עבור לתוכן

התנגשות הרד דיסקים-דחוף

Featured Replies

פורסם

קניתי מחשב חדש

ואני רוצה לחבר את ההרד דיסק הישן של

ואז חיברתי אותו בדקתי שהכל טוב מבחינת

slave-master

אבל בכל זאת

שהוינדוס 2000 עולה הוא עושה מסך כחול-התנגשות

HELP

כל המידע החשוב שםםםםםםםםם

פורסם

אתה לא יכול להעלות מערכת הפעלה ממחשב אחד על מחשב אחר, אתה צריך לכל הפחות לבצע REPAIR אם כי עדיף להתקין מחדש.

פורסם
  • מחבר

לא לא לא

קיבלתי הרד דיסק חדש (WD 80GB ) ועליו התקנתי את הווינוס

עכשיו בהרד דיסק הישן יש דברים חשובים שאני רוצה על המחשב החדש

(sgate 20 GB)

פורסם

בלי הslave המחשב עולה ?

אתה צריך לבדוק שני דברים,

1. שהHD החדש יושב על MASTER ושהשני יושב על slave בג'אמפרים.

2. IDE : תחבר את החדש באמצע של של הכבל ואת הישן בסוף הכבל

לא אמור להיות בעיה...

פורסם

ל WD יש הגדרה נפרדת ל master ו stand alone

תדאג שהוא באמת מכוון כמו שאתה חושב

פורסם

אם שלב האיתחול הראשוני וזיהוי החומרה (כולל זיהוי הדיסקים ב-BIOS) עובר בהצלחה (אין הודעה על שגיאה) והמחשב עובר למצב שבו הוא מנסה לטעון את מערכת ההפעלה, אז הדיסקים מג'ומפרים נכון.

1. נסה לחבר כל דיסק לבקר IDE אחר - כל דיסק יהיה ה master בערוץ משלו (תנתק חיבורי CD-ROM, צורב או DVD).

2. תבדוק האם יש לך גישה ברמת DOS לשני הדיסקים (DOS של 98, בהנחה שלא פירמטת ל NTFS). אם כן - בעיית windows - אולי צריך דרייבר מיוחד ללוח, שיש לטעון בזמן התקנת מערכת ההפעלה.

3. תבדוק את הדיסק הישן במחשב אחר - אולי הוא התקלקל (גם זה קורה).

הערה: אם הדיסק הישן מפורמט ב NTFS של XP ואתה מנסה להפעיל אותו מ 2000, לא צריכה להיות בעיה, אבל אולי יש באג במערכת ההפעלה (W2K עובד ב NTFS 5 ו XP עובד ב NTFS 5.1).

פורסם
  • מחבר
1. נסה לחבר כל דיסק לבקר IDE אחר - כל דיסק יהיה ה master בערוץ משלו (תנתק חיבורי CD-ROM, צורב או DVD).

לא עובד

2. תבדוק האם יש לך גישה ברמת DOS לשני הדיסקים (DOS של 98, בהנחה שלא פירמטת ל NTFS). אם כן - בעיית windows - אולי צריך דרייבר מיוחד ללוח, שיש לטעון בזמן התקנת מערכת ההפעלה.

מפורמטים לNTFS

הוא עבד אתמול

טוב עכשיו נראה לי שהבעיה היא בגמפרים

אני חושב שלא שמתי אותם טוב למרות שאני חושב שעשיתי נכון

וגם שיחקתי עם זה

בקיצור עם מישהו יכול להביא לי הצעה איך לשים אני יהיה שמח

פורסם

1. תבדוק ב BIOS שהדיסקים מזוהים נכון.

2. תבדוק שאין התנגשות של רכיבים ב BIOS עם IRQ מס' 14 ו15 (אלו ה IRQs של בקרי ה IDE).

3. נסה דיסק קשיח שלישי במקום הדיסק הישן (לראות אם הנפילה חוזרת על עצמה).

4. בלוחות החדשים יש תמיכה במערך RAID. אם זה קיים אצלך, תבדוק שהם מוגדרים נכון (אולי מוגדר RAID כלשהו שיוצר את הבעיה).

5. נסה את 2 הדיסקים במחשב אחר (הסיכוי שמערכת הפעלה מבוססת NT תעלה במחשב בעל chipset אחר הוא אפסי, אבל תנסה).

6. יש תוכנות שמאפשרות גישה ל NTFS ברמת DOS. חפש תוכנה כזו ונסה לראות אם יש גישה לדיסקים ברמת DOS.

7. אני מניח שכבר ניסית את זה והסיכוי שזה מקור הבעיה הוא קלוש, אבל נסה ג'מפרים אחרים וכבלי IDE אחרים.

8. אם כלום לא עוזר - תעשה פירמוט לדיסק החדש ותתקין את מערכת ההפעלה מחדש.

פיתרון ל"הצלת" המידע - חבר את הדיסק הישן למחשב אחר והורד את המידע ממנו דרך רשת (או בדיסקטים אם יש לך עצבים לזה... ;D ).

פורסם
  • מחבר
6. יש תוכנות שמאפשרות גישה ל NTFS ברמת DOS. חפש תוכנה כזו ונסה לראות אם יש גישה לדיסקים ברמת

מישהו מכיר?

פורסם
  • מחבר
1. תבדוק ב BIOS שהדיסקים מזוהים נכון.

2. תבדוק שאין התנגשות של רכיבים ב BIOS עם IRQ מס' 14 ו15 (אלו ה IRQs של בקרי ה IDE).

3. נסה דיסק קשיח שלישי במקום הדיסק הישן (לראות אם הנפילה חוזרת על עצמה).

1+2 עשיתי ה בסדר

3-היה לי אחד ממש ישן של 2 גיגה לא עבד משום מה(לא הייתי בטוח שהוא בכלל עובד)

4- אין לי מושג מה לעשות

6. יש תוכנות שמאפשרות גישה ל NTFS ברמת DOS. חפש תוכנה כזו ונסה לראות אם יש גישה לדיסקים ברמת DOS.

7. אני מניח שכבר ניסית את זה והסיכוי שזה מקור הבעיה הוא קלוש, אבל נסה ג'מפרים אחרים וכבלי IDE אחרים.

6-בטיפול

7-נסיתי לא עובד

8. אם כלום לא עוזר - תעשה פירמוט לדיסק החדש ותתקין את מערכת ההפעלה מחדש

חסר תועלת

בקיצור מישהו יודע כמה עולה לשחזר מידע

ראיתי באיזה אתר אחד 40$ לשעה.

מישהו אולי יודע כמה עולה בחברה טיק טק?

פורסם

א.

בהודעה קודמת (מתאריך 27/1/04 משעה 14:04:33) התייחסת לדיסק הישן:

ציטוט שלי:

התגובה שלך:

הוא עבד אתמול

אם הדיסק הישן עובד ויש לך גישה אליו ממחשב אחר, אז מה בדיוק הבעיה? ישנן מספיק דרכים לחבר 2 מחשבים ולהוריד מידע מאחד לשני:

יצירת רשת בעזרת כרטיסי רשת, חיבור כבל פרללי לשני המחשבים (כבל שמתחבר ליציאה ה"ישנה" של המדפסת בשני המחשבים), חיבור בעזרת כבל USB מיוחד (מצריך תוכנה), שימוש בדיסק קשיח שלישי להעברת המידע בין המחשבים, שימוש ב DiskOnKey, שימוש בדיסקטים, צריבת המידע על תקליטורים ועוד.

ב.

4- אין לי מושג מה לעשות

האם הלוח שלך תומך בכלל ב RAID, כך שבכלל יכולה להיווצר הבעיה הזו?

אני לא יכול להסתכל על המפרטים של אף אחד, בגלל בעיה מוזרה ביותר ב IE שלי (משום מה חלק מהפונקציות של javascript נחסמות אצלי), אז אני לא יכול לדעת איזה לוח יש לך.

ג.

קניתי מחשב חדש ואני רוצה לחבר את ההרד דיסק הישן
קיבלתי הרד דיסק חדש (WD 80GB ) ועליו התקנתי את הווינוס

עכשיו בהרד דיסק הישן יש דברים חשובים שאני רוצה על המחשב החדש

מהדברים הנ"ל שכתבת, אני מבין שהדיסק הישן (של ה 20G) הפעיל את המחשב הישן. האם אתה יכול להפעיל את המחשב הישן איתו? אני מניח שלא מחקת את מערכת ההפעלה ממנו. אם ניתן להפעיל את המחשב הישן ממנו, ראה את הפיתרון שהצעתי בסעיף א.

ד.

תעדכן בבקשה לגבי הגישה לדיסקים ברמת DOS (עם תמיכה ב NTFS).

פורסם
  • מחבר

המחשב הישן בדיוק התקלקל ביום שקיבלתי תחדש

בכל זאת

אתמול הצלחתי לתקן

דבר שמאוד מוזר שההרד דיסק עובד במחשב הישן

אז תודה לכולם

הבעיה נפתרה

תודה רבה לכל העוזרים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים