עבור לתוכן

איך בונים מעגל היבהוב ?

Featured Replies

פורסם

בקשה אולי קצת מוזרה ??? ...

יש לי ידע כללי באלקטרוניקה ואני רוצה לבנות מעגל שמייצר היבהוב אחד בלבד- כלומר שבלחיצה על הכפתור וחיבור מתח למעגל, הלד/לייזר שמחובר אליו יהבהב פעם אחת בלבד.

תודה לכל מי שיכול לעזור

פורסם

אם אתה רוצה הבהוב בודד למה לא לחבר פשוט קבל (שנטען בזמן שאתה לוחץ) ואז לתת לו להיפרק על הדיודה שלך? הגודל של הקבל (וכמובן גם המתח והנגד שתשים שם) יקבעו כמה זמן האור יישאר דלוק.

פורסם

הקבחל הוא אפשרות אחת, אבל קצת שונה ממה שנאמר : תחבר כך שהזרם טעינה של הקבל עובר דרך הלד, ואם ממשיכים ללחוץ הקבל נשאר טעון ולא עובר זרם. כשמנתקים הקבל ייפרק דרך נגד בלי קשר ללד

המגבלות הן שאם לוחצים זמן קצר יור זה גם מתכבה בהתאמה (לפניי הזמן) (ניתן לקמבן לזה פתרון אם קבל נוסף), ושההבהוב של הלד הוא ל on off אלא on ו fade out

אם אתה רוצה מעגל אלקטרוני מדוייק אז תחבר 555 במצב one shot

פורסם
  • מחבר

כשאני מחפש בגוגל 555 one shot אז אני מקבל מספר איורים ולא בדיוק יודע מה נכון ורלוונטי.

אפשר קישור למעגל כזה ? או תיאור של מעגל קבל נגד עם ערכים ?

תודה רבה

דרך אגב למי ששלח לי הודעה לגבי הניק שלי אז זה קשור לסרט הרימו עוגן שהקפטן הביא תוכי לבת שלו

פורסם

דרך אגב למי ששלח לי הודעה לגבי הניק שלי אז זה קשור לסרט הרימו עוגן שהקפטן הביא תוכי לבת שלו

וואלה.

זה אני :)

דרך אגב הסרט שאמרת מ-1945.. :)

כשאני מחפש בגוגל 555 one shot אז אני מקבל מספר איורים ולא בדיוק יודע מה נכון ורלוונטי.

אפשר קישור למעגל כזה ? או תיאור של מעגל קבל נגד עם ערכים ?

אפשר להציע עוד אופציה?

אתה יכול לממש את זה עם ארדואינו..

עכשיו אפשר להגיד, בשביל מה לקחת ארדואינו רק בשביל לייצר פולס אחד..

התשובה:

אתה יכול להוסיף עוד כמה דברים, למשל הפעלה עם שלט רחוק RF,

ודברים כאלה.

פורסם

אני מציע שתציין בצורה מפורטת את הדרישות שלך מהמעגל ומהו מתח העבודה ולאן הלד צריך להיות מחובר.

אתה יכול לרכוש לד מהבהב שמעגל הבהוב הינו חלק אינטגרלי מהלד ולהוסיף מעגל ONE SHOT.

ניתן לרכוש לדים מסוג זה למתח עבודה של 5 וולט או 12 וולט ללא צורך בחיבור נגד טורי.

פורסם

אתה יכול לממש את זה עם ארדואינו..

עכשיו אפשר להגיד, בשביל מה לקחת ארדואינו רק בשביל לייצר פולס אחד..

התשובה:

אתה יכול להוסיף עוד כמה דברים, למשל הפעלה עם שלט רחוק RF,

ודברים כאלה.

אפשר לחבר ללד גם גלגלים, מנוע, מערכת הזרקת דלק, תיבת הילוכים, מושבי עור וסמל של BMW.

אין גבול למה שאפשר להוסיף אבל אין לך (ולנו) מושג מה הדרישות של הבחור, מה הוא רוצה לעשות, אם יש לו הגבלות פיזיות לגודל המעגל וכו'.

בשביל דבר פשוט כמו זה הייתי משתמש באיזה מעגל פשוט עם טרנזיסטורים דיסקרטים, משהו כמו המעגל הראשון בעמוד הזה:

http://www.electronics-tutorials.ws/waveforms/monostable.html

פורסם

אפשר לחבר ללד גם גלגלים, מנוע, מערכת הזרקת דלק, תיבת הילוכים, מושבי עור וסמל של BMW.

;)

תוכי,

אולי באמת, תגיד מה מטרת ההבהוב?

פורסם

הזמן של הפולס יהיה בסדר גודל של t = RC (כפול קבוע שתלוי ב 555 עצמו). אם למשל אתה רוצה באיזור של 1 שניה תיקח נגדים 100K וקבל 10uF - שניתן להמיר ל 100000ohm ו 0.00001F. המכפלה שלהם הי 1 כלומר סדר גודל של שניה

מכאן והלאה אתה יכול לחפש אם ניסוי וטעיה

פורסם
  • מחבר

אז ככה,

בעקבות פריצות בשכונה אני רוצה לבנות מעגל התראה ללא אזעקה. התיכנון שלי הוא לקחת רכיב מוכן של מנורה שמחוברת לגלאי תנועה (לדעתי עובד על 5 וולט) אולם מנורה זו מייצרת תאורה של כ-20 שניות. לפיכך אני רוצה לחבר במקום המנורה מעגל שברגע שהוא מקבל מתח (אותו המתח שהמנורה הייתה אמורה לקבל) הוא ייתן לי פולס אחד של שנייה. במוצא של המעגל אני אחבר דיודת לייזר (מתוך מכוון לייזר פשוט שקונים בחנויות) שאותה אכוון להיכן שנדרש. את כל העסק אני אנסה לזווד בצורה קומפקטית ככל הניתן.

לחילופין, הרעיון עם הארדואינו והשלט רחוק נראה לי מעולה, הבעיה שכאן מתחילות המגבלות שלי ואני בטוח לא יכול לבנות דבר כזה (בכלל לא יודע מה זה ארדואינו...) אז אם ניתן להפנות אותי למישהו שבונה דברים כאלו זה יהיה מעולה.

תודה רבה

פורסם

הגלאי תנועה בפרוגקטורים כאלה מכיל בדרך כלל מחלק מתח על הכרטיס עצמו (קבל + מיישר + דיודת זנר) והכניסה שלו היא ישירות 240V AC. בדרך כלל ניתן לעשות למעגל הזה מוד כדיי שהוא יעבוד על מתח DC (להעיף את הזנר ולחבר במקומו מתח קבוע זהה)

ויש את חיישני הנפח הסטנדרטיים של מערכת אזעקה, שעובדים על 12V ומכילים יציאה של מגעים של ממסר, נראה לי יותר שימושי וכנראה גם יותר זול בהשוואה לפרוג'קטור

עכשו יש לך את האות של נוכחות של מישהוא. מה תעשה איתו הלאה ? מה אתה מנסה לעשות אל ידיי הלייזר ?

פורסם

במילים פשוטות,

כל מה שאתה רוצה לעשות זה

חיישן תנועה מגלה תנועה -> לייזר נדלק לשנייה?

ומה מטרת הלייזר בדיוק?

שהגנב יחשוב שמכוונים עליו נשק? :)

בכל מקרה זה ממש פשוט לעשות..

כל מי שבפורום בערך מתעסק עם ארדואינו(כמעט..)

לגבי לייזר,

אתה יכול לקנות את הרכיב מאד בזול:

IMG_1722.jpg

http://www.electrodragon.com/?product=laser-point-header-module-650nm-infrared-detector-readable

פורסם
  • מחבר

במילים פשוטות,

כל מה שאתה רוצה לעשות זה

חיישן תנועה מגלה תנועה -> לייזר נדלק לשנייה?

ממש ככה

ומה מטרת הלייזר בדיוק?

שהגנב יחשוב שמכוונים עליו נשק? :)

לא. שיתן לנו התראה.

בכל מקרה זה ממש פשוט לעשות..

רק שעדיין לא הבנתי איך...

כל מי שבפורום בערך מתעסק עם ארדואינו(כמעט..)

לגבי לייזר,

אתה יכול לקנות את הרכיב מאד בזול:

IMG_1722.jpg

http://www.electrodragon.com/?product=laser-point-header-module-650nm-infrared-detector-readable

פורסם

איך הוא יתן התראה ? (כשאתה יושן ? לייזר בעין ?) ונניח ששי התראה, מה תעשה ?

במעגל של חיישן אזעקה רגיל יש יציאה של מגעים של ממסר, כלומר פשוט מפסק. אתה יכול לחבר אליו את הלייזר (כולל נגד מתאים ! - הלייזר הוא LED כמו כל LED אחר) והוא יעשה את מה שאתה רוצה

פורסם

לא שייתן לנו התראה

אם התראה זה מה שאתה צריך, אז כדאי לשקול מהי ההתראה הכי טובה..

זה לא חייב להיות לייזר, זה יכול להיות סאונד כלשהו, שיהיה בתוך הבית..

(וגם את זה אפשר להשיג אלחוטית..)

בקיצור שווה לחשוב קודם מה הדבר הכי נכון שהמערכת תעשה,

ואז ללכת לממש.

(וגם אם תבחר את מה שאמרת - עם הלייזר, אז תוכל לממש את זה בקלות, כמו ש-11010010110 אמר)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים