עבור לתוכן

מחשב שולחני AMD או INTEL ?

Featured Replies

פורסם

מחשב די פשוט לשימושים של אופיס , וידאו , קצת משחקים פה ושם (לא משהו שדורש כוח עיבוד מאסיבי)

מה ההבדל המהותי בין AMD לאינטל ?

ראיתי שיש הבדל בכסף האם זה גם יורגש בפועל בביצועים?

תקציב נאמר בין 1500-2000 .

אין צורך ב:

ד.קשיח , צורב-נגן תקליטורים , מקלדת ,עכבר ,מערכת הפעלה (אתקין בעצמי..) , מארז, מסך.

יש צורך ב:

מעבד ( או AMD או אינטל - אני לא מבין מה ההבדל לשימושים שציינתי )

גוף קירור פשוט ונחמד למעבד (ראיתי נראה לי של ארקטיק.. משהו כזה)

לוח אם - שיתאים לשימושים ותו לא .(אין צורך בתכונות מיוחדות , לא יבוצע אוברקלוק למשל )

כרטיס מסך- הבדל בין מובנה על לוח האם לבין אחד סטנדרטי בינוני ?

זיכרון-4GB בסטיק אחד (הכי זול DDR 3 1333Mhz) ,(יהיה הבדל מהותי אם זה יבוא כזוג 2X2 ?)

ספק כוח - נראה לי ש400 בקירוב יספיק ( חברה נורמלית כמו קרוסאייר או סיסוניק למשל..)

נראה לי שזהו .

אשמח לתגובה בנושא AMD-intel זאת בעצם מהות השאלה שלי פה..

תודה )

פורסם

על אילו משחקים מדובר לדוגמא?

כעיקרון מעבד אינטל יתן לך כח עיבוד טיפה חזק יותר, אך מעבד AMD ביצועים גרפיים טובים יותר (הודות לליבה גראפית משופרת).

איזה צורב יש לך? האם הוא עם חיבור SATA? כמו כן, איזה מארז יש לך?

פורסם
  • מחבר

מארז coolermaster די ישן אבל הוא תקין

מקסימום אני ארכוש אחרי זה.. לא סיפור .

משחקים - אני למען האמת משחק רק בדיאבלו :)

לא נראה לי שתהיה בעיה מיוחדת בנושא הזה..

אבל יש לי עוד כרטיס אחד HD5850 מומהר טיפה .. הוא עוד בסדר

זה יהיה מחשב שני אז אני יוכל לשחק עם העניין הזה .

יש לי גם איזה 3 דיסקים קשים סה"כ 4 טרה (אני אשלוף אחד לטובת מחשב נוסף )

יש לי כמה צורבים של LG (השימוש שלי בצורב מועט ביותר) .

כן יש sata .

איזה לוח ומעבד של AMD לעומת לוח ומעבד של intel לקחת ?

וכרטיס מסך שיחזיק יפה סרטים בקידוד גבוה (זה דווקא כן חשוב)

פורסם

קח APU אחד מהדגמים A10-5800K או A8-5600K

תקבל כוח עיבוד יותר גבוה מכל i3 עם גרפיקה יותר חזקה מכל i7 . תוכנות שיודעות לנצל את הכרטיס הגרפי יוכלו ליהנות משיפור עצום בביצועים בזכות ה-GPU המובנה.

הנה כמה השוואות בוידאו:

השוואה לi3

https://www.youtube.com/watch?v=JcA9W1xb0Cs

השוואה לi5

https://www.youtube.com/watch?v=kLVrumedUOQ

כעיקרון מעבד אינטל יתן לך כח עיבוד טיפה חזק יותר

לא יודע, אבל המעבד עם כוח העיבוד החזק ביותר בעולם הוא דווקא שילוב של AMD וNVIDIA רק שהוא עולה מיליוני דולרים... או במילים אחרות, טיעונים על יותר או פחות כוח עיבוד בלי להתייחס לסוגיית התקציב הם טיעוני סרק. אני חושב שעבור התקציב שלו, שילוש או מפרט חלקי מבוסס על מעבד AMD ייתן סה"כ כוח עיבוד גבוה יותר.

יש פתרונות מבוססי אינטל עם כוח עיבוד גבוה יותר (לפעמים הרבה יותר) אבל הם לא בתקציב ולא מתאימים לשימושים של פותח הנושא.

פורסם
  • מחבר

נראה נחמד .

ולגבי לוחות אם .. ?

פורסם
לא יודע, אבל המעבד עם כוח העיבוד החזק ביותר בעולם הוא דווקא שילוב של AMD וNVIDIA רק שהוא עולה מיליוני דולרים... או במילים אחרות, טיעונים על יותר או פחות כוח עיבוד בלי להתייחס לסוגיית התקציב הם טיעוני סרק. אני חושב שעבור התקציב שלו, שילוש או מפרט חלקי מבוסס על מעבד AMD ייתן סה"כ כוח עיבוד גבוה יותר.

מה שרשמתי יכול להיות תקף אך ורק לסדרת vision מול מעבד אינטל מהסדרות הנוכחיות באותו המחיר, במסגרת התקציב שלו והבתאם לשימושיו כמובן (ואתה יודע טוב מאוד למה התכוונתי).

"שילוש או מפרט חלקי מבוסס על מעבד AMD ייתן סה"כ כוח עיבוד גבוה יותר"- הערה כללית מאוד. זה תלוי מאוד בתוכנות שבהן הוא משתמש, כי מדובר כאן על תמיכה. דוגמא טובה לכך היא תוכנות המדיה סנטר הפופלאריות- XBMC, אשר ידועה בזאת שהיא עובדת בצורה חלקה יותר (בתפריטים) מסיבה מפגרת כלשהי, על מעבדי אינטל (וגם מהתבסס על נסיון אישי) לכן גם G640 יכול להיות כאן אופציה מצויינת, ולמרות הכח הגרפי הנחות משמעותית, יריץ בצורה חלקה תכנים באבחנה גבוהה.

שלא תבין- אני גם כן חושב שמעבד APU הוא זה שמתאים לו יותר, אך לפני שקובעים קביעה שכזו, צריך לברר פרטים נוספים- כמו האם הכרטיס המסך הנפרד יחובר ממילא למפרט, אילו תוכנות יש בהן שימוש והאם יבוצעו המרות כלשהו.

אודה אם תענה על הדברים הללו (פותח הדיון). שאלתי לגבי המארז כדי לבדוק באילו לוחות אם הוא תומך למרות שלרוב אין בעיה.

כמו כן, כמה חיבורי SATA אתה צריך בסה"כ? האם יש צורך בחיבורים נוספים?

פורסם
  • מחבר

עוד לא החלטתי לגבי הכרטיס גרפי . צריך לחשוב אם אני מעביר את זה 5850 או משאיר את החדש שיהיה .

לי למשל אין הבדל כזה משמעותי אם זה יהיה AMD או אינטל .

בגלל זה החלטתי לקבל יעוץ ממישהו שמבין יותר ממני .

לגבי SATA שיהיה מספיק אם אני אחפוץ בעוד איזה ארדיסק או משהו ..

נראה לי מגיע 6 חיבורים היום לא ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים