עבור לתוכן

מתלבט בנוגע לשדרוג מעבד E8400->Q9400

Featured Replies

פורסם

כרגע יש לי E8400 עם כרטיס מסך 7770, וכרגע המעבד עושה לי צוואר בקבוק למשחקים שאני משחק, כל הזמן הוא על 100% וצריך להוריד רזולוציה ולהתפשר בהגדרות וכדומה ... אני רוצה לשדרג מעבד כדי שהמשחקים יפעלו חלק עם הגדרות גבוהות ושהמעבד לא יעשה צוואר בקבוק.

השאלה היא, האם יש טעם לשדרג לQ9400 ? או שאני לא אראה יותר מדי הבדל?

פורסם

תלוי במשחק...אם המחשב מנצל את כל הליבות, אני מעריך שיהיה שיפור.

עם המחירים של מעבדי ה Q, כנראה שעדיף לוותר. אני בהתלבטות דומה (מת להחליף את ה E5200 שלי) והגעתי למסקנה שאם כבר משקיעים כסף, כבר עדיף להחליף את הפלטרפורמה וזהו. הפלטרפורמה הזו ישנה מדי. :nixweiss:

פורסם

עם איזה מסך אתה עובד.ובאיזה רזולוציה ?

איזה משחקים עובדים לך טוב.ואיזה משחקים ניתקעים ?

השילוב בין המעבד שלך לכרטיס מסך שלך דיי מאוזן.היתי אומר אפילו שהכרטיס HD7770 יגרום לצוואר בקבוק לפני המעבד שלך.

פורסם

מעבדים כפולים ליבה, על אחד כמה וכמה מדור ה core 2 duo, בהחלט מהווים מגבילים ביצועים ב(חלק מ)משחקים חדשים. אין קשר לכרטיס מסך.

פורסם
  • מחבר

כל המשחקי גוף ראשון, האחרון ששיחקתי בו הוא farcry3

הרזולוציה שלי היא 1680-1050 ומסך LCD רגיל, אבל אני נאלץ להוריד ל1440-960 והגדרות בינוניות מינוס בשביל שהמשחק יעבוד חלק.. וכשאני ממזער תמיד המעבד על 100%... ויש לי גם 4gb זיכרון ומערכת 32 ביט

אז עם המידע הזה גם, אתם חושבים שכן כדאי לשדרג? והתכוונתי לקניה של יד שניה בסביבות ה400 שקל..

מחשב חדש, אפילו רק לוח זכרונות ומעבד זה לפחות 1500 שקל.. אני מעדיף לשדרג יד שניה לאיזה q9400 מאשר לשדרג הכל בנתיים.. לכן אשמח לתשובה חד משמעית אם אני אראה שיפור ניכר בביצועים, כי הכרטיס מסך בהחלט אמור להיות מספיק חזק בשביל לשחק על הגדרות גבוהות, ויתרה מכך על הרזולוציה הטבעית, שהיא בעצמה לא גבוהה כ״כ (לעומת הFHD ותלת מימד וכאלה)

פורסם

הכרטיס סביר ואני מאמין שתוכל להריץ על HIGH\v.high עם FPS טוב.

אני עם HD5850 ופנום 2 בOC מריץ את המשחק על ULTRA עם 35FPS +.

מעבד מרובע ליבות כדוגמת Q9400 או אפילו אקסטרים יספיקו בשביל משחקים כרגע,הם אולי קצת ישנים אבל משחקים עדיין לא מנצלים את מלוא הכוח של מעבדים מרובעי ליבות(הרוב המוחלט שלהם לפחות.)

תוכל לדחוף קצת את המעבד בOC אפילו.

פורסם

אתה רואה את המפרט מחשב שלי .רשום בצד

רק שהמעבד נימכר ובמקומו הרכבתי G630.הביצועים שלו דומים ל-E8400.

http://www.anandtech.com/bench/Product/56?vs=406

על המחשב מותקן משחק אחד-BF3

הבן שלי שמשחק על המחשב הזה.לא הרגיש בכלל שהחלפתי משהו.

הניסוי הבא על הילד יהיה להוריד לו את כרטיס המסך ל-HD5870.ולראות עם הוא מתחיל לצעוק

פורסם

האמת אחרי שהרכבתי לבן דוד שלי Q9400 הוא רק שמח כי סוף סוף משחקים עבדו לו כראוי,ואני לקחתי את הE5200 שלו ובנתיים הוא יושב במערכת קטנה,מומהר ל4GHZ ועם הHD5850 שלי,זאת הדרך היחידה לשחק מינקראפט עם FPS נורמלי - מעבד אינטל,אפילו הפנום שלי,שרחוק שנות אור מהכפול ליבה הישן הזה מביא ביצועים נמוכים ממנו במשחק הזה.

פורסם
  • מחבר

חח הכל טוב ויופה, אבל אפשר תשובה חד משמעית כאן ? כי התשובות שלכם לא לגמריי ברורות ולא עונות לי על כל השאלות..

לדוגמא:

"כן, כדאי לך לרכוש יד שניה את הQ9400 ותראה שיפור ניכר ומשמעותי במשחקים ותוכל לשחק על הגדרות גבוהות והכל ירוץ חלק ויפה"

או לחלופין -

"לא, לא משתלם לך. אתה לא תראה הבדל כמעט מבחינת ביצועים ועדיין לא תוכל לשחק על הגדרות גבוהות. חוץ מזה, גם לקנות יד שניה זה סיכון גם ככה, עדיף לך להשקיע במערכת חדשה וזהו."

פורסם

אין סיכון במעבד יד שנייה כל כך..

זה אחד החלקים היותר עמידים במחשב :x

תלוי בכמה אתה יכול להשיג אותו.

בכל מקרה,

עם כמה שזה נראה מוזר (אולי זה באמת מוזר)

http://www.anandtech.com/bench/Product/56?vs=76

הE8400 מוביל בגיימינג.. >>

פורסם
  • מחבר

מוזר... ודיי מייאש האמת...

איך זה אז שהמשחקים בקושי רצים לי עם הגדרות בינוניות ורזולוציה טבעית ? :\

והמחיר שמצאתי בארץ יד שניה הוא 450 ש"ח

אשמח אם עוד מישהו שמבין או יודע תשובה ברורה לגבי הבדלי ביצועים יתן לי תשובה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים