עבור לתוכן

קניית מעבד דרך Ebay

Featured Replies

פורסם

שלום רציתי לשאול מה דעתכם על קניית מעבדים דרך איביי? כי לדוגמה בTMS המעבד שאני רוצה לקנות(3930K) עולה 2952ש"ח ובאיביי זה יוצא בערך 520-560$ שזה הפרש של כמעט 900ש"ח! השאלה אם המעבדים טובים או פגומים או משהו

שאלה נוספת, המליצו לי על לוח האם Gigabyte GA-H77-DS3H ורציתי לדעת מה אתם חושבים עליו?

תודה!

פורסם

בגדול אתה עלול לשלם מע"מ על המעבד מאיביי ואז ההפרש יותר קרוב ל-300 שקל.

האם שווה לך להסתכן במעבד ללא אחריות בעבור חיסכון של כ-10% במחיר?

פורסם
  • מחבר

המוכר הוא מישראל. בקשר לאחריות הוא אמר שהאחריות היא מאינטל אבל אני לא יודע אם זה נכון או לא. בTMS המוכר אמר לי שלא כדאי לי להסתכן עם מעבד כלכך יקר. אבל שוב יש לו אינטרס למכור

פורסם

אם אתה רוצה לקנות מעבד כל כך יקר (שזה בגדול פשוט בזבוז כסף מטורף) ואחרי זה מנסה לחסוך כמה גרושים (באחוזים) על חשבון אחריות - יש לך עיוות במחשבה.

האחריות היא מאינטל - אבל צריך לעבוד מול מפיץ או יבואן.

פורסם
  • מחבר

אם אתה רוצה לקנות מעבד כל כך יקר (שזה בגדול פשוט בזבוז כסף מטורף) ואחרי זה מנסה לחסוך כמה גרושים (באחוזים) על חשבון אחריות - יש לך עיוות במחשבה.

האחריות היא מאינטל - אבל צריך לעבוד מול מפיץ או יבואן.

קודם כל זה ממש לא גרושים באחוזים זה יוצא כמעט 30% ממחיר המעבד... זה הבדל משמעותי כשזה החלק היקר ביותר עליו אני משקיע את כספי במחשב.

דבר שני אשמח לדעת מדוע אתה חושב שזה בזבוז כסף מטורף? לפי מה שהבנתי המעבד הזה חזק מאוד והוא הולך להחזיק לי לפחות ל5-6 השנים הבאות ובזמן הזה הוא יחסוך לי זמן עבודה ברינדור ופעולות שונות בפוטושופ ואילוסטרטור שאלו התוכנות העיקריות איתן אני עובד. והוא יוכל לעמוד במולטיטסקינג כבד כי אני אוהב להשאיר את הכל פתוח מולי שזה אומר 40+ דפי אינטרנט מספר קבצי פוטושופ ברזולוציות וגדלים מאסיבים ותוכנות שונות שרצות ברקע. אני גם שוקל להתפתח לתחום של או עריכת וידאו או לקחת את הידע שלי בתלת מימד ולפתח אותו הלאה.

אם אתה חושב שיש לי איכן לחסוך אשמח לשמוע בעצתך המחשב הוזמן אך עדיין לא הורכב ואני עדיין יכול לשנות חלקים לדעתי.

תודה!

פורסם

ברור שאתה יכול לחסוך בגדול אם תקנה חלקים מארה"ב! רק תעשה את זה חכם במובן שתקנה רק חלקים שהסיכוי שלהם לתקלות מהקופסה הוא אפס! זה מה שהייתי קונה מארה"ב:

*מעבד

*זיכרונות

*קירור (בעיקר מים)

*בקרים (RAID וכ"ן)

*SSD

דברים שלא הייתי מסתכן איתם הם:

*ספק

*כ.מסך

*לוח אם

*HDD

ההסבר הוא שהרשימה הראשונה עוברת בדיקות איכות היסטריות ומעולם לא שמעתי על מעבד אינטל שיצא פגום מהקופסה. זיכרונות אתה בטח צריך בשפע עם אתה מדבר על 40 טאבים במקביל+תוכנות עריכה, לכן קנה מחברה טובה וקיט מתאים שיחסוך לך הרבה..גם זה מוצר עם סבירות אפס לתקלות. בקרים, SSD וקירור הם עם הפרש מחיר גדול שקנייתם בחול פשוט משתלם מאוד. קנה חברות מוכרות וחזקות בארץ בלבד!!! רק אז תוכל להפעיל אחריות בקלות יחסית אם תצתרך.

הרשימה השנייה כוללת חומרה עם פוטנציאל תקלות עשיר יותר..לא לא הייתי לוקח סיכון ללא הסדר אחריות כל שהוא.

פורסם

אתם לא עוקבים, המעבד הוא יד שנייה מהארץ.

מעבד הוא רכיב שבאופן כללי לא מתקלקל. אתה צריך לשאול את עצמך האם אתה צריך מעבד כזה.

המעבד הזה צריך לוח לתושבת 2011 כלומר מצ'יפסט X79 (לוחות יקרים ספציפית)

פורסם

לא יודע איך הבנת שזה יד שנייה.. אבל עדיין גם יד2 זה בסדר גמור למעבד שכן זה רכיב שנוטה להתקלקל לעיתים נדירות ביותר! וגם אז הוא בדר"כ כלל מוחלף בחדש על המקום מול היצרן (גם ל- AMD וכמובן לאינטל יש נציגות בארץ) גם עם עבר OC הם לא עושים בעיות.

אבל לפותח התרד, כמו שאמרו..השאלה למה אתה צריך את המעבד הזה בכלל? אמרת שאתה יכול לשנות את המפרט עוד..אז תעלה אותו כדי שנוכל לעזור לך פה (אולי טוב כמו שהוא, אולי לא), ענה על השאלון ופתח פוסט מתאים.

פורסם
  • מחבר

אתם לא עוקבים, המעבד הוא יד שנייה מהארץ.

מעבד הוא רכיב שבאופן כללי לא מתקלקל. אתה צריך לשאול את עצמך האם אתה צריך מעבד כזה.

המעבד הזה צריך לוח לתושבת 2011 כלומר מצ'יפסט X79 (לוחות יקרים ספציפית)

המעבד הוא *יד ראשונה* מהארץ.

אין לי נסיון עם מעבד מהסוג הזה הדבר היחיד שאני יכול להשוות אליו זה I7 920 שמותקן על המערכת של אחי. הגיע הזמן שאקנה מחשב משלי ואם אני כבר קונה אחד אז אני רוצה את הכי הרבה תמורה לכסף שאני משקיע. מעולם לא היו בעיות עם ה 920 והמחשב נקנה לפני למעלה מ 3 שנים.

ה920 כן מרגיש קצת איתי לפעמים. אני לא בטוח אם זה רק באשמתו או שיש גורמים נוספים. אבל אני לא מוכן לסבול מחשב איטי... אם יש משהו שמשגע אותי זה איטיות של המחשב. יש מחשבים שזה ממש בלתי נסבל עם המחשב הזה זה עוד נסלח.

וכן הלוח אם לא היה זול גם כן לצערי אבל אני מסתכל על הנקודה החיובית שאם אצתרך לשדרג את המחשב בעתיד סביר להניח שלא תיהיה לי בעיה עם הלוח אם.

לא יודע איך הבנת שזה יד שנייה.. אבל עדיין גם יד2 זה בסדר גמור למעבד שכן זה רכיב שנוטה להתקלקל לעיתים נדירות ביותר! וגם אז הוא בדר"כ כלל מוחלף בחדש על המקום מול היצרן (גם ל- AMD וכמובן לאינטל יש נציגות בארץ) גם עם עבר OC הם לא עושים בעיות.

אבל לפותח התרד, כמו שאמרו..השאלה למה אתה צריך את המעבד הזה בכלל? אמרת שאתה יכול לשנות את המפרט עוד..אז תעלה אותו כדי שנוכל לעזור לך פה (אולי טוב כמו שהוא, אולי לא), ענה על השאלון ופתח פוסט מתאים.

המפרט נמצא כאן בסוף הדיון.

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=547900.0

ותודה על האינפורמציה בנוגע ל OC ואחריות הייתי בטוח שאם אתה עושה OC אתה מבטל את האחריות אוטומטית

פורסם

המפרט נמצא כאן בסוף הדיון.

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=547900.0

ותודה על האינפורמציה בנוגע ל OC ואחריות הייתי בטוח שאם אתה עושה OC אתה מבטל את האחריות אוטומטית

לא כזה מפרט להיט אבל גם לא גרוע מידיי. לוח אם ישר בולט כבזבוז מיותר והספק גבולי ויחנוק OC למערכת הזו בעתיד (עם ירדת יכולת הספק), SSD ממש לא משתלם שבעוד 120 שקל יש לך פי שניים מקום.

פורסם

תבטל את ההזמנה אם אתה יכול.

יש הרבה לשפר במפרט הזה..

ד"א ההנחה שקניית לוח יקר תאפשר שדרוג בעתיד לא נכונה.

התושבות באינטל משתנות כל הזמן,

ואין תמיכה של מעבדים בתושבות קודמות כמו בamd.

פורסם
  • מחבר

לא כזה מפרט להיט אבל גם לא גרוע מידיי. לוח אם ישר בולט כבזבוז מיותר והספק גבולי ויחנוק OC למערכת הזו בעתיד (עם ירדת יכולת הספק), SSD ממש לא משתלם שבעוד 120 שקל יש לך פי שניים מקום.

אמרתי לעצמי שהSSD בכל מקרה יכיל רק את מערכת ההפעלה ואלי עוד 2-3 תוכנות שמשומשות באופן קבוע ולכן 64GB נראה לי מספיק יכול ליהיות שאני טועה. לגבי הלוח אם אכן לוח יקר אבל הוא הזול ביותר שתומך בסוקט 2011 של ה 3930K אז לא הייתה לי ברירה אם רציתי את המעבד הזה.

פורסם

מכאן אתה מבין מה הבעתיות במעבד הזה..הוא די מנפח את המחיר שלא בצדק!

מעבד I7 3770K פתוח ל- OC ולוח אם תואם יהיה גם חיסכון ועם קירור מתאים גם ייתן OC כבד שלא ייפול רחוק מה- 3930K. תחשוב על זה..

פורסם
  • מחבר

מכאן אתה מבין מה הבעתיות במעבד הזה..הוא די מנפח את המחיר שלא בצדק!

מעבד I7 3770K פתוח ל- OC ולוח אם תואם יהיה גם חיסכון ועם קירור מתאים גם ייתן OC כבד שלא ייפול רחוק מה- 3930K. תחשוב על זה..

מה דעתך אם כך על מפרט זה?

[table][tr][td][table][tr][td]מעבד:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Intel Ivy Bridge Core i7 3770K Socket 1155 8MB 3.5Ghz Tray

כמות: 1

מחיר: ₪1695[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]קירור למעבד:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Scythe MUGEN 3 REV B

מחיר: ₪219[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]לוח אם:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Gigabyte GA-Z77-DS3H

מחיר: ₪559[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]מארז:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Fractal Design ARC Mid Tower

מחיר: ₪446[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]ספק כוח:[/td][/tr][/table][table][tr][td]SeaSonic ECO 600W Active PFC, 2X PCI-E 6/8, 46A / 12V Single Rail 220V Only

מחיר: ₪357[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]זיכרון:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Corsair 16Gb Kit (8G X2) CML16GX3M2A1600C9 CL9

מחיר: ₪575[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]קשיח למחשב שולחני:[/td][/tr][/table][table][tr][td]WD 1TB Sata3 Caviar Blue 1TB Platter

מחיר: ₪432[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]קשיח למחשב שולחני:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Crucial 128G SSD Marvell M4

מחיר: ₪540[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]כרטיס מסך:[/td][/tr][/table][table][tr][td]MSI GTX660 TI 2GB HDMI POWER EDITION

מחיר: ₪1709[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]

סה"כ: ₪6532[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table]

זה או הכרטיס מסך הזה או ה HD7950 של Sapphire שבאותו מחיר. אני לא סגור בין השניים חלק אומרים שATI עדיפים לעיבוד גראפי וחלק אומרים שטכנולוגית הCUDA של NVIDIA הולכת להיות טובה מאוד לעיבוד גראפי וPhotoshop ותוכנות אחרות של Adobe כבר תומכות בה.

אגב מקריאה מאינטרנט הבנתי שה3770K לא נותן OC טוב במיוחד לעומת ה3930K. אני לא מחפש לעושת OC אלה אם כן זה ממש נחוץ ואני בטוח שזה יוביל לשיפור ביצועים מהותי.

פורסם

יש כרטיסי זכרון של 8GB ב190 ש"ח ליחידה.

הייתי הולך על 1 כזה, חסכון משמעותי במחיר (200 ש"ח) + אפשרות לשדרוג בעתיד.

מה גם שאתה יכול לקנות 24GB במחיר של 16 ועדיין ישאר לך כסף לארוחת צהריים קטנה ;D.

וכתוב שהתקציב הוא 4500-5500 - איך הגעת ל6500?

והכרטיס הזה לא יספיק לרזולוציות שציינת..

תצטרך מפלצת רצינית יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים