עבור לתוכן

עזרה בבחירת אל-פסק

Featured Replies

פורסם

שלום חברים,

יש לי שרת צנוע אבל חשוב בבית, הצריכה לפי eXtreme היא 257W, פלוס ספק נאמר 385W.

אין לי צורך אמיתי באל-פסק שיחזיק את המחשב בזמן הפסקת חשמל, יותר הפרעות קטנות (ריסט של שניה) שמפריעות לי. בנוסף, ההגנה מהפרעות מתח מרגיעה אותי גם כן.

אשמח לשמוע המלצות על אל-פסק זול (בסביבות 300 שקלים)

תודה!

פורסם

בתור UPS זול ומאוד גבולי (שלפי נתונים של היצרן מחזיק מחשב כזה, לפי החישוב שלי לא) אדוויס PRPC850 יחזיק את המחשב כשהוא לא במאמץ

אם אתה רוצה UPS טוב יותר אז PRPC1050 (ההבדל המשמעותי הוא של 1050 יש 2 סוללות)

עכשו לפניי שהענו ל UPS :

איזה ספק כוח יש לך ?

האם נפילות המתח הקטנות הן בחדר ? כל הבית ? כל הבית כולל השכנים ?

אתה יודע מאיםה הן נגרמות ? (לחבר שלי בבניין ישן שנבנה ב 70s היה דבר כזה בדיוק, בסוף פירקתי לו את הלוח חשמל בחדר מדרגות וראינו שם שכל המפסקים כמעט שרופים - ומלמטה כזה בחיבור של החוט שעובר דרך כולם, לא רואים שמשהוא שרוף עד שלא מפרקים את הלוח. תבדוק אולי יש לך בעיה דומה)

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה,

לגבי ההספק של הUPS - מדוע אני צריך 850W? הלא הצריכה המכסימלית היא 385W? האם UPS בעל הספק של 650W לא יספיק כדי למנוע ריסוטים של שניה? (זה עיקר הבעיה).

לשאלתך השניה, הריסוטים האלה קורים בעיקר בזמנים של מזג אוויר סוער, ולוקחים בדיוק שניה כך שאין לי אידיקציה לגבי השכנים. עבודות חשמל כאן הן מחוץ לתחום כיוון שהבית שכור.

פורסם

נתונים של VA ו W הם 2 דברים שונים. UPS של 850VA לא נותן 850W אלא מקסימום תיאורטי של כ 0.5-0.6 מה VA כלומר 425-510W

בדיוק כמו שבספקים גנריים מותחים את הנתונים (כותבים 500W על ספק שלא יכול להחזיק 500W), יש קטע דומה ב UPSים. הנקודה החלשה ביותר ב UPS היא הסוללה ולכן היא זאת שמגבילה את ההספק האמיתי שניתן לקחת מה UPS

ב UPS של 650VA ושל 850VA יש סוללות של 7Ah (או תואמות, קיימות כאלה עד 9Ah). הסוללות האלה מיועדות לפי נתוני היצרן של הסוללה לזרם פריקה של 30A

אז כמה חשמל ניתן לקחת מהסוללה ?

30A * 12V = 360W

היעילות של ה UPS עצמו היא כ 90% - כלומר 36W מתוך 360 ה UPS לוקח לבד. בשקע היציאה נשאר 324W..... ולא מה שהיצרן כותב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים