עבור לתוכן

למה אני לא מצליח לפתוח את הליבה הרביעית ? TripleCore AMDAthlon II X3 425

Featured Replies

פורסם

ניסיתי לפתוח ליבה רביעית למחשב:

TripleCore

AMDAthlon II X3 425, 2700 MHz (13.5 x 200)

Motherboard Gigabyte GA-MA785GM-US2H (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Video, Gigabit Lan, IEEE-1394) Motherboard Chipset AMD 785G, AMDK10

אבל כל פעם שניסיתי המחשב אח"כ לא עלה והייתי צריך לאפס את הביוס (הוצאת סוללה וכו')

הסיבה היא שבעצם אי אפשר אצלי לפתוח את הליבה ?

יש רעיונות ? ???

פורסם

אני לא כל כך בקטע של AMD אבל אני זוכר בזמנו שהם אמרו שיש מעבדים שיהיה אפשר לפתוח להם את הליבה הרביעית ויש כאלו שלא מסיבה אחת פשוטה שבתהליך הייצור שלהם הם מתוכננים לצאת כ 3 ליבות אבל הם יצאו עם ארבע לכן לפעמים הליבה הרביעית תעבוד במידה ונפלת על אחד טוב ולפעמים לא ... חכה לתגובות נוספות

פורסם
  • מחבר

יכול להיות שהסיבה היא עדכון הביוס ?

כי לא הצלחתי עדיין לעדכן את הביוס לגרסה האחרונה משום מה (יש מדריך בנושא ?)

פורסם

גם לי יש AMD עם 3 ליבות ואני זוכר שבזמנו כשקניתי אותו בדקתי את הנושא, והתשובה היא שלא בכל המעבדים אפשר לפתוח את הרביעי.

אם אני זוכר נכון מעבד 3 ליבות זה בעצם מעבד שתוכנן ועבר ייצור כמו מעבד 4 ליבות, רק שבסוף מסתבר שנדפקה ליבה אחת, ואז מוכרים אותו במחיר מוזל כמעבד 3 ליבות.

לפעמים הפגם הוא קטן ואפשר להצליח לפתוח את הרביעית, אבל ברוב המקרים יש סיבה למה לא מוכרים אותו בתור 4 ליבות.

זה מה שאני זוכר מלפני כמה שנים כשבדקתי את העניין - מקווה שזה עדיין נכון.

פורסם

זה עדיין נכון.

פורסם

נסה להשתמש בתוכנת easy tune של ג'יגבייט שפותחת את הליבה הרביעית בכמה לחיצות כפתור.

כמובן שגם אם תצליח לפתוח את הליבה, אין זה אומר שהיא תקינה ותעבוד באופן יציב. בשביל לבדוק את זה תצטרך להריץ בדיקות מאמץ.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים