עבור לתוכן

שאלה- קנס יציאה באורנג'

Featured Replies

פורסם

אני גר בקיבוץ ולקיבוץ יש מעין הסכם עם אורנג'.

אני כחבר קיבוץ חתום גם על ההסכם הזה. לאחרונה ביררתי כמה יעלה לי לצאת מהחברה, ונאמר לי ש-4000 ש"ח!!!!

נותר לי לשלם עוד 3000 ש"ח על המכשיר שאני מקבל את זה, והקנס הוא קנס של 1000 שקל!

יש לי את העסקה הזאת(חרא עסקה) רק 10 חודש, כלומר שהעסקה נחתמה לאחר 11.11.11 שמאז אסור לתת קנסות.

למישהו יש מושג למה זה ואיך אני יכול לפתור את זה?

• תגובות 34
  • צפיות 5.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לשלם את הקנס. לגבי לקוח עיסקי מעל 100 מנויים ומעלה החוק לא תקף מבחינת ביטול התחייבויות רטרו אקטיבית או בכלל.

פורסם

ושאלה נוספת - למה חתמת על "חרא עסקה"?

פורסם

אני בטוח שלפני 10 חודש הוא התהלך בין חברים והתגאה איך הוא "דפק את כולם" ואיזו תוכנית מהממת יש לו :hat:

פורסם

ושאלה נוספת - למה חתמת על "חרא עסקה"?

כי לפני 10 חודשים, לפי מה שידוע לי, המחירים הטובים שאפשר להשיג עכשיו בחברות החדשות עוד לא היו קיימים. אז אולי היום העסקה כבר נחשבת ליקרה מידי, אבל אז נראה לו הגיוני לחתום עליה.

פורסם

אולי יש דרך להקפיא את המנוי והחברה הסלולרית תעשה עקוב אחרי למספר חדש שתבחר בחברה אחרת.

פורסם

ממש לא

אם הקו מוקפא הוא למעשה מנותק רק עם אפשרות לבטל את הניתוק

פורסם

שלום. גם אני לכוד בעיסקה של קיבוץ [אני בן קיבוץ שעזב את הקיבוץ לפני שנים רבות], עם נסיבות קצת שונות מהמתואר למעלה: בסוף 2008 נכנסתי "לעיסקה" של הקיבוץ עם סלקום, התחיבות ל36 חודשים, אז זה היה בתעריף אתרקטיבי, עם הזמן סלקום העלו מאד את התעריף לרמה שכבר לא היה כדאי, אבל אתה לכוד בהתחיבות שאם אתה יוצא, אתה משלם קנס של כ 1400 שח קנס יציאה. בערך באוגוסט 2011 הקיבוץ חתם עם סלקום עיסקה חדשה, כביכול "משופרת" [שלא לקחה בחשבון את המציאות לעתיד של המהפכה בשוק], היום היא ממש גרועה. הקטע ההזוי בכל זה, שהקיבוץ וסלקום לא הודיעו ללקוחת [יותר מ1000 שמקבלים ומשלמים חשבונית נפרדת, אישית, מול סלקום!], שמעכשיו מתחיל לספור להם מההתחלה, 36 חודשים, לא היתה שום הודעה או רמז שמי שלא רוצה להיכנס להתחיבות חדשה יכול לצאת לפני שהתחיבות חדשה נכנסת לתוקפה ל36 חודשים, ככה אני לכוד גם כן בעסקה של קיבוץ שאם אני יוצא אני משלם קנס כ1400 שח, לא תשלומים על מכשיר, פשוט קנס על עיסקה שלא שאלו אותך בכלל ולא הודיעו לך על התחיבות אישית ל36 חודשים!

האם זה חוקי בכלל מה שסלקום עשו פה? האם יש לי דרך לצאת מבלי לשלם לסלקום כ 1400 שח קנס יציאה?

פורסם

בסוף 2008 נכנסתי "לעיסקה" של הקיבוץ עם סלקום, התחיבות ל36 חודשים, אז זה היה בתעריף אתרקטיבי, עם הזמן סלקום העלו מאד את התעריף לרמה שכבר לא היה כדאי, אבל אתה לכוד בהתחיבות שאם אתה יוצא, אתה משלם קנס של כ 1400 שח קנס יציאה.

לא נשמע הגיוני. אם אתה בהתחייבות - הם לא יכולים להעלות תעריפים בצורה משמעותית. הרי זה חוזה דו-צדדי.
הקטע ההזוי בכל זה, שהקיבוץ וסלקום לא הודיעו ללקוחת [יותר מ1000 שמקבלים ומשלמים חשבונית נפרדת, אישית, מול סלקום!] שמעכשיו מתחיל לספור להם מההתחלה, 36 חודשים, לא היתה שום הודעה או רמז שמי שלא רוצה להיכנס להתחיבות חדשה יכול לצאת לפני שהתחיבות חדשה נכנסת לתוקפה ל36 חודשים
על פניו, לפי תיאור הדברים נשמע לא חוקי.
פורסם

הקטע עם הקיבוצים זה עסק ביש שמבחינה חוקית מאוד קשה לצאת ממנו... תראה דיון שנפתח פה לא מזמן בנושא.

פורסם
לא נשמע הגיוני. אם אתה בהתחייבות - הם לא יכולים להעלות תעריפים בצורה משמעותית. הרי זה חוזה דו-צדדי.

אכן זה באמת נשמע סיפור לא הגיוני. המספרים: כשנכנסתי לעיסקה התעריף היה כ 23 אגורות לדקה לפני מעמ+ תשלום של כ 15 שח לחודש דמי שירות, עם הזמן [כעבור כ שנה?] , התעריף טיפס לסביב ה 47 אגורות לדקה לפני מעמ . העלאות האלו הובאו לידיעת חברי הקיבוץ עיי איש הקשר עם סלקום במודעון הווידאו של הקיבוץ.

על פניו, לפי תיאור הדברים נשמע לא חוקי.

תיארתי את דברים עד כמה שאני יכול להיות אוביקטיבי, כמו כן, ההודעה על זה שהקיבוץ חתם עם סלקום עיסקה חדשה גם כן נעשתה במודעון הווידאו הפנימי של הקיבוץ, אולי נאמר שם שהקיבוץ חתם על עיסקה חדשה של 36 חודשים, אבל בשום אופן לא נאמר שם שהמשמעות היא התחיבות אישית ל36 חודשים לכל מנוי, לא נאמר שאתה יכול לצאת לפני כניסת תוקף העיסקה החדשה! כאילו חתמו בשמך עיסקה שאתה משלם עליה עם חשבונית אישית. בגדול האשם פה זה הקיבוץ שלא יודע לחתום עיסקאות, על העיסקה חתמו אנשים פלאחים שאין להם שום מושג בעסקים [וזה בגדול למה המון קיבוצים הם כישלון כלכלי], הם באו לחתום עם נציגי סלקום הממולחים שסובבו אותם על האצבע הקטנה.לדעתי זה לא חוקי. אני חוזר לשאלה מלמעלה: האם אני יכול לצאת מבלי לשלם את ה 1400 שח קנס?

פורסם

אם תטען היעדר גילוי נאות בסגירת העסקה החדשה - יש לך קייס. אם לא יצליחו להוכיח שהיה גילוי נאות - גם תזכה. השאלה היא מה היה ומה ייחשב גילוי נאות - זה סיפור מורכב.

פורסם

אכן סיפור מורכב ואני כבן אדם פשוט וללא אמצעים לא אלך לתבוע את סלקום, חברת ענק חמושה בסוללת עורכי דין. אבל היתה לי כמעין פנטזיה: להודיע [לאיים!] לסלקום שאם הם לא משחררים אותי מהעיסקה, אני יתבע אותכם תביעה שאם אני יזכה, לא רק שהפסדתם כמה מאות שקלים עלובים, אלא זאת עשויה להיות מוכרת כתביעה ייצוגית שתשחרר ללא קנס לא רק אותי, אלא גם מאות מנויים של הקיבוץ [משמעות של כעשרות אלפי שח בחודש], ואולי גם את כל המגזר הקיבוצי כולו [למרות שקשה לי להאמין אם עוד קיבוצים חתמו על עיסקה ככ דפוקה]! אבל זאת סתם פנטזיה. אני די מבין שהפיטרון ההגיוני בשבילי הוא פשוט לשלם את הקנס ולשים לזה סןף אחת ולתמיד, גם כי מאד ייתכן שהקיבוץ שוב יילך לחתום עם סלקום על עיסקה נוספת\או יאריך [ב 36 חודש] את הקודמת וכל זה בלי להודיע למנויים או לתת להם את האפשרות לצאת, זאת יכולה להיות עיסקה לכל החיים :lol: הפתרון ההגיוני הוא לשלם 1400 ולצאת.

פורסם

כמו רוב האנשים ה"פשוטים ללא אמצעים" אתה פועל בדרך הלא נכונה.

מפנטזיות על תביעות ייצוגיות לרוב לא יוצא הרבה.

בדיוק בשביל מקרים כמו שלך קיים בית משפט לתביעות קטנות. כדי לתבוע בבית משפט כזה לא צריך עורך-דין (למעשה אסור שיהיה) - כל מה שצריך הוא לנסח כתב תביעה מתומצת עם תיאור הנסיבות ולשלם 50 שקלים. היופי שבדבר - לנתבע גם כן אסור להביא "סוללה של עורכי דין". המשפט (אם התיק מגיע למשפט) מתנהל בזריזות - תובע, נתבע (במקרה של חברה בע"מ כנראה מישהו מהמחלקה המשפטית) ושופט.

כמו כן, חלק גדול מהתיקים לא מגיעים למשפט כי החברות מעדיפות להתפשר או לוותר במקום להתעסק בשטויות, במיוחד במקרים שבהם אין להם ממש קייס.

פורסם

סתם ידיעה כללית אתה אמור להתלונן על הקיבוץ עצמו ולא על סלקום ,כן?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים