עבור לתוכן

בעיה הזויה - אני מקבל Boot Failure כשאני מנתק מהמחשב HD ישן ללא מערכת הפעלה.

Featured Replies

פורסם

אספר בקצרה עד כמה שאפשר.

היו לי שלושה HD במחשב. שניים בחיבור SATA בגדלים של 500GB , 320GB כשמערכת ההפעלה על ה 500GB ועוד הארד דיסק ישן של 80GB בחיבור IDE.

ההארד דיסק של ה 500GB הפסיק לעבוד וקניתי חדש של 2TB, התקנתי עליו וינדוס והכל היה בסדר.

היום רציתי לנתק את ה HD של ה 80GB כי חבל על החשמל שהוא לוקח :P וגם כי יש לי הארד דיסק גדול יותר בחיבור SATA שיושב בצד. ניתקתי אותו מהמחשב ולהפתעתי קיבלתי מסך של Boot Failure והוינדוס לא עלה. ניסיתי לנתק גם את ההארד דיסק של ה 320GB ועדיין המחשב בשלו - boot failure .

ניסיתי גם לנתק את כל הכבלים של כל ההארדיסקים האחרים וגם של כונן ה DVD! כלומר, מה שנשאר מחובר זה כבל חשמל אחד מהספק אל ה HD של ה 2TB וכבל SATA אחד מה HD של ה 2TB ללוח האם.

הכנסתי Live CD של ubuntu וההארד דיסק של ה 2TB מזוהה ללא בעיה עם כל הקבצים ותיקית ה Windows והכל נגיש.

ניסיתי לעשות Repair ל windows, הוא טען שאין לי התקנה קודמת לעשות לה repair אבל כשניסיתי להתקין התקנה נקייה הוא אמר שהוא מצא תיקיית windows ישנה ושהוא יקרא לה windows.old

חשוב לציין שלאורך כל הדרך ה BIOS זיהה את ה HD ללא שום בעיה.

התבאסתי מכל הסיפור כי לפני שבועיים התקנתי את כל המחשב שלי מחדש וממש אין לי זמן להתעסק בדברים האלו אז אמרתי שאני אעשה נסיון אחרון. חיברתי חזרה את ה HD של ה 80GB והופ! הכל חזר לעבוד.

על ה HD של ה 80GB לא מותקנת מערכת הפעלה כלשהי. יש עליו בסה"כ כמה סרטים, מוזיקה, תוכנות ישנות וזהו בערך.

למישהו יש הסבר הגיוני לתופעה המוזרה הזו? ???

בינתיים אני עם HD של 80GB שמחובר סתם כי המחשב שלי החליט לקחת שבויים. יש לי הארד דיסק גדול יותר בצד שרציתי לחבר אך אני לא יכול לעשות את זה כרגע.... ::)

רעיונות?

תודה :)

פורסם

הboot manager על הכונן ide כנראה

תעלה פלט של bcdedit

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המהירה!

שכחתי באמת לציין ששיניתי ב BIOS כמובן את הסדר של ה Boot כך שההארד דיסק עם מערכת ההפעלה יעלה ראשון (בלי קשר לבעיה הזו)

מצורף צילום מסך של bcdedit

אני לא מכיר את הכלי הזה, אבל בכל אופן, כונן F שמופיע שם הוא באמת ה HD של ה 80GB. אולי באמת זה חלק מהבעיה?

השאלה איך אני ממשיך מפה.

פורסם
  • מחבר

תודה.

אני מקבל את ההודעה :

Failure when attempting to copy boot files.

כשאני מנסה להעביר מכונן F לכונן C את הקבצים האלו.... :-\

אני אמשיך לחפור בזה. אם יש לך רעיון למה זה קורה אני אשמח לשמוע...

למה בכלל מראש הקבצים האלו נמצאים בכונן F ולא בכונן C ? זה לא שבזמן ההתקנה שאלו אותי או משהו כזה.

***עריכה ***

הבעיה נפתרה בעזרת התוכנה EasyBCD.

http://neosmart.net/wiki/display/EBCD/Changing+the+Boot+Partition

עדיין לא ברור לי למה ה bootload הזה הותקן בכלל בכונן F .

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים