עבור לתוכן

"הצלת" דיסק קשיח פנימי של מחשב נייד שנרטב

Featured Replies

פורסם

נשפכו לי מים על המחשב הנייד (בזמן שהיה פועל :kopfpatsch: ), וכתוצאה מכך הוא שבק חיים (מסרב להידלק :'( ).

האם ניתן "להציל" את המידע שבו בדרך פשוטה (כלומר, בלי להתעסק עם מעבדות ושאר ירקות)?

האם יש איזו שהיא דרך לחבר את הדיסק הקשיח שבו למחשב אחר (נייח) וכך להעביר את המידע הנחוץ? :-\

אם כן, איך עושים את זה בדיוק?

כמה זה יכול להיות מסובך למשתמש הביתי, ובכלל - מה הסיכוי שזה יצליח בהתחשב במצב שתיארתי (מים שנשפכו על משטח המקלדת וגרמו להשבתת המחשב)?

בבקשה תתנו לי בשורות טובות... :please:

פורסם

רק מים זה לא בעיה לרוב.

תכניס מחשב לתנור אפיה ב 50 מעלות לכמה שעות.

פורסם
  • מחבר

לצערי הרב זה דווקא כן מסתמן כבעיה רצינית, בעיקר מפני שכנראה פעלתי בצורה פזיזה ולא נכונה לאחר שהמשטח שלו נרטב:

השתמשתי ב- fan ( :facepalm: ), מה שרק החמיר את הבעיה ו"דחף" את המים למקומות פנימיים נוספים (ורגישים?).

להכניס את המחשב לתנור נשמע לי כהלצה מסוכנת :P . אני פשוט לא רוצה להרע את המצב של המחשב יותר מכפי שהוא עכשיו.

המחשב עצמו הוא ThinkPad ישן, אם זה עוזר. פחות אכפת לי ממנו, ויותר חשוב לי מה שיושב על ה- hard disk שלו. אני רק רוצה את הנתונים. :-[

פורסם

חימום יכול לעזור (יאדה את המים), אתה יכול לנתק את הקשיח (לא בטוח שהוא מחובר ב-SATA, אז זה לא תמיד יעזור).

תנסה חימום, 50 מעלות לא יגרמו נזק בדרך כלל, זאת הטמפרטורה המקסימלית שכנראה לא תגרום נזק בטווח הערוך.

פורסם

אם אתה זקוק רק לנתונים אז תראה במדריך (MANUAL) שלו כיצד להוציא את ההארד דיסק.

רוב הסיכויים שמדובר בדיסק SATA 2.5 ולכן אין בעיה לחבר אותו למחשב נייח כלשהו כפנימי(כבל אחד לחשמל והשני לנתונים) או דרך מארז חיצוני לדיסק קשיח בגודל 2.5 אינץ.

פורסם
  • מחבר

עדכון:

בדיוק כשרציתי לאפות ( :P ) את המחשב בתנור, החלטתי בכל זאת לתת לו צ'אנס נוסף לפני זה, ניסיתי להפעיל אותו פעם נוספת, ובאורח נס של ממש, הוא פתאום החליט לעבוד! :o

עושה רושם שהכל (בלי עין הרע ;) ) עובד תקין, למעט מקשי העכבר: ימין + שמאל + הנקודה האדומה (למי שמכיר). קצת בעייתי...

למרות זאת, משיטוט אקראי ב-Google, מסתבר שאני לא צריך לשמוח מוקדם מדי, כי יכול להיות שתהיה התפתחות של קורוזיה על הרכיבים הפנימיים, מה שעלול להשבית לי את המחשב באופן סופי. :'(

מה אתם אומרים? האם באמת המחשב שלי חי על זמן שאול ויש לי ממה לחשוש? :nixweiss:

פורסם

כדאי לגבות מיידית את הדיסק קשיח על כל מקרה.

פורסם

כמה מהר יותר שתאפה את הנייד ככה יהיהו פחות בעיות היום ובעתיד !

פורסם

אכן קורוזיה עלולה להתפתח.יש לכך סיכוי סביר ביותר.

קודם כל תגבה את הנתונים החשובים עבורך.

פורסם

כמה מהר יותר שתאפה את הנייד ככה יהיהו פחות בעיות היום ובעתיד !

אחרי שהוא כבר הדליק אותו הסיכויים שלו פחתו משמעותית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים