עבור לתוכן

נייד לנובו עם חלונות 64 ביט תומך רק עד 8GB? (תראו צילום מסך שעשיתי...)

Featured Replies

פורסם

חברים יקרים,

אני מחזיק מחשב לנובו E530 חדש עם 2 סלוטים של זכרון

קיבלתי את המחשב עם כרטיס זכרון אחד של 4GB והסלוט השני נותר פנוי.

אני רוצה להרחיב את הזכרון במחשב.

לימדו אותי שמערכת חלונות 7 64 ביט תומכת למעשה בכמות בלתי מוגבלת של זכרון (בניגוד לחלונות 32 שתומכת רק עד 4GB ולכן אין טעם לקנות זכרון נוסף מעבר ל4GB עבור מערכת זו) האם זה נכון?

בכל מקרה, כשהצצתי בתוכנת התחזוקה של המחשב ראיתי שלמעשה, למרות שהסלוט השני תומך ב8GB, אין טעם לקנות זכרון יותר חזק מ4GB בגלל שהמערכת לא תתמוך בו (ראו צילום מסך מצורף). ואני שואל אתכם: הרי מערכת ההפעלה שלי היא 64 ביט אז למה קיבלתי הודעה כזו מתוכנת התחזוקה? ???

מצד אחד בניתי על זה שהמחשב יעבוד עם 12GB לפחות (ובגלל זה התקנתי מערכת 64 ביט כי אמרו לי שהיא תתמוך בכמות כזו של זכרון) ומצד שני תוכנת התחזוקה של המחשב כביכול אומרת לי שהמחשב ינצל רק עד 8GB ע"י 2 כרטיסי זכרון של 4GB כל אחד...

מה עושים?

אני מתכנן לקנות עוד כרטיס של 8GB כך שהמחשב יעבוד עם 12GB זכרון אבל אני מפחד להתאכזב מחוסר תמיכה ביותר מ8GB...

פורסם

אני לא יודע אם לזה התכוונו בכיתוב הנ"ל, אבל הנחת היסוד שלך שגויה:

לימדו אותי שמערכת חלונות 7 64 ביט תומכת למעשה בכמות בלתי מוגבלת של זכרון

זה לא בהכרח נכון. גם ב64ביט יש לוינדוס 7 מגבלת נפח זיכרון לפי ה'מהדורה' של הוינדוס, לצורך העניין Windows 7 Home Basic מוגבלת ל8GB זיכרון, וHome Premium מוגבלת ל16GB. איזו גירסה של וינדוס 7 יש לך?
פורסם
  • מחבר

יוני,

מערכת ההפעלה היא windoes 7 ultimate 64 bit

מה ההתרשמות שלך מצילום המסך שעשיתי?

מצד אחד תוכנת התחזוקה של לנובו אומרת חד משמעית שכל סלוט תומך בעד 8GB ומצד שני היא אומרת שמערכת ההפעלה שלי לא תומכת ביותר מ4GB...

מה עושים?

אני לא מומחה גדול בעניינים האלו אבל מאד בא לי לשדרג ל12GB ע"י הוספת כרטיס של 8GB לכרטיס הקיים של 4GB

פורסם

אני לא יודע עד כמה רציני המידע שהתוכנה הזו נותנת. אני לא הייתי סומך עליה יותר מדי.

חיפוש בגוגל העלה שיש כאלה שניסו לשים 16GB על E530 וזה עבד כמצופה. אומרים שיש גם מקומות שמוכרים אותו עם 16GB.

פורסם

למה אתה צריך את כל הנפח הזה? יכול להיות באמת שזה מגבלה של הנייד ולא של מערכת ההפעלה אני לא יודע :nixweiss:

פורסם

מערכת ההפעלה שלך מוגבלת ל-192GB של זיכרון. המחשב שלך מוגבל ל-8GB (שזה 4GB לכל סלוט). אתה יכול לנסות להוסיף, אבל לא בטוח שזה יעבוד. היום אין סיבה ללא להתקין 64x על מחשב עם 4GB RAM ומעלה.

פורסם
  • מחבר

ידידי לדעתי אתה טועה,

המחשב שלי (כפי שיוני כתב) תומך בעד 16GB, אני שמח לשמוע ממך שמערכת ההפעלה שלי תומכת בעד 196GB

זה אומר כמעט בוודאות שאם אתקין 16GB (או לפחות 12GB) אוכל להנות מכל הזכרון הזה

רב תודות

מערכת ההפעלה שלך מוגבלת ל-192GB של זיכרון. המחשב שלך מוגבל ל-8GB (שזה 4GB לכל סלוט). אתה יכול לנסות להוסיף, אבל לא בטוח שזה יעבוד. היום אין סיבה ללא להתקין 64x על מחשב עם 4GB RAM ומעלה.

פורסם

יכול להיות שלמחשב מגבלות חומרה, לכן זה לא בטוח שהוא אכן יכול לקבל 8GB לכל סטיק, תבדוק את זה לעומק.

פורסם

ושוב לשאלה שלי למה צריך את כל הנפח הזה? גם אם המטרה של הנייד היא משחקים 4GB זה המון.

אני לדוגמא: עם 4GB ומערכת 32 סיביות המחשב מנצל 3.5GB אין שום משחק או תוכנה שמגבילה אותי מבחינת הזיכרון ;)

עריכה:

אני עם 2 סלוטים פנויים בלוח וכרגע זה יהיה סתם ביזבוז של כסף מבחינתי להשקיע על זיכרון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים