עבור לתוכן

בעיה ברמקולים microlab x16 הבאס מוזר

Featured Replies

פורסם

היי

קניתי microlab x16 חדש דנדש. חיברתי והכל, והפעלתי כל מיני שירים.

עכשיו הסאב לא מדגיש מספיק את גיטרת הבאס, או הבאס המלודי.

גם כשאני מעלה את רמת הבאס למקסימום (6) הוא לא מודגש כמו שהייתי רוצה.

אבל הוא מדגיש יתר על מידה את התוף באס (בום בום בום בום !!)

גם כשאני מוריד את רמת הבאס למינימום (-6) ברמקולים, עדיין שומעים את ההדגשה של התוף באס.

אי אפשר לשמוע ככה מוזיקה, זה עושה כאב ראש גם בווליום נמוך.

מה אפשר לעשות עם זה?

פורסם

הייתי אומר ש99% מדובר בבעיה אקוסטית, קודם כל עם הסאב קרוב לפינה בחדר אז להרחיק כמה שיותר והבעיה תפתר. בכל אופן לדאוג לכמה שיותר מרחק מקירות, ואם באמת באמת אין ברירה אלא להצמיד לקיר (לפינה זה כבר די אבוד), אז תדחוף איזה כרית עבה דחוסה (לא כרית אוורירית מנופחת) בין הסאב לקיר.

אם לא תצליח לפתור את הבעיה תשלח לי ה"פ עם קישור לדיון ואני ארשום פה את השיטה שלי ... שתעזור לך רק למוזיקה לצערי, לא לסרטים\משחקים.

פורסם
  • מחבר

עדכון:

הבעיה היא שתדרים מסויימים של באס נשמעים חופרים וחזקים מדי, נשמע כמו האד שחוזר מהקירות של החדר.

החדר שלי:

אורך כ- 3.5 מטר

רוחב כ- 2.7 מטר

גובה כ- 2.4 מטר

ניסיתי לחבר את הנגן במקום המחשב ועדיין אותה בעיה.

ה- EQ לא היה מופעל. ניסיתי להפעיל ולשחק איתו אבל הוא מוריד את כל הבאס ולא רק את התדרים הבעייתיים.

ניסיתי להרחיק את הסאב לאמצע החדר, למקם אותו על השולחן, מאחורי המסך, בפינה ועוד וזה עדיין נשמע אותו הדבר.

פורסם

מוזר מאוד, אולי אתה אישית רגיש לתדרים האלה או סתם לא רגיל למערכת עם סאב ...

טוב אז הטריק שלי עם הסולו 6.

תוריד את התוכנה הבאה : http://www.marchandelec.com/ftp/fg_lite.exe

תגביר את שני הערוצים LEFT ו-RIGHT עד הסוף. עכשיו לא הצלחתי להבין חד משמעית אם מותר להפעיל הרבה זמן את אותו התדר, חלק אומרים שזה גורם לחימום אקססיבי של הסליל ברמקול ושל המגבר הספק. אז מה שאני ממליץ זה להשתיק את הרמקולים בזמן שאתה לא "בתנועה" (תכף תבין את הכוונה), ואם אתה מוצא "איזור בעייתי" אז פשוט תעלה ותרד סביבו עד שתמצא בדיוק את האיזור.

עכשיו תתחיל מתדר בינוני כמו 400 הרץ, ותתחיל לרדת למטה בתדר עם חץ שמאל במקלדת או שתלחץ קבוע על הכפתור עם העכבר, לאט לאט (זה הכוונה בתנועה). עכשיו אתה תתחיל למצוא את האזורים הבעיתיים עליהם דיברתי - תחומים ברוחב 5 עד 20 הרץ (לדוגמא 200HZ-210HZ) שישמעו הרבה הרבה יותר חזק משאר התדרים, אתה תרגיש פתאום כאילו הווליום עולה מאוד.

עכשיו תכין מסמך ככה: (דוגמא סתמית כמובן)

100-105 הרץ : חזק מאוד

150-165 הרץ : בינוני

180-190 הרץ : חזק

מעל ל400 הרץ אני כבר לא חושב שתמצא את הבעייה אז אין ממש טעם לחפש. עכשיו שים לב שאתה מוצא בדיוק מאיפה מתחיל העליית ווליום החדה ואיפה מסתיימת רוב העלייה. אתה לא רוצה לחתוך תדרים לא בעיתיים!!!

אחרי שסיימת עם זה, תוריד WINAMP (כן אתה עכשיו מאולץ להשתמש בווינאמפ למוזיקה, לצערי לא מצאתי דרך להשתמש בזה בנגנים אחרים ובמשחקים!), ותוריד את הפלאגין הבא לתיקיית הPLUGINS בווינאפ : http://www.winamp.com/plugin/shibatch-equalizer-plugin/4591

עכשיו כנס להגדרות בווינאמפ (CTRL+P), לך לDSP/EFFECTS תחת Plug-ins, בחר את הSHIBATCH SUPER EQUALIZER ותלחץ למטה CONFIGURE ACTIVE PLUG-IN.

תלחץ NEW (מתחת לתיבה שבצד ימין למעלה), תסמן LEFT+RIGHT, עכשיו תרשום את התדר ממנו מתחילה העליית ווליום החדה ואת התדר בו זה מסתיים. אם מדובר באזור עם ווליוום גבוה מאוד, תרשום בGAIN משהו כמו -15DB . שים לב כמובן למינוס, אתה רוצה להמניך, לא להגביר. עבור אזור עם ווליום גבוהה, נניח -9DB. עבור אזור עם עלייה בינונית בווליום, -4DB או -5DB. אתה יכול לשחק עם זה לטעמך כמובן אבל זה קשה מאוד לדייק עם זה.

ברגע שסיימת להכין את הרשימה עם כל התחומים הבעייתיים שם, תלחץ למטה SAVE ותשמור איפשהו, ממליץ מחוץ לכונן המערכת, כי אתה תרצה את הקובץ הזה גם אחרי שתפרמט במילא. עכשיו בAUTOLOAD תכוון אותו לקובץ ששמרת, ותסמן וי בENABLE. זהו, עכשיו תשמע שיר בעייתי בווינאמפ ואז בנגן אחר כדי לראות את השיפור. אם מצאת את התדרים להנמיך בדיוק ולא הנמכת סתם תדרים או הנמכת יותר מידי איפה שלא צריך, אתה לא תרגיש שום ירידה באיכות או משהו בסגנון, אך ורק שיפור ברור לטובה.

עכשיו תחזור לכאן עם תוצאות + סופגנייה חמה ותגיד לי שלא כתבתי את כל זה סתם, ועוד במקלדת שאתמול קניתי ועוד לא הצלחתי להתרגל אלייה. :hat:

אם מישהו מוצא תוכנה שמאפשרת הנמכה מדוייקת לתדרים הרצויים בלבד, שלא קשורה לשום נגן ככה שתעבוד במשחקים, אני אודה לו המון ואבוא אליו עם חבילת סופגניות! :hi:

פורסם

זה סתם קשקוש שמציע כמה פריסטים של אקולייזר :\ לא אקולייזר מותאם אישית.

• 3 חודשים מאוחר יותר...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים