עבור לתוכן

מה ההבדל בין Asus D2x לבין Asus STX?

Featured Replies

פורסם

אהלן,אני מתלבט בין שני הכרטיסים הנ"ל.

אני יודע שלSTX יש מגבר אוזניות,שזה תוספת נחמדה אבל לא משהו שישפיע על הקניה.

השימושים הם מוזיקה וסרטים/משחקים 5.1,בדגש על המוזיקה.

מה יהיה עדיף ולמה?

תודה.

פורסם
  • מחבר

מישהו?

פורסם

לא כזה קשה להציץ במפרט ולהשוות. בעיקרון ההבדל העיקרי הוא שלSTX יש רק יציאת סטריאו (2XRCA, 6.5PL) לעומת הD2X בעל יציאות אנלוגיות ל7.1 ערוצים, כך שאם אתה רוצה לחבר ל5.1 עם הSTX תדאג שיהיה לך פיענוח דיגטלי ברמקולים. הSTX "מפצה" עם מגבר אוזניות מובנה ואפשרויות חיבור יותר נוחות לאוזניות פול-סייז ולמגבר/רסיבר. חסר לו גם התמיכה בDTS ואפשרויות הקלטה מתקדמות+MIDI.

שורה תחתונה-D2X כרטיס יותר מקצועי, הSTX יותר מתאים לחובבים אבל לא בהכרח נחות באיכות קול.

.

פורסם

לSTX יש יציאה לאוזניות בעוד שבD2X אין אפשרות לחבר אוזניות בנפרד מרמקולים(גם לא מתוך הכרטיס למארז).

ואאל"ט לSTX יש כבל מפצל שמאפשר לחבר 8 ערוצים(כנראה דיגיטלי, ולא אנלוגי).

accessories

3.5mm-to-RCA adaptor cable 8ch

אז מבחינת נוחות הSTX מתקן חיסרון משמעותי בD2X, ומאפשר לחבר במקביל גם סראונד וגם מערכת סטריאו/אוזניות.

וכל זה בנוסף ליתרונות האחרים כמו איכות משופרת, דריוורים חדשים, וכו...

הD2X טוב בעיקר ככרטיס לא יקר במיוחד עם יציאות אנלוגיות לסראונד.

הכרטיס היקר והחדש יותר שלהם שמכיל את כל היתרונות כולל יציאות סראונד אנלוגיות זה הXENSE.

פורסם

אני מסכים עם מה ש-Art Tatum כתב וגם אוסיף :

אם הדגש שלך הוא על מוזיקה אז דע לך שמקצוענים בתחום הזה בדרך כלל הולכים על סטריאו (2.0) ולא על סראונד (2.1 , 5.1 , 7.1) .

אני קניתי לא מזמן את ה-STX ואני חייב לציין שאיכות הסאונד שהוא מוציא פשוט ברמה גבוהה , כמו גם איכות הבנייה של הכרטיס עצמו , ושני אלה כמובן עולים על ה-D2X בלי וויכוח בכלל . (ושכחתי לציין של-STX יש גם מגבר עבור אוזניות , אם זה חשוב למישהו) .

חוץ מזה , בדרייוורים שלו יש אפשרויות רבות כמו גם הגדרת סראונד וירטואלי עד 7.1 ערוצים אם זה מעניין אותך שזו לדעתי תוספת נחמדה עבור כרטיס שמיועד יותר לתחום המקצועי של מוזיקה בסטריאו .

כאשר אני שומע מוזיקה , אני מגדיר אותו על 2.0 , וכאשר אני רואה סרטים או משחק משחקים אני מגדיר אותו על 7.1 וירטואלי , ותאמין לי , גם למרות שזה וירטואלי עדיין הסאונד באמת ברמה גבוה וקיים הבדל בין סטריאו לסראונד וירטואלי שבאמת מרגישים אותו בסאונד .

בנוסף בדרייוורים יש לך שליטה על EQ ואתה יכול להגדיר את הסאונד איך שבא לך .

פורסם

ואאל"ט לSTX יש כבל מפצל שמאפשר לחבר 8 ערוצים(כנראה דיגיטלי, ולא אנלוגי).

אז מבחינת נוחות הSTX מתקן חיסרון משמעותי בD2X, ומאפשר לחבר במקביל גם סראונד וגם מערכת סטריאו/אוזניות.

וכל זה בנוסף ליתרונות האחרים כמו איכות משופרת, דריוורים חדשים, וכו...

לא ברור לי הקטע הזה עם המתאם 3.5 ל8RCA, איך בדיוק אפשר להוציא 8 ערוצים מPL, לאן בדיוק זה מתחבר ולמה זה טוב כשיש כבר יציאה SPDIF? ???

ואלא אם כן השווית ביניהם עם האוזניים שלך, אין שום אפשרות לקבוע "איכות משופרת" לSTX.

6db יתרון בSNR ויתרון של אלפית האחוז בעיוותים הרמוניים מממממש לא אומר שזה משהו שתבחין בו גם עם הציוד הכי איזוטרי שיש. סביר להניח, בגלל שSTX מתמקד בסטריאו אנלוגי, אומר שכנראה יש לו שלב יציאה יותר מושקע אבל זה לא בהכרח אומר שזה יתבטא בתכלס.

פורסם
  • מחבר

יש לי כרגע 2 מערכות בחדר,אחת 2.0 מוניטורים + מגבר,והשניה 5.1

אני רוצה לחבר את שניהם למחשב,במגבר של ה5.1 יש לי כניסה דיגיטלית,במגבר סטריאו רק RCA.

פורסם

אז מה הבעיה?

פורסם

נראה לי שהוא שואל מה הדרך הטובה ביותר לחבר, ועם איזה כרטיס.

לדעתי הSTX יהיה נוח יותר עם הממשקים הקיימים שלך.

RCA עבור המגבר סטריאו, spdif למערכת ה5.1.

פורסם

עדיף לקחת את הST אם אפשר, בעתיד אם תרצה אפשר לחבר אליו כרטיס הרחבה שיאפשר להוציא ממנו סראונד אנלוגי.

פורסם
  • מחבר

גם בSTX וגם בD2X לא יהיה לי בעיה לחבר את המערכות שציינתי?

מה ההבדל אם אני מחבר את ה5.1 אנלוגי או דיגיטלי?

פורסם

ההבדל היחידי שרלוונטי עבורך הוא כבל אחד הדיגיטלי לעמת 3 כבלים באנלוגי.

עוד דברים שכדאי לקחת בחשבון - הstx עם סאונד שנחשב אולי איכותי יותר בסטריאו, אבל יתן לכל היותר 5.1 לעומת d2x שיכול לתת 7.1.

בכל מקרה לסטאפ הנוכחי שלך הstx יהיה קל ופשוט יותר לחבר - מעט כבלים ובלי מתאמים לrca

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים