עבור לתוכן

בעיה - הרבה זיכרון RAM בשימוש אבל שום דבר לא רץ ברקע

Featured Replies

פורסם

שלום :)

קודם כל מצטער אם זה לא הפורום הנכון להגיד את הבעיה..

יש לי בעיה בזיכרון RAM, ששום דבר לא רץ ברקע אבל מנהל המשימות מראה שהזיכרון מאוד גבוה.

יש לי 4 ג'יגה בכללי וכאשר שום דבר לא רץ הוא מצביע על כך ש 1.5 ג'יגה RAM תפוסים (אפשר לראות בתמונה שצירפתי שרק החלון של האינטרנט איפה שאני כותב את ההודעה בפורום פתוח ומנהל המשימות וזהו, והזיכרון מצביע על כמעט 2 ג'יגה תפוסים).

תהיתי אם זה נורמלי או בסדר ואם לא אז אולי מישהו יכול לעזור לי ולהסביר לי מה לעשות?

תודה מראש :)

פורסם

יש לי בעיה דומה...

תוכל לצרף צילום של הRESOURCE MONITOR? (מסודר לפי כמות הזיכרון שכל תהליך לוקח..).

פורסם
  • מחבר

אתה יודע אולי מה צריך לעשות?

פורסם

יש לך שם עוד כמה דברים שרצים, sqlserver, SKYDRIVE,TEAMVIEWER ועוד, בקיצור יש לך 75 תהליכים ברקע וזה שאתה רואה רק את הכרום פתוח לא אומר שרק הוא באמת פתוח. חוץ מזה יש שם זכרון שנמצא בשימוש של הSuperFetch וכו' . ואולי יש לך גם כרטיס מסך מובנה שגם לוקח פרוסה מעוגת הזכרון.

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה על העזרה, דבר ראשון אין לי כרטיס מסך מובנה אז זה בטח לא זה ודבר שני רציתי לדעת אם יש תהליכים שאסור או לא כדאי לעצור? כי אני לא כל כך יודע מה רץ ברקע וחשוב ומה לא. אתה יכול להגיד לי אולי את התהליכים והדברים שרצים ברקע שאסור לסגור?

פורסם

-אתה יכול לעשות על תהליך שיראה לך את מיקום הקובץ ואת תראה לאיזה תוכנה זה משוייך

-אתה יכול למיין את התהילכים לפי מי שפתח אותם כלומר מערכת/משתמש ואז תדע מה לכבות.

-גוגל מה שאתה לא בטוח תריץ את שם הפקודה ותראה למה זה שייך.

שיהיה בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה

פורסם

לא רואה משהו חריג.

אם רוצה לדעת אם זה נורמלי התשובה היא כן.

פורסם

זאת לא בעיה. ככה זה צריך להיות עם super fetching.

פורסם
  • מחבר

מה זה Super Fetching? אני לא כל כך מתמצא בזה...

פורסם

"Windows 7 Superfetch is in fact better than Vista’s, it doesn’t start caching instantly the moment you log in. It would wait a few minutes and then start loading the your system’s memory with the applications you use most often. In order to increase the performance of Windows 7, the priority of superfetch has been slightly reduced."

נ.ב

תשקול לשדרג ל 8 ג'יג'ה בימנו 4 זה ממש גבולי ומחירי הזיכרון ממש מגוחכים ל ddr3 1333/1600mhz זה פשוט פשע לא לשדרג.

פורסם

הXP היתה מערכת ההפעלה האחרונה של מיקרוסופט לשוק הפרטי שלא עושה שימוש דינאמי אקטיבי בזיכרון.

מתכנני הויסטה בנו מערכת שתעשה שימוש בזיכרון הפנוי ותפנה אותו מיד כשיהיה בו צורך אחר.

ושיפרו אותה ב7, וסביר להניח שגם ב8 עשו שיפור קטן(כשאני יעבור ל8 יהיה לי יותר עניין ללמוד עליו).

הPAGEFILE תוכנן כדי לעשות שימוש בדיסק להרחבת פעילות זיכרון.

הSUPERFETCH תוכנן כדי לעשות שימוש בזיכרון להרחבת פעילות הדיסק.

הPF שומר מידע שנמצא בשימוש בעדיפות נמוכה, והSF קורא קדימה מידע שעל פי נסיון העבר יהיה בעתיד בשימוש בסבירות גבוהה.

אם בכל פעם שאתה מפעיל וינדוס אתה מפעיל גם דפדפן ואופיס, אז הSF יקרא אותם מראש לזיכרון כדי שכשתפעיל אותם הם יעלו מהר.

והSF מנסה לעשות זאת כשהעומס על ההרדיסק יחסית נמוך.

אבל!!! אאל"ט המידע בSF אינו מוצג כתפוס בוינדוס 7.

אם תיכנס לRESOURCE MONITOR תראה תחת הטאב MEMORY שהCACHED מסומן בצבע כחול.

אני מניח שהSF מחושב בקטגוריה הזאת.

בכל זאת המערכת הפעלה לוקחת איזה 1GB גם בלי שתפעיל כלום.

לא סתם מומלץ 2-4GB לוינדוס 7.

אז אם אתה רואה שהדפדפן לוקח איזה 700MB, זה כבר די הגיוני ש1.8GB תפוס.

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה רבה על ההסברים :)

ולאביחי...עד לא מזמן הייתי על 2 ג'יגה זיכרון והוא לא זז בכלל ושידרגתי ל - 4 הבעיה שהמחשב שלי ממש ישן ... הוא עדין על DDR2.. והלוח אם תומך רק עד 4 ג'יגה RAM אז ... אני מנסה להסתדר עם זה בינתיים עד שיהיה לי כסף ללפטופ

פורסם

אם המחשב ישן ואתה על ddr2 לא משתלם.

אז באמת אולי עדיף שתחכה לנייד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים