עבור לתוכן

המלצה לאל פסק (מצורף מפרט)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני חושב על קניית אל-פסק למחשב שלי ואני לא רוצה לקנות את הדבר הראשון שייפול עלי באיזה sale אלא משהו שבאמת יכול להועיל.

לפני כמה זמן היה דיון קנייה קבוצתית של אל פסק אבל זו לא יצאה לפועל ובכלל לא היה ברור שהדגמים שם התאימו למפרט שלי.

אשמח לקבל המלצה או כמה המלצות על דגמים קונקרטיים.

המפרט שלי הוא:

SeaSonic X-560 560W Active PFC

Fractal R3 + המאווררים שמגיעים יחד איתו.

Scythe Mugen 3

2 סטיקים של 8Gb 1600Mhz

Caviar Blue 1 7200rpm sata3

Intel SSD 520 180GB

Gigabyte GTX670( WindForce OC)

Intel I7 3770K על DZ77GA-70K

בדרך כלל מחוברים אליו רק מקלדת, עכבר ואוזניות מדי פעם טעינה של מכשיר אקראי ב-USB (ז"א אין כוננים חיצוניים שמחוברים אליו באופן קבוע או דברים אחרים בסגנון).

המון תודה!

פורסם

לא הגדרתה תקציב אך לדעתי המינימום ההכרחי שיחזיק לך יותר מ10 דקות עבודה לסגירת הישומים וכיבוי מסודר שעדיין במחיר לא יקר יחסית הוא:

Eitan Engineering VT1000

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=724626

יש לי ניסיון חיובי עם המוצרים שלהם בעיקר באל פסק היקר מאוד מסידרת ONLINE

שמיועד לשרתים

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, אשמח לעוד המלצות!

אני יודע שלא הגדרתי תקציב, הסיבה העיקרית היא שההבנה שלי בתחום על גבול הלא קיימת ולכן אני לא באמת יודע להעריך כמה אמור לעלות מוצר איכותי בעל יחס עלות תועלת טוב. אפשר להסיק מההצעה שלך שזה עומד על סדר גודל של 700~ ש"ח ?

(המטרה היא לקנות מוצר שיעשה את העבודה ולא רק יגרום לי להרגיש טוב עם עצמי :) )

פורסם

תבדוק באתר http://www.extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp כמה המחשב לוקח. כמו כן כמה המסך לוקח

עכשו מה הציפיות שלך ממנו ? מה אתה רוצה לקבל ? (כמה זמן גיבוי למשל)

אני לא בדיוק ממליץ על UPS של איתן מהסדרות הזולות, בגלל ניסיון "אישי" (בערך)

פורסם

יש לי ניסיון רע עם הסדרות הזולות של איתן, גם בהשוואה לסדרות הזולות של ADVICE.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות, מה שאני רוצה לקבל ממנו זה בעיקר "להגן" על הרכיבים שלי שתהיה לי היכולת לכבות אותו בצורה מסודרת במקרה ויש תקלת חשמל כלשהי ( אני מניח ש 5 דקות זה גם הרבה ל-CTRL-S לכמה דברים וזהו בערך...).

ע"פ האתר:

Minimum PSU Wattage: 310 Watts

Recommended Wattage: 360 Watts

והמסך אמור לקחת בממוצע 34 Watt.

גם ניסיון אישי "בערך" מרתיע... :\

אגב אני לא בהרכח מחפש "הכי זול" אני פשוט רוצה לדעת להעריך את ההוצאה הזאת, אולי בסופו של דבר זה לא יהיה משתלם אם מדובר במוצרים שעולים כמו המחשב בערך(מאד מקווה שלא)...

פורסם

כמו שכתבתי לי יש התנסות חיובית מאוד מהמוצרים של איתן הנדה אך אם אתה רוצה ללכת על היקר והידוע ביותר קנה APC ושלם בהתאם..

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=130523

פורסם

לפי נתונים יבשים אתה לוקח פחות מ 400W, כך שתיאורטית UPS של 850VA (שיש לו כ 390-420W) אמור להספיק

אבל :

הנקודה החלשה ביותר ב UPSים היא סוללה. ב UPSים של פחות מ 1000VA יש אחת, ב UPSים של 1000VA ומעלה יש 2, מה שאומר שכל אחת מתאמצת פחות

הסוללה לפי נתוני יצרן מיועדת ל 30A מקס'. 30A * 12V = 360W. היעילות של ה UPS עצמו היא כ 90% ולכן אתה מקבל ביציאה רק 324W מתוך ה 360. כלומר, אם אתה תנסה לקחת יותר מ 324W מהיציאה ה UPS יעבוד אבל אתה מעמיס יותר מידי את הסוללה (וגם 30A זה ציפיות דיי גבוהות מהסוללה הזאת), התוצאה שלסוללה יש אורך חיים קצר והיא תידפק אחריי לא הרבה זמן

לכן אני ממליץ לקחת את ה UPS של 1000VA אם 2 סוללות

חברה ואיכות : יש 2 UPSים באמת טובים ודומים אחד לשני, הם אדוויס סדרה SL ו APC סדרה SUA. אבל גם יקרים

אם אתה רוצה UPS סביר שיחזיק את המחשב ללא בעיה אבל בלי לשלם 1400 שקל אז אדוויס PRPC 1000VA

גם לדעתי אדוויס PRPC הם מהטובים יותר שיש ב UPSים הזולים

ה "ניסיון אישי רע" אם ה UPS של איתן היה כזה : היו לנו 4 UPSים כאלה בדסקטופים במקום שבו אני הייתי ה IT. אחריי הפסקת חשמל המשתמש קורא לי לבוא מהר, כשהחשמל חזר ה UPS עשה רעש חזק של זזזזזזז והוא נבהל והוציא אותו מהשקע

אני מגיע מחבר את ה UPS לחשמל. ה UPS עומד על מארז גנרי של מחשב אם מתכת דקיקה, והמארז רועד (ממש רואים את האמפליטודה של הרעידה). אני מרים מעליו את ה UPS ויש שקט מוחלט. מקרב את ה UPS למאר והמארז רועד

ה UPS גם מתחיל להתחמם

אני מפרק את ה UPS, השנאי בפנים לוהט, צלע קירור על הממתגים חמה, פיוז לא שרוף. מסקנות : משהוא (כנראה ממתג שרוף) קיצר את השנאי והשנאי התחיל פשוט להתלהט, זה גם מסביר למה המחשב רעד ככה כי שנאי שעובר בו זרם קצר פולט כמויות של שדה מגנטי

כלומר : אם ה UPS לא היה במקרה עומד על גבי המארז הגנרי (שעשה המון רעש ולכן המשתמש ניתק אותו), אף אחד לא היה קולט שמשהוא אם ה UPS לא בסדר וה UPS היה ממשיך להתחמם ואוליי גורם לשריפה

המעגל שיש ב UPS הזה לא באמת שונה ממה שיש באדוויס או בכל UPS אחר (מה שאומר שתיאורטית זה יכול לקרות ב UPS של כל חברה), אבל כנראה שבחירת הרכיבים ב UPS הזה היתה לא משהוא אם מצב כזה יכול לקרות סתם בגלל חזרה של מתח אחריי הפסקת חשמל, וחמור מזה שהוא יכול פשוט להמשיך ולהתחמם בלי לשרוף פיוז

פורסם
  • מחבר

0x696 תודה רבה על התגובה המפורטת, אני אקרא קצת על הדגמים ואבדוק את המצב של הארנק...

רק שאלה קטנה, אני זוכר שבזמנו קראתי פוסט שלך על זה שאל-פסק עם Simulated sine wave לא מומלץ לספקי APFC (וה-PRPC 1000VA הוא כזה ע"פ המפרט שלו) העניין הוא שמקריאה בפורומים שונים ברחבי האינטרנט קשה למצא משהו חד משמעי לגבי הסוגייה הזו. זה אמור להיות בעייתי או שזה במסגרת ה"פחות מוצלח" ?

פורסם

זה לא אופטימלי ואפילו עלול לא לעבוד, אבל להרבה אנשים בפורום כאן ה PRPC 1000 עובד ללא בעיה אם ספקי PFC, כנראה שהוא מספיק קרוב למרות שהוא נותן בסך הכול גל מרובע אם מדרגה באמצע

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים