עבור לתוכן

כבל מקורי ולא מקורי

Featured Replies

פורסם

אני חושב שזה הכי קשור לאלקטרוניקה.. :P

מה ההבדל בין כבל USB איכותי לכבל USB לא איכותי?

הכוונה היא לכזה שחברה מוכרת "מקורי" לבין אחד שעולה דולר בeBay.

יש סכנות כלשהן? הרי כולם מן הסתם 5V. האמפר יכול להיות שונה או משהו?

פורסם

עד כמה שראיתי כולם אותו דבר

פורסם
  • מחבר

הדבר החשוב הוא זמן ההטענה, האם הוא זהה בכל הUSB או שמשתנה בין כבל לכבל?

פורסם

יש הבדל בין כבלים לפי עובי 2 המוליכים של המתח

בכבלים איכותיים יש מוליכים איכותיים ובעובי מספיק כך שביציאה מקבלים 5V

בחלק מהכבלים הלא איכותיים יש מוליכים דקים מידי. מה שקורה מכאן והלאה תלוי בזרם שאמור לעבוד בכבל - תחת זרם גבוה יהיו הפסדים על החוטים הדקים וביציאה מהכבל כבר לא יהיה 5V אלא פחות

אם המתח נמוך מידי יכולות להתחיל תקלות - בפלאפון וכו זה יסתכם בטעינה איטית או שהוא לא יוכל להטעין. דיסק קשיח ניתן לדפוק ככה - המתח לא מספיק כדיי לתת לו להתחיל להסתובב אז הוא פשוט יעשה קליקים אם הראש....

פורסם
  • מחבר

כן הכוונה פה היא לכבלים של פלאפונים למשל.

זה אומר שגם מהירות ההעברה (מהמכשיר/למכשיר) נפגעת?

ולאחר קנייה של כבל יש דרך לברר אם הוא באמת מוציא 5V או לא?

פורסם

גם האיכות של המחבר עצמו יכולה להשתנות, נתקלתי בכבל USB שקניתי מebay שהמגעים שלו נדפקו אחרי כמה עשרות חיבורים.

פורסם
  • מחבר

זה משהו שפחות מטריד אותי.

אם אני משלם 5 שקלים במקום כמה עשרות,

שיהרס..

פורסם

^זו הגישה. מעולם לא נהרס לי כבל USB (והם מעולם לא עלו לי יותר מ-99 סנט באיביי)

פורסם

בדרך כלל כמה שהכבל עבה יותר מבחוץ ככה גם המוליכים הפנימיים טובים יותר

מהירות העברת נתוני לא תלויה במתח (המתח קובע רק אם תהיה/לא תהיה טעינה / כמה מהירה הטעינה תהיה), אבל יש כבלים שבהם החוטים שמעבירים את הנתונים עשויים כמו שצריך (קשורים אחד בשני ואם סיכוך) ויש כאלה שלא, אלה שלא לפעמים יגרמו לניתוקים או להורדת ביצועים. גם כאן בדרך כלל הכבלים העבים יותר איכותיים יותר (הקשירה והסיכוך וכו תופסים מקום ולכן הם עושים את הכבל עבה יותר)

פורסם

לכל כבל יש תקן וכבלים שלא עונים לתקן בדר"כ נחשבים לא איכותיים. זה נכון לגבי כל כבל.

פורסם

התקן של USB מאפשר למתח להיות נמוך עד 4.75V - בכניסת המתח של מה שמופעל מ USB

התקן של ספק כוח ש מחשב מאפשר למתח ה 5VSה להיות נמוך עד 4.75V

כלומר לפני שיש לנו כבל כלשהוא בכלל, כבר אין לנו מקדם ביטחון

כל כבל נוסיף יוריד את ה "ביטחון" עוד יותר - לכיוון השלילי. (אם הספק נותן 4.75V והדיסק החיצוני צריך מינימום 4.75 אז כל כבל שנחבר כבר לא יעבוד). אין כבל שלא מוריד מתח בכלל - גם הכבל הכי טוב מוריד משהוא

לכן מה שנשאר לבנות עליו זה שהספק במחשב לא כזה גבולי, ושהכבל לא אוכל יותר מידי מקדם ה "אי ביטחון" הזה. יכול להיות שהכבל מספיק טוב לפי תקן כלשהוא ועדיין הוא לא יעביר מספיק מתח לדיסק חיצוני, ובמקרה אחר (אם מחשב אחר) יכול להיות כבל גרוע יותר שכן מעביר מספיק מתח כי המתח ההתחלתי במחשב הזה היה גבוה יותר למשל 5.25V

עכשו זה לפניי שהגענו לכבלים שהם פשוט לא איכותיים אבל עדיין נמכרים בהרבה מקומות - לפעמים ממש בבאנדל של אותו דיסק קשיח שהם לא מצליחים להפעיל

פורסם

לא רק, מוליכים זולים לרוב עשויים מחומרים פחות איכותיים שיש להם התנגדות סגולית גבוהה.

פורסם

עכשו זה לפניי שהגענו לכבלים שהם פשוט לא איכותיים אבל עדיין נמכרים בהרבה מקומות - לפעמים ממש בבאנדל של אותו דיסק קשיח שהם לא מצליחים להפעיל

אני קיבלתי כבל USB 3 "אורגינל" יחד עם דיסק נייד של WD והוא ממש גבולי

יש מצבים שבהם הוא עובד ויש מצבים שלא.

בסוף קניתי כבל ב-DX. דווקא זה עובד מצויין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים