עבור לתוכן

חיישן צבע שפועל גם מרחוק.

Featured Replies

פורסם

שלום אני במגמת רובוטיקה כיתה יב' וכפרוייקט גמר הקבוצה שלי החליטה לנסות ללכת מעבר לרובוט רגיל של הדרישות.

בתכנון שלנו הוא רובוט- מסוק שמזהה מסלול באוויר (לפי נקודות , שיהיו מ 2 בלוני הליום שחורים והרובוט-מסוק יצתרך לעבור בינהם)

מבחינת תכנות זה לא ממש מסובך וכך גם הבנייה- פה נוכל להסתדר.

יש לנו רק בעיה עם רכיב, אני יודע שחיישני הצבע הקיימים שלפחות מוכרים לי פועלים רק בתווח של כמה ס"מ או חצי מטר במקרה הכי טוב, בשביל המערכת הזו נצתרך חיישן צבע שקולט את צבעי הבלונים לפחות מטר וחצי לפני שיוכל לנווט ולתקן את התנועה שלו. האם קיים דבר כזה?

פורסם

מצלמה ועיבוד תמונה, אני לא מכיר דרך אחרת בשביל טווח ארוך.

פורסם

2 כיוונים לנסות :

תעשה את הבלונים מחומר פלורסצנטי + תאורת UV בחדר, כך שמקורות האור הרצוי היחידים יהיו הבלונים. תשתמש אם כמה חיישנים (פוטו דיודה וכו) כל אחד אם פילטר, כך שרק 1 מהם יגיב לצבע הזה

תעשה חושך מוחלט בחדר שב הסביבה שחורה (לא מחזירה אור). המסוק יאיר אם לדים צבעים שונים והחיישן יבדוק אם יש עלייה בכמות האור שמוחזרת למסוק כשלדים בצבע מסויים מאירים את החדר

פורסם

איזה מגניב זה מגמת רובוטיקה..

נשמע ממש שווה.. :)

אפשר לשאול אותך איזסה תחומים הם מלמדים שם בגדול?

כלומר מיקרו-בקרים למשל כלול שם כנושא?

פורסם
  • מחבר

2 כיוונים לנסות :

תעשה את הבלונים מחומר פלורסצנטי + תאורת UV בחדר, כך שמקורות האור הרצוי היחידים יהיו הבלונים. תשתמש אם כמה חיישנים (פוטו דיודה וכו) כל אחד אם פילטר, כך שרק 1 מהם יגיב לצבע הזה

תעשה חושך מוחלט בחדר שב הסביבה שחורה (לא מחזירה אור). המסוק יאיר אם לדים צבעים שונים והחיישן יבדוק אם יש עלייה בכמות האור שמוחזרת למסוק כשלדים בצבע מסויים מאירים את החדר

אני אציע את הכיוון הזה תודה.

לגבי מצלמה עם עיבוד תמונה אני לא הכי מבין בזה אבל זה נראה לי הרבה יותר מסובך.

ולזה שאמר איזה תחומים מלמדים שם בגדול..-

אצלנו רובוטיקה זה רק 6 יחידות לצערי, אך יש בתי ספר שלזה 10 יחידות.

בכיתה י' לא ממש מתעסקים בדברים רציניים- בעיקר לומדים את העולם הזה של רובוטים בעזרת NXT והתוכנה שלו (חלק עובדים בלאב ויו) בנייה ותכנות בלגו הזה חח- פשוט וכיף אבל מלמד את העקרונות ומפתח איזה שהוא קו חשיבה. מצטרף לזה גם חומר עיוני שזה בוכנות, חשמל, מפסקים שערים לוגים דיאגרמות מלבנים מפת קרנו אלגברה בוליאנית ועוד כל מני דברים שאני לא זוכר עכשיו.

יא מתרכזים בעיקר בחומר עיוני פחות בלגו ובסוף השנה מתחילים לעבוד על הפרוייקט

ביב כל השנה עובדים על הפרוייקט.

פורסם

ולזה שאמר איזה תחומים מלמדים שם בגדול..-

אצלנו רובוטיקה זה רק 6 יחידות לצערי, אך יש בתי ספר שלזה 10 יחידות.

באיזה עיר אתה?

ואתה יודע באיזה עיר יש את ה-10 יחידות?

כל הכבוד לערים שנותנות את זה ב-10יחידות.

בכיתה י' לא ממש מתעסקים בדברים רציניים- בעיקר לומדים את העולם הזה של רובוטים בעזרת NXT והתוכנה שלו (חלק עובדים בלאב ויו) בנייה ותכנות בלגו הזה חח- פשוט וכיף אבל מלמד את העקרונות ומפתח איזה שהוא קו חשיבה. מצטרף לזה גם חומר עיוני שזה בוכנות, חשמל, מפסקים שערים לוגים דיאגרמות מלבנים מפת קרנו אלגברה בוליאנית ועוד כל מני דברים שאני לא זוכר עכשיו.

יא מתרכזים בעיקר בחומר עיוני פחות בלגו ובסוף השנה מתחילים לעבוד על הפרוייקט

ביב כל השנה עובדים על הפרוייקט.

לגו מיינדסטום נחמד אבל דליל מבחינת רכיבים.

(כמו כן הוא יקר בטירוף)

מנגד, מיקרו-בקר, +רכיבים שתקנה לו, יוצא הרבה יותר עשיר מבחינת מה שמקבלים ממנו.

וגם עולה שבריר ממה שעולה לגו-מיינדסטורם.

אולי תמליץ לבית ספר שלך לעבור למיקרו-בקר + רכיבים..

בכל מקרה, נשמעת מגמה מגניבה ומעניינת.

ושימושית

פורסם
  • מחבר

באיזה עיר אתה?

ואתה יודע באיזה עיר יש את ה-10 יחידות?

כל הכבוד לערים שנותנות את זה ב-10יחידות.

לגו מיינדסטום נחמד אבל דליל מבחינת רכיבים.

(כמו כן הוא יקר בטירוף)

מנגד, מיקרו-בקר, +רכיבים שתקנה לו, יוצא הרבה יותר עשיר מבחינת מה שמקבלים ממנו.

וגם עולה שבריר ממה שעולה לגו-מיינדסטורם.

אולי תמליץ לבית ספר שלך לעבור למיקרו-בקר + רכיבים..

בכל מקרה, נשמעת מגמה מגניבה ומעניינת.

ושימושית

ברור לי, רק פירטתי את המסלול (: בכל מקרה הפרוייקט של עכשיו יב' זה כבר לא NXT זה בקרים, מיקרו בקרים מנועים רגילים מתכות וכו'.

מצלמה ועיבוד תמונה, אני לא מכיר דרך אחרת בשביל טווח ארוך.

זה דבר נורא מסובך כל התחום הזה זה כבר רמה של פרוייקטים של מהנדסי חשמל ומחשבים או מתכנתים של מדעי המחשב.

אם יש מצלמה כזאת בגודל קטן יחסית וקלה (בכל זאת זה אמור לעוף)+ תוכנה מוכנה שיש באפשרותה לזהות את הצבע או צורה של גוף ומרחק (אופציה, נסתדר גם בלי מרחק) שעולה כל הסיפור מתחת ל3000 שקל זה יהיה מעולה

אבל אני ספק אם קיים דבר כזה במחיר הזה שיהיה לי ידע של מהנדס בעתיד (בתקווה) ו50000 שקל ביד זה יהיה טוב חח

פורסם

אם תוכל להגיד באיזה ערים יש מגמת רובוטיקה..

פורסם
  • מחבר

אם תוכל להגיד באיזה ערים יש מגמת רובוטיקה..

לא יודע איפה יש.. עוד

שלי בראשון ואני יודע שיש גם ביהוד

תריץ גוגל עם השם של העיר שלך +מגמת רובוטיקה ואתה כבר תמצא אם יש.

פורסם

גם אני מראשון :)

לפני כמה זמן שאלתי כאן לגבי חנויות לרכיבי אלקטרוניקה בראשון, אבל לא ממש היו תשובות..

אני מכיר את החנות שנקראת "בית הקיטים", שנמצאת בעיר, בסמטה של רוטשילד(סמטת המוזיקה), אבל רק אותה..

אתה מכיר עוד משהו בראשון?

פורסם

כיף לכם שאתם לא עם לגו, ברובוטיקה 10 יח' כל השנים למדנו עם לגו ופרוייקטים הכי מסכנים שיש קיבלו ציונים מעולים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים