עבור לתוכן

היכן לקנות קבלים בירושלים

Featured Replies

פורסם

קיבלתי מסך מחשב מקולקל, Samsung 932BF, לאחר חיפוש קצר אונליין גיליתי שיש בעיה ידועה יחסית של קבלים דפוקים של Samsung. פתחתי את המסך, איתרתי את הקבלים הדפוקים, עכשיו אני רק צריך למצוא חדשים.

אלה קבלים של 470µF, 25V וגובהם צריך להיות 1.7 ס"מ לכל היותר.

אתם מכירים חנויות אלקטרוניקה בירושלים שיספקו לי כאלה? חיפשתי קצת ב-144 ודפי זהב אבל החנויות שמצאתי אמרו לי שאין להם.

כל עזרה תתקבל בברכה.

פורסם

אני לא מכיר חנויות באזור שלך אבל תמיד תוכל לקנות אותם מחו"ל ביותר זול

השאלה אם תוכל לחכות להם לפחות שבוע וחצי

פורסם
  • מחבר

אני לא מכיר חנויות באזור שלך אבל תמיד תוכל לקנות אותם מחו"ל ביותר זול

השאלה אם תוכל לחכות להם לפחות שבוע וחצי

אוכל גם אוכל, מאיזה אתרים?

פורסם

מיא אלקטרוניקה

קשיוב

שניהם במרכז העיר ליד טליתהקומי

מועבר לפורום אלק'

בהצלחה,

גבריאל

פורסם

כשיוף

ברחוב קינג ג'ורג

פורסם

http://www.taydaelectronics.com/

יש שם בתפריט Capacitors

ואז בתוכו תת-תפריט לפי סוג הקבל..

אבל אם אתה קונה 2-3, אז אולי באמת עדיף לקנות בחנות.. פשוט כי זה יהיה מיידי

פורסם

לפעמים יש קבלים דפוקים חוץ מאלה שאתה רואה, כך שאם נניח יש קבוצה של 3 זהים במקביל ו 1 מנופח תשקול להחליף את כל ה 3. קורה גם שקבל באיזור אחר שלא נראה מנופח יגרום לבעיות. כך שתהיה מוכן לזה שאוליי תצתרך קבלים נוספים במקרה שניסית ועדיין לא עובד

חוצמזה - אל תשים סתם קבלים אם אותם נתונים כתובים. לקבל יש נתון נוסף שנקרא ESR - והוא קריטי. הוא אומר כמה הקבל לא יעיל בייצוב מתח, לכן אתה רוצה קבלים אם ESR כמה שיותר נמוך. ככלל אם היה קבל של 470uF 25v ואתה קנית 470uF 25V שהגודל החיצוני שלו קטן יותר משמעותית, יש סיכוי גבוה שהוא לא מתאים. בכללי לקבלים גדולים יותר (ב uF ו V, וגם בגודל חיצוני בדרך כלל) יש ESR נמוך יותר. אז אם אתה רואה למשל שקבל של 1000uF עדיין יכול להיכנס, תשים זה לא יזיק

פורסם

0x696 - באמת רציתי לדעת, כשאין סימן ויזואלי ורכיב (לדוגמא לוח אם) לא מתפקד, איך ניתן לדעת האם יש בעיה בקבלים? הרי מודד ESR מחייב הוצאה מהלוח וגם הוא לא מוצר נגיש כל כך....

פורסם

דווקא מד ESR לא דורש הוצאה של הקבל מהלוח, הוא עובד על מתח מספיק נמוך שלא מכניס שום צומת לממתח קידמי.

פורסם

אם הקבלים מחוברים במקביל אז גם מד ESR לא יעזור הרבה בבדיקה של קבלים בתוך הלוח.

פורסם

עדיין

מד ESR זה מוצר לא זול ולא טריוויאלי

פורסם

כשמחוברים הרבה קבלים במקביל משנה מה הביצועים שלהם ביחד, זה כולל ESR. אם יש בעיה לדעתי מד ESR אמור לראות אותה (כי אם יש לפחות כמה קבלים טובים הם יחזיקו, אם הם נהרסים ה ESR עולה)

חוצמזה

יצא לי לשחק אם מד ESR ודבר ראשון שאני ממליץ לעשות ברגע שמשיגים אחד כזה (לי עדייין אין) זה פשוט לקחת סטוק של קבלים מסוגים שונים ולבדוק את כולם כדי לקבל המחשה של מה זה קבלים טובים או לא טובים - כדיי שבפעם הבאה תוכל פשוט לראות את התוצאה ולהחליט אם זה טוב או לא - ולא "אוקיי יש לי 0.2 ohm אבל מה זה אומר"

פורסם

אני בניתי אחד כזה והוא עובד מצויין.

במידה וכמה קבלים מחוברים במקביל כאשר כמה מהם בעלי קיבוליות של 220 מיקרו' וכמה מהם 47 מיקרו' לא תוכל להסיק שום מסקנה הגיונית בעזרת מד ESR ואני אומר לך מניסיון.

אכן מומלץ לבדוק כמה קבלים בכדי 'לחוש' מה זה ESR, אבל יש בעיה...אם תבדוק קבל של 220 מיקרו' למתח עבודה של 10 וולט לעומת קבל למתח עבודה של 63 וולט תקבל הבדל בהתנגדות האקוולנטית של הקבל או תבדוק קבלים של ייצרנים שונים בעלי אותו קיבול ומתח עבודה תקבל גם הבדל בקריאה.

בנוסף לכול הבעיות שציינתי קשה לזהות לפעמים קבלים בעלי LOW ESR.

צב"ד לבדיקת קבלים הוא מכשיר מעבדתי מצויין אבל צריך הרבה ניסיון במדידות והכרת תכונות של קבלים.

פורסם

לפעמים אני קורא את הפוסטים כאן וכל כך מתגעגע לשיעורי אלקטרוניקה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים