עבור לתוכן

OC ל כ.מסך מבלי לשרוף אותו (שרפתי אחד כבר)

Featured Replies

פורסם

יש לי HD6850 שלא מזמן התקלקל אחרי שימוש ממושך עם OC. ה- OC היה יציב לגמרי (הרבה עבודה עד שהגעתי אליו) ורק שהייתי משחק במשחקים שבאמת צריכים הייתי מפעיל אותו ואחרי המשחק מחזיר לסטוק...נהנתי כך במשך שנה ואז ביום בהיר אחד באמצע משחק הכרטיס הראה צבעים ומת והוא בן שני וחצי רק..עכשיו יש לי שוב HD6850.

שוב אני רוצה לעשות OC אך מנסה להבין מה עשיתי לא טוב?? חשבתי על זה שאני השתמשתי בתוכנה של ספייאר שנותנת לעלות מתחים וכמובן העלתי והכל היה יציב..אבל בדרייבר של AMD אין אופצייה למתחים..אז אני שואל אם אני יכול פשוט לרוץ עד למקסימום בדרייבר של AMD ללא חחש וזה בכלל יחזיק ללא מתחים??

שאלה נוספת לגבי OC אך פחות קשורה לכרטיס:

בדרייבר של AMD יש אופצייה נפלאה לעשות גם OC למעבד בצורה שבודקת יציבות לבד..תמיד נמנעתי מלעשות בביוס כי אצלי איך שאני עושה OC בביוס ישר כל אפשרויות החסכון מתבטלות ואז המחשב רועש בלילה...שאני לא עושה דרך ביוס אז הם פועלות (במנוחה התדר יורד ל- 800MHZ וצריכה אפס כמאט ואין רעש). יצא שם תדר 4.1 עם מתח של 1.5V ועכשיו שקר בחורף הטמפ' במקסימום מאמץ על 80 מעלות..זה בריא למעבד? אגב מדובר על amd phenom 2 x4 965

גם תשובות חלקיות ייתקבלו בברכה..

פורסם

אין נוסחאת פלאים..כמו שראית למרות שהOC היה יציב הכרטיס מת, במקרה הספצפי שלך זה היה אחרי שנה, אצל אחרים זה יכול להיות אחרי שנים או בכלל לא, זה באמת עניין של מזל, אם לא הגזמת עם מתח וכו.

לגבי המעבד תבדוק בלוח האם שלך, שכן קצת מוזר שברגע שאתה מבצע באופן ידני בביוס OC, אז האופציות מתבטלות ואין אפשרות להחזיר אותם.

וגם כאן כמו כרטיס מסך עבוד במתח גבוה עם טמפ' שיא מקצרת את החיים, בכמה ? את זה אף אחד לא יכול לנחש.

פורסם
  • מחבר

לגבי המעבד, זה איזה דפק ש- AMD יצרו בביוס שכאשר אתה מבצע OC אז מייד כל אפשרויות החסכון מבתטלות כמו C1E או cool & quiet אם אתה מכיר. מה שהן עושות זה להוריד את המכפלה ואת המתח שהמחשב במנוחה (800M ומתח של 1V למעבד) אבל איך שאני עושה OC המתח והתדר נשארים קבוע על מקסימום. בעיקרון עכשיו שעשיתי OC דרך הדרייבר של AMD, אז הוא ישר העלה ל- 1.5V שזה הרבה והתדר על 4000M אבל איך שהוא אפשרויות החסכון עדיים עובדות ושהמחשב במנוחה התדר יורד שוב ל- 800M ומתח של 1V..ככה שאני לא עובד עם OC כל הזמן אלא רק במשקים או יישומים כבדים שמקפיצים את צריכת המעבד.

לגבי הכרטיס האם אני אוכל להגיע ל- OC משמעותי ללא שינוי המתח?

פורסם

אני מכיר את האופציות פשוט העניין שזה מטבל בOC לא מוכר לי מרוב הלוחות שהתעסקתי איתם..

בכולם זה היה מתבטל על הנייר, אבל ידני אפשר לאפשר את זה שוב..

בכל מקרה בלי מתח לכרטיס מסך אפשרי לבצע OC קטן..שווה או לא ? זה עניין שלך..תבדוק ביצועים לפני אחרי ותראה אם מתאים לך.

פורסם
  • מחבר

כן גם לי מוזר למה זה מבטל..אבל זה בוודעות כל אחרי מלא בדיקות שעשיתי.

לגבי הכרטיס אני כנראה בכל זאת יעשה OC כולל מתח עם תוכנה צד שלישי..מקווה לטוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים