עבור לתוכן

טמפרטורות גבוהות לאחר OC ל- phenom 2 x4 965

Featured Replies

פורסם

עשיתי OC למעבד שלי phenom 2 x4 965 בעזרת התוכנה של הדרייבר של הכרטיס מסך של AMD. עכשיו אל תשאלו למה דווקא מימנה כי יש סיבה וזה לא שאני לא יודע דרך הביוס. קיצר היא בדקה יציבות על כמה תדרים ויצא שעכשיו אני על 4GHZ עם מתח של 1.5V. יכול להיות שניתן עם מתח נמוך יותר אבל התוכנה הזו ישר מעלה ב- 0.1V את המתח בזמן OC. בכל מקרה במאמץ אני נע סביב ה- 75-80 מעלות בעוד שבנתוני היצרן רשום מקסימום 62 מעלות. נדמה לי שהכל יציב אחרי שעה של בדיקת יציבות ועוד כמה שעות משחק בעולם האמיתי. אז אני שואל יש מה לדאוג בגלל הטמפרטורות ולמה לצפות בקיץ...תהיה לפחות קפיצה של 10 מעלות, אני הורג את המעבד לאט לאט?

נ.ב: בעבר ביצעתי OC על כ.מסך שהיה יציב לחלוטין ויום בהיר אחד נהרס כליל..אז אני כבר לא סומך ב- 100 אחוז על בדיקות יציבות. יותר שואל לניסיון שיש לאנשים בתחום ובעיקר במשפחת המעבדים הנ"ל.

אגב:

קירור: Scythe ninja 2

מארז: antec two hundred

פורסם

דבר ראשון ממליץ לך להוריד את הOC מהדרייבר ולעשות OC דרך הביוס,באג קטן בתוכנה והופ..הלך המעבד.

תוכל להיות יציב על תדרים נמוכים במעט כמו 3.8GHZ שדורש ברוב המקרים מתח נמוך בלא מעט מ4GHZ(בפנומים).

פורסם
  • מחבר

כמו שאמרתי אני לא עושה OC דרך הביוס מסיבה מסוימות...אם אני עושה OC דרך הביוס כל אפשרויות החסכון מתבטלות ואז המחשב קבוע על מכפלה גבוהה גם במנוחה וזה גורר רעש משאר המערכת שמתעמצת מה שמפריע לי בלילה שהמחשב דולק. OC דרך הדרייבר לא מבטל אפשרויות חסכון מה שנותן OC בעומס ושקט במנוחה!

מעבר לכך אני מבין לפי מה שאתה אומר שהטמפרטורה גבוהה מידי? אם לא אז למה לי לרדת ל- 3.8? אני יודע אגב של-3.8 ניתן להגיע עם מתח סטוק..אך כאמור בדרייבר אי אפשר לשנות מתח.

פורסם

75-80 מעלות זה דיי גבוהה למעבד הזה,אני נמצא באזור ה65 במאמץ מלא בבדיקת מאמץ,ובאזור ה55 ואפילו 60 במקרה הרע ביותר במשחקים,כל זה על 3.8GHZ במתח של 1.425V.

אם הרעש הוא מה שמפריע לך,תפעיל את הSMART FAN או שתקנה בקר מאווררים.

פורסם
  • מחבר

הבעיה היא שאצלי הרעש בוקע מהספק (סי סוניק 500W) שאותו לא ניתן לבקר. חוץ מיזה כל המחשב שלי חרישי לחלוטין גם ב- OC.

האמת שאני הצלחתי להגיע ל- 3.8 עם מתח סטוק. אבל כאמור הוא קבוע על 3.8 גם במנוחה וזה עושה רעש מהספק.

שאלה אליך..שהמחשב במנוחה אז כמה תדר המעבד? הצלחת לבצע OC והביוס השאיר אפשרויות חסכון עובדות?

תודה על העזרה...

פורסם

כבר ציינת את העובדה הזו בתרד אחר שפתחת..בכל מקרה 70-80 מעלות זה די גבוה..או שתחליף קירור או שתוריד מתח (דרך הביוס) או שתוריד את הOC מהתוכנה בכמה דרגות..אין פתרון קסמים..

פורסם
  • מחבר

עידכון:

כעת אני עובד עם AMD OVERDRIVE שזו גם תוכנה שמבצעת OC דרך השולחן עבודה והיא לא מבטלת אפשרויות חיסכון. מה שטוב בה הוא שיש בה שליטה על הכל מהכל כולל מתחים ןתדרים לכל דבר שיש במחשב.

אז כעת אני עומד על תדר 4G ומנסה לראות עבור איזה מתח הוא יציב..לבנתיים אני ממש מתקרב כבר ל- 1.5 אחרי שעל 1.4625 גם לא יציב..

אני העדכן בהמשך למה הגעתי..

פורסם
  • מחבר

עידכון:

OK הרצתי בדיקה של 10 דקות על תדר 4G עם מתח של 1.4750 ויצא יציב. ז"א כביכול חסחתי 0.250V מהמעבד. אולם הטמפרטורות באופן מפתיע זהות לחלוטין...עכשיו זה בחורף עוד ואני לא יודע מה יהיה בקיץ ואם בכלל צריך לדאוג מטמפרטורות שכאלו.

הוספתי צילום מסך עם הטמפרטורות ובאופן מפתיע יש שם חיישן שמראה על טמפרטורה גדולה אפילו יותר משל המעבד...אני חושב שזה הציפסט שעומד על 82C. זו התמונה:

http://i.imgur.com/IzqIZ.jpg

אני אנסה גם לבדוק מה יציב לי על 3.8 (נדמה לי שזה בעבר היה על מתח סטוק) ואז תעזרו לי לעשות את החשבון אם הפרש של 200M שווה את הפרש הטמפרטורות.

עידכון 2:

הרצתי עכשיו הרצה יציבה של 10 דקות על תדר 3.8G ומתח סטוק של 1.4V הטמפרטורות נעות סביב 72-74C ז"א סה"כ 6 מעלות פחות. האם זה הגיוני? ובמצב כזה לא כדאי כבר להישאר על 4G עם המתח הגבוה יותר?

אגב אני חושב שהבנתי למה הטמפרטורות שלי כאלו גבוהות...המאוורר של הקירור הוא סה"כ עד 1010 סל"ד שזה כלום.

פורסם

הוא אמור להסתובב על 1000+- RPM זה הMAX של המאוורר הזה...ושום דבר לא השתנה..הטמפ' כבר בגבול העליון..

בחירה שלך להישאר ככה או לא..אני אישית לא ממש ממליץ.

פורסם
  • מחבר

גם אני יורד ל- OC של 3.8 עם מתח סטוק אני סה"כ יורד ב- 6 מעלות. ויותר מיזה שאני נמצא בכלל בתדרי סטוק (בלי OC כלל) גם אז המעבד עובר בקלות את ה- 62 מעלות המותרות..משו מוזר לי...

השאלה היא עד כמה המעבד שלי עמיד בחום בזמן OC. אז על איזה OC אתה ממליץ לי אם בכלל אני יכול בטמפרטורות האלו?

פורסם

תמרח משחה טרמית מחדש,תנקה את הקירור,תבדוק שאין אבק בין צלעות הקירור.

פורסם
  • מחבר

באמת חשבתי לעשות את זה..פשוט הקירור הנ"ל הוא לתושבת +AM2 ולי יש AM3..אחרי כמה מלחמות הצלחתי להכניס אותות בלחץ..אבל יש לי הרגשה שהמשחה לא משו והוא לא יושב טוב.

מצד שני במנוחה טמפרטורת המעבד יורדת ל- 26 מעלות ואף פחות..לא היה קורה ללא הקירור כמובן.

פורסם

AM2+ ו AM3 זה בדיוק אותו דבר מבחינת קירור, אם עשית מלחמה איתו יתכן שהוא לא יושב כמו שצריך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים