עבור לתוכן

הבדל בין דורות של מעבדי אינטל

Featured Replies

פורסם

היי,

הסתכלתי על המפרט של המעבד Intel® Core™ i3-2120 Processor

(3M Cache, 3.30 GHz)

ועל המפרט של המעבד

Intel® Core™ i3-3220 Processor

(3M Cache, 3.30 GHz)

ולא ממש הצלחתי להבין מה ההבדל ביניהם. אומרים שזה הדור החדש של המעבדים, אבל הם כמעט זהים...

תודה מראש :)

פורסם

החדש אמור לקחת קצת פחות חשמל.

פורסם

שינויים בארכיטקטורה של המעבד, מיוצר בליתוגרפיה של 22 ננומטר ולא 32, פולט פחות חום, מכיל מאיץ גרפי משופר.

פורסם
  • מחבר

אבל לא יהיה הבדל בביצועים נכון? (בלי להתייחס לגרפיים)

זאת אומרת שאם אני רוצה לחסוך בכסף, עדיף לי ללכת על הדור הישן?

פורסם

סביר להניח שיש הבדל בביצועים. צריך להסתכל על מבחני ביצועים.

חשוב יותר לשאול מהם השימושים שלך ומה התקציב.

עבור שימושים יומיומיים (גלישה, שימוש משרדי, סרטים וכו') לא תרגיש הבדל בביצועים.

אם אתה מעוניין לחסוך כסף יכול להיות שעדיף לך לקנות מעבד פנטיום. פרט מהם השימושים שלך כדי שאפשר יהיה להחליט.

פורסם
  • מחבר

אני לא מתכנן לקנות אותם, רק רציתי לדעת מה ההבדלים כדי להבין קצת יותר.

אתה יכול לפרט על זה קצת?

פורסם

אינטל עובדת בשיטת TICK TOCK, כך שלכל מבנה בסיסי של ליבת עיבוד, יוצאים שני דורות, אחת בליתוגרפיה גדולה והשנייה בקטנה יותר.

בדור ה-SB היה תהליך ייצור של 32NM, בדור ה-IB הייצור הוא של 22NM. (דורות קודמים יוצרו ב-45NM ו-65NM).

הקטנת תהליך הייצור מאפשרת הכנסת יותר טרנזיסטורים בשטח זהה, לכן יש שיפור ביצועים ושיפור בצריכת החשמל.

במקרה של אינטל ניתן לדעת את הדורות לפי התושבת, בכל TICK תהייה תושבת מסוימת שתישמר ל-TOCK. זה נובע מכך שבשביל צורת עבודה זהה, אין צורך להחליף תושבת (מקסימום עדכון ביוס).

במקרה שלך I3 2120 הוא SB והוא ה-TICK, I3 3220 הוא ה-TOCK ולכן יהיה שיפור בצריכת האנרגיה, ביצועים וכו...

ההבדלים בין SB ל-IB נעים בממוצע של 5% יותר ביצועים לטובת ה-IB, כך שההבדל ביניהם קטן מאוד.

היום אין ליחס חשיבות לתדר, אלא לארכיטקטורה ותהליך הייצור. מעבד למשל המעבד הזה חלש בהרבה (הבדל גדול מאוד) מעמעבד הזה, יש הבדל בנתונים היבשים? כמו שאתה רואה, התשובה היא לא.

תקרא מאמרים, זה יעזור לך יותר.

יש לך את AMD שעובדת בצורה שונה, אבל אין לי כוח להרחיב על זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים