עבור לתוכן

חוט שישמש כאנטנה עבור RF Module

Featured Replies

פורסם

שלום

מוכרים באלקטרו-דראגון את המוצר הבא:

22721.png

http://www.electrodragon.com/?product=2262-2272-wireless-module

הוא כולל שלט RF ומודול RF.

הם כותבים שאפשר להלחים חוט למודול, שישמש כאנטנה.

Antenna has big influence to the module.

The best is 1/4 wavelength antenna, 50 ohm signal core wire.

Also keep it straight.

למה הכוונה "The best is 1/4 wavelength antenna"?

ודבר נוסף,

הם כותבים לדאוג שהאנטנה תהיה ישרה, אבל יש מקומות שרואים שהאנטנה שם דווקא מסולסלת..

אז מה יותר נכון, ישר או מסולסל? :)

פורסם

המעגל משדר בתדר מסויים - ככזה יש לו אורך גל מסוים. ניתן למצוא מה אורך הגל מהנוסחה c = df כש c מהירות התפשטות הגל, d אורך הגל ו f התדר

האנטנה שהם ממליצים היא באורך של 1/4 מאורך הגל

יש אנטנות שמוסיפים להן סליל בהתחלה מסיבות שונות, בין היתר ניתן לקצר את האנטנה במידה מסויימת כך, אבל זה לא תמיד נותן תוצאה טובה. אז רצוי שפשוט תנסה

פורסם
  • מחבר

במודול RF אחר באתר, שכולל משדר ומקלט:

433M-RF-wireless-module-a-pair-of-receiver-and-transmitter.jpg

http://www.electrodragon.com/?product=433m-rf-wireless-module-a-pair-of-receiver-and-transmitter

הם כותבים:

If the distance required for far, can be connected to the 1/4 wavelength of the antenna.

Generally use 50 ohm single conductor,

the length of the antenna 315M of about 23cm,

433M of about 17cm

אם המודול הוא 433MHz למשל,

האם האנטנה צריכה להיות 17cm ולא יותר, או 17cm ומעלה?

פורסם

ישנם כמה אפשרויות לבניית אנטנה למשדר.

1. מוליך חשמלי קשיח כמו חוטי החשמל בבית בעלי שטח חתך של -1.5-2.5 ממ"ר.

2. אני אישית בונה אנטנות מחוט ריתוך בקוטר 3-2.5 מילימטר (ניתן להשיג בחנויות לציוד ריתוך) ומלחים את המוליך למעגל.

ראה תמונה מצורפת של אנטנה שבניתי כאשר המוליך בנוי מחוט ריתוך המחובר לתקע BNC בכדי שאוכל לפרק את האנטנה.

בכדי לקבוע את האורך המדוייק של האנטנה רצוי לבנות את האנטנה בסנטימטר ארוכה יותר מהדרוש ובעזרת מד יג"ע קובעים את האורך הסופי של האנטנה על ידי קיצוץ של האנטנה בכמה מילימטר כול פעם.

מכיוון שאין ברשותך מד יג"ע אני מציע לבנות אנטנה בעלת אורך של 17 סנטימטר. במקרה של המשדר 'המסכן' :s05: בתמונה שצירפת אנטנה בעלת אורך גל מדוייק לא תשפר פלאים את טווח השידור.

פורסם
  • מחבר

מוליך חשמלי קשיח כמו חוטי החשמל בבית בעלי שטח חתך של -1.5-2.5 ממ"ר.

זה הרבה יותר עבה מסתם חוט :)

ז"א שככל שהחוט יותר עבה כך זה יותר טוב? אין גבול? :)

בכדי לקבוע את האורך המדוייק של האנטנה רצוי לבנות את האנטנה בסנטימטר ארוכה יותר מהדרוש ובעזרת מד יג"ע קובעים את האורך הסופי של האנטנה על ידי קיצוץ של האנטנה בכמה מילימטר כול פעם.

אז ממה שאתה אומר, אני מסיק שכשיש אורך מומלץ לאנטנה, אז זה לא שאפשר לשים אותו או יותר,

אלא כדאי לשים אותו בדיוק.

מעניין, חשבתי דווקא שככל ששמים יותר כך הקליטה תהיה יותר טובה..

מכיוון שאין ברשותך מד יג"ע אני מציע לבנות אנטנה בעלת אורך של 17 סנטימטר.

אין בעיה, כך אעשה.

במקרה של המשדר 'המסכן' :s05:

למה להעליב את המשדר? :)

זה משדר שמיועד למיקרו-בקר לא לתחנת רדיו (:

פורסם

זה הרבה יותר עבה מסתם חוט :)

ז"א שככל שהחוט יותר עבה כך זה יותר טוב? אין גבול? :) - לא מדוייק.

מבחינה מכנית מוליך בעל שטח חתך גדול יותר חזק יותר והאנטנה לא תכופף או תאבד את הצורה שלה.

אז ממה שאתה אומר, אני מסיק שכשיש אורך מומלץ לאנטנה, אז זה לא שאפשר לשים אותו או יותר,

אלא כדאי לשים אותו בדיוק. - בדיוק.

מעניין, חשבתי דווקא שככל ששמים יותר כך הקליטה תהיה יותר טובה..-לא

אין בעיה, כך אעשה.

למה להעליב את המשדר? :)

זה משדר שמיועד למיקרו-בקר לא לתחנת רדיו (:

אנטנות זו תורה שלמה...

פורסם
  • מחבר

אנטנות זו תורה שלמה...

כן מתברר :)

דרך אגב,

למשדר כזה קטן, חיבור של חוט עבה וקשה מידי יכול להיות בעייתי, כי אז כל נגיעה בו בטעות עלולה לשבור את ההלחמה שלו מהמשדר..

לכן במקרה הזה,

כיוון שזה לא מיועד למרחקים עצומים אלא רק לקלוט ולהקלט בתוך בית, אסתפק בחוט solid core בעובי 22..

אגב..

מעניין שהם ממליצים על חוט solid core,

אבל הרבה פעמים כשקונים מוצר ומחובר אליו חוט שמשמש כאנטנה, החוט הוא דווקא חוט סיבי - stranded..

למה? אולי כי זה יותר זול אז שמים מה שיש? שהוא לא בהכרח הכי מתאים?

פורסם

כן מתברר :)

דרך אגב,

למשדר כזה קטן, חיבור של חוט עבה וקשה מידי יכול להיות בעייתי, כי אז כל נגיעה בו בטעות עלולה לשבור את ההלחמה שלו מהמשדר..

נכון, לפני שאני מלחים את האנטנה למעגל המודפס אני מוסיף חיזוק מכני לאנטנה אם זה למעגל המודפס או לקופסא בעזרת חובק או בורג במידה M1.

לכן במקרה הזה,

כיוון שזה לא מיועד למרחקים עצומים אלא רק לקלוט ולהקלט בתוך בית, אסתפק בחוט solid core בעובי 22..

אגב..

מעניין שהם ממליצים על חוט solid core,

אבל הרבה פעמים כשקונים מוצר ומחובר אליו חוט שמשמש כאנטנה, החוט הוא דווקא חוט סיבי - stranded..

למה? אולי כי זה יותר זול אז שמים מה שיש? שהוא לא בהכרח הכי מתאים?

אולי בכדי שתוכל לגלגל את האנטנה.

פורסם
  • מחבר

אולי בכדי שתוכל לגלגל את האנטנה.

לגלגל לאיזה מטרה?

כדי שזה ייכנס לאריזה?

או כדי להשפיע על הקליטה?

6o3j92.png

פורסם

למטרת אריזה וגם נוחות ולא מסיבות של קליטה.

פורסם
  • מחבר

אני מבין.

ודרך אגב

במקומות שהאנטנה מגולגלת כמו סליל, כמו בתמונה הבאה - למה זה?

6o3j92.png

זה ניגוד גמור לגישה שאומרת למתוח את האנטנה שתהיה כמה שיותר ישרה..

פורסם

קומפקטיות

אם אתה מחפש מ עוד ניתן לעשות אם האנטנה, אז ככה :

עובי האנטנה - רצוי שלא תהיה ממ דקה, אבל היא עדייןצ אמורה להיות כמו חוט ולא כמו כדור, כלומר העובי מור להיו קטן בהשוואה לאורך

אנטנות טובות לאורכיח גל של ~מטר ומעלה ניתן לעשות מצינורות גז - הם עשויים מנחושת ויש להם עובי. או חתיכות של חוט קואקס כשהחלק החיצוני שלו משמש כאנטנה והפנימי מנותק (או מקוצר לחיצוני)

אורך האנטנה קשור ישירו לאורך הגל. אנחנו רוצים שהחוט שמתוח מהמעגל לאוויר יקבל בדיוק 1/4 מאורך הגל - כלומר מ 0 עד למקסימום של הגל. אם למשל החוט יהיה באורך כפול, הוא יקבל 1/2 מאורך הגל כלומר מ 0 עד ה 0 השני וזה לא בדיוק מה שאנחנו רוצים....

אבל כן ניתן לעשות דבר אחר - אם תחבר למוליך האדמה של המעגל חוט אנטנה זהה נוסף ותמתח אותו לכיוון השני, אתה מקבל אנטנה דו קוטבית (dipole), שיכולה להיות עדיפה על אנטנה חד קוטבית (מה שדיברנו עליו עד כאן) בתנאים מסוימים

פורסם
  • מחבר

אנטנות טובות לאורכיח גל של ~מטר ומעלה ניתן לעשות מצינורות גז - הם עשויים מנחושת ויש להם עובי. או חתיכות של חוט קואקס כשהחלק החיצוני שלו משמש כאנטנה והפנימי מנותק (או מקוצר לחיצוני)

לא מפריע שצינור גז הוא חלול?

אורך האנטנה קשור ישירו לאורך הגל. אנחנו רוצים שהחוט שמתוח מהמעגל לאוויר יקבל בדיוק 1/4 מאורך הגל - כלומר מ 0 עד למקסימום של הגל. אם למשל החוט יהיה באורך כפול, הוא יקבל 1/2 מאורך הגל כלומר מ 0 עד ה 0 השני וזה לא בדיוק מה שאנחנו רוצים....

וואלה..

עכשיו אני מבין למה תמיד אומרים רבע..

תודה!

אבל כן ניתן לעשות דבר אחר - אם תחבר למוליך האדמה של המעגל חוט אנטנה זהה נוסף ותמתח אותו לכיוון השני, אתה מקבל אנטנה דו קוטבית (dipole), שיכולה להיות עדיפה על אנטנה חד קוטבית (מה שדיברנו עליו עד כאן) בתנאים מסוימים

האמת נשמע מגניב, אני אנסה את זה גם ואז אבדוק מה התוספת מרחק שאני מרויח.

תודה על כל הטיפים השימושיים

פורסם

השטח החיצוני של הצינור גז מסכך על כל מה שיש בתוכו, בדיוק כמו בכבל קואקסיאלי. לכן כל מה שנמצא פנימה יותר (אפילו הנחושת של הצינור שלא בשכבה החיצונית) לא משתתפים בפעילות של האנטנה בכל מקרה

פורסם

הסיבה היחידה שרוב האנטנות מיוצרות מצינור חלול זה בכדי להוריד ממשקל האנטנה.

אנטנות יאגי לתדרים נמוכים הינם בדרך כלל ענקיות ולרוב משתמשים בצינורות מאלומיניום ולא נחושת או פליז.

באיזורים שבהם תנאי האקלים קשים במיוחד האנטנות בנויות מצינורות עשויים מנירוסטה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים