עבור לתוכן

האם שווה להביא מכשיר סלולרי מארה"ב?

Featured Replies

פורסם

קרוב משפחה שלי נוסע לניו יורק בסוף החודש וחשבתי לבקש להביא Galaxy 3 אבל מבדיקה קטנה באינטרנט

עולה שהמחיר בארה"ב זהה ובחלק מהמקרים יקר יותר מהמחיר בישראל.

כמו לדוגמא

http://www.jr.com/samsung/pe/SAM_I930032BL/

או כאן

http://www.walmart.com/ip/Samsung-Galaxy-S-lll-I9300-GSM-Phone-Pebble-Blue-Unlocked/21281013

כלומר בסביבות 2800 שקל (700$) כאשר ב ZAP המחיר מתחיל מ 2600 שקל.

כל העסק נראה מאוד מוזר בהתייחס שכל הזמן אני שומע כמה יקר לקנות סלולר בישראל ושבארה"ב המחירים הזולים ביותר בעולם.

אז מה דעתכם אולי אני מחפש במקומות הלא נכונים או שאולי המחירים בארץ מצוינים ובכלל לא שווה לקנות בחו"ל ?

שאלה נוספת, האם כבר ניתן להשיג את ה נקסוס 4 בחנויות בניו יורק?

פורסם

וולמארט למיטב ידיעתי נחשבת ליקרה למדי, אבל זה לא משנה.

בארה"ב הנוהג לרכוש את המכשיר מהמפעילות הסלולריות במחיר מסובסד מושרש עמוק בתרבות, ואכן מכשירי דגל אצל המפעילות עולים לרוב עד 199$ (בהתחייבות לשנתיים).

בארץ החנויות נקלעות תמיד למצב ביש של ממש.

מצד אחד המכשירים מהיבואנית הרשמית מאוד יקרים, ומצד שני גם מחו"ל לא זול ויש הרבה מיסים, אך הצרכנים תמיד ילינו על המחיר ולא יהיו מסופקים.

אז הם קונים בייבוא אפור מצ'כוסלובקיה, מבריחים אותם דרך המכס ומוכרים בזיל הזול. הרבה חנויות נאלצות לנקוט בכל מיני טריקים שכאלו כדי להגיע למחיר הנמוך שלהן. ידוע גם על מקרים בו הוציאו מאריזות מכשירים כל מיני אביזרים כמו כרטיסי זיכרון ואוזניות ומכרו אותן בנפרד.

עוד תלאה בדרכם של היבואנים החוקיים הוא רשות התקנים - לה יש הלכות מחמירות וביוקרטיה לא סבירה. בין היתר הם מתעקשים להעביר אישור לכל פיפס בערך (כמה חודשים), ודורשים שהמטען יהיה תואם לשקע הישראלי (לא חוקי למכור מוצר בארץ על שקע לא מתאים).

בסופו של סיפור, בדרך לא דרך החנויות מצליחות למכור בזול, במחירים קרובים או אפילו נמוכים מאלו בחו"ל.

* כמובן שבקנייה בכמויות גדולות לחנויות המחיר נמוך יותר מלצרכן הסופי, והן קונות מראש מארצות זולות.

ולגבי הנקסוס - מחוץ לגוגל פליי המכשיר נמכר במחיר גבוה משמעותית (600$ לערך אם אני זוכר נכון), וכבר לא ממש משתלם. זאת משום שהמחיר הנמוך הוא של גוגל בלבד בחנות שלה (היא מרוויחה ממכירת תוכן), ואילו מחוצה לה מוכרת חברת LG לה יש אינטרס להרוויח ואין דרך אחרת לעשות כן.

האם לרכוש בחו"ל... שאלה טובה.

תשובתי היא כדלקמן- אם מחיר ההזמנה מחו"ל (כולל מיסים) יוצא קרוב מכמה מאות שקלים למחיר בארץ כדאי להזמין מחו"ל, ולו עבור הסיכוי שהחבילה לא תיעצר במכס והמחיר הסופי יצא זול בהפרש משמעותי. אם ההפרש גדול כדאי לוותר.

והדרך הכי טובה היא לקנות מכשיר בחו"ל ולהביא אותו פיזית, כך מובטח שלא יהיו מיסים. חשוב כמובן להשוות כל הזמן למחיר בארץ.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המושקעת, אבל כפי שאמרתי יש לי אפשרות להביא את המכשיר פיזית מחו"ל ללא צורך לעבור איתו במכס (כמה שידוע לי אם אני מביא את המכשיר ללא אריזה אין צורך להצהיר עליו) ובנוסף לדעתי אני יכול לקבל בחזרה את המס של ארה"ב, אבל לפחות כרגע לא מצאתי חנות שמוכרת את המכשיר במחיר משתלם.

השאלה אם מישהו יודע איפה שווה לקנות בניו יורק? ואולי זה בכלל לא משתלם, סה"כ אם ההפרש הוא 100 שקל כבר עדיף לקנות בארץ ולהנות מאחריות כלשהי או בכלל לקנות יש שניה.

שאלה נוספת שאולי תישמע לכם טיפשית- האם יש לגוגל חנות פיזית בניו יורק כמו שיש לאפל? אן שאפשר להזמין את הנקסוס רק דרך האינטרנט?

פורסם

למען האמת כן צריך להצהיר, אבל אף אחד לא עושה את זה, ולא עושים בעיות (אלא אם ממש תעצבן שם מישהו...). עקרונית גם צריך להצהיר על מוצרים יקרים כשאתה יוצא מהארץ, כדי שיוכלו להשוות אח"כ. כאמור - לא עושים את זה.

לגוגל אין חנות פיזית משלה. חלק מהחברות המובילות פתחו מספר מצומצם של חנויות קונספט שכאלו (בעיקר באירופה), אבל זה לא באמת נעשה. מגוגל זה רק דרך האינטרנט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים