עבור לתוכן

בעיה- מחשב קופא/לא נדלק

Featured Replies

פורסם

שלום.

ברשותי מחשב שנקנה לפני בערך 6-7. מחשב ישן שבזמנו היה נחשב לשיא הטכנולוגיה, ועד היום מחזיק לא רע (כמובן ששדרגתי כרטיס מסך, זכרונות ודיסק קשיח). מפרט בצד.

לאחרונה הוא החל לעשות בעיות. אני מודע שזה יכול להיות בגלל התיישנות הרכיבים, אבל בכל זאת ארצה שתעזרו לי לגלות מה הבעיה ואיך אפשר לפתור אותה. כרגע אני חייל אז קניית מחשב לא אופציה, ואני צריך להחזיק עם המחשב הזה לפחות עוד שנה.

אז מה הבעיות:

1. המחשב קופא, פשוט המסך נתקע במצב ומסויים והמחשב לא מגיב. זה קורה בעיקר כמה דקות אחרי שמדליקים את המחשב. כמו כן זה יכול גם לקרות סתם במהלך עבודה שגרתית עם המחשב, אפילו לא בזמן מאמץ. חשבתי אולי המחשב מתחמם מידי, אך הטמפ' של הרכיבים נראית לי סבירה ולא גבוהה מידי.

2. למחשב לוקח די הרבה זמן להידלק. מהרגע שלוחצים על כפתור ההדלקה, שומעים את המאווררים עובדים אבל המחשב לא נדלק. רק לאחר בערך דקה, שומעים צפצוף אחד , והמחשב עולה כרגיל. לפעמים המחשב בכלל לא עולה והמאווררים פשוט ממשיכים לעבוד בלי שקורה כלום (במצב כזה, ברקע נשמעים מספר צפצופים).

תודה רבה.

פורסם

יש לך אפשרות לחבר ספק כוח אחר?

נשמע כמו בעיית אספקת מתח. הייתי ממליץ לך לבדוק קודם את הספק ואז לעבור ללוח אם.

פורסם
  • מחבר

אין לי ספק כוח אחר. יש דרך אחרת לדעת בוודאות שמדובר בספק?

פורסם

השיטה הכי קלה לבדוק היא מן הסתם שיטת אלמינציה, על ידי החלפת רכיבים חשודים ברכיבים תקינים עד שאתה מוצא את הרכיב הבעייתי.

במידה ואין לך חלקי ספייר שיתאימו למחשב, נסה לעשות את הדברים הבאים-

א. תפעיל את המחשב עם מינימום חומרה הנדרשת להפעלה תקינה. כלומר, תשאיר רק את HD שעליו מותקנת מערכת הפעלה, רק סטיק אחד של זיכרון פנימי, תנתק גם את כ.מסך (במקרה שיש אחד מובנה בלוח אם, ואז אליו תחבר את המסך).

ב. על הדרך שאתה מפרק את כל זה, תעשה סריקה ויזואלית של לוח אם, וחפש קבלים מנופחים\מפוצצים.

ג. איפוס ביוס.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים