפרט את סוגי התדרים הנתמכים בארץ, אך ללא הצלחה...

יש צורך בהתאמה מלאה של התדרים? או שמספיק תדר אחד מכל דור שייתמך?

אודה לך על הסבר קצר על שיטת ההשוואה...

פורסם

קראת את הדיון שקישרתי אליו לפני כמה הודעות?

פורסם
  • מחבר

בקריאה נוספת של הדיון כולו, אני מאמין שהצלחתי לענות לעצמי על השאלה.

תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים