עבור לתוכן

שאלה| איזה מדריכים/כתבות הייתם רוצים לראות?

Featured Replies

פורסם

שלום, שמי אלון רייזמן ואני כתב באתר, אולי חלקכם מכירים אותי מבלוג ה-Arduino שלי.

כחלק מסדרה של מדריכים וכתבות בנושא Arduino וחומרה שעתידים להתפרסם באתר, הייתי מאוד שמח לשמוע את דעתם של כאלו שהתעסקו כבר עם Arduino, אילו דברים הייתם רוצים לראות?

תרגישי חופשיים לא להיות מוגבלים לגבי Arduino בלבד בהצעות שלכם.

פיתוח נעים

אלון רייזמן

פורסם

עברתי ברפרוף על הבלוג שלך והוא נראה מעניין מאוד, ח"ח על היוזמה.

אני אישית הייתי רוצה מדריך 'תכנות לבקרים ועבודה עם IDE' כמו ה Stellaris Launchpad(ראיתי שלא התלהבת ממנו :D ). אני יודע לכתוב קוד לארדואינו בקובץ בודד שאותו אני מעלה לארדואינו אבל אני לא מרגיש שאני באמת יודע לתכנת. אני רוצה לדעת איך לכתוב פרוייקט ולא סתם קובץ C, איך לדבג(מלשון debug).

אני גם חושב שברגע שיודעים לכתוב פרוייקטים ולא רק קבצי קוד יהיה קל יותר להבין קוד של אנשים אחרים שבדרך כלל מורכב מהרבה קבצים, פונקציות, קלאסים וכו'.

פורסם

מה הקשר בין IDE אחר\בקרים אחרים לארדואינו ?

ההגיון אומר שפורום ארדואינו יעסוק בארדואינו ולא בStellaris או בקרים אחרים (אם יש דרישה אולי זה רעיון טוב להרחיב את קטגוריות הפורומים תחת "אלקטרוניקה ומודינג" אולי לפתוח פורום כללי לEmbedded).

אני אשמח לקרוא על נושאים מתקדמים של מיקרו בקרים, אולי פילטרים דיגיטלים, מערכות משוב PID, אולי גם קצת על הממשקות לחיישני IMU\תאוצה שונים וחישובי מיקום.

כמובן שאני יכול למצוא את כל זה גם באנגלית שאין לי בעיה לקרוא, ככה שכניראה חבל על הזמן שלך לכתוב דברים בנושאים האלה אם אף אחד אחר חוץ ממני לא מתעניין בהם.

אה, ואולי יש סיכוי שאתה מכיר את הפורמט ITU-R BT.656 לשידור וידיאו ?

פורסם
  • מחבר

Mike, זה אכן פורום ארדוינו, אך בגלל שאין פורום יעודי לembedded, אני לא רואה סיבה למה לא לפרסם כאן, הרי שגם ארדוינו אפשר לתכנת כמו כל AVR אחר. לגבי ההצעות, עקרונית אמורים להיכתב דברים לא רק על ארדוינו ולא רק למתחילים אך צריך להתחיל ממשהו ולכן המדריכים הראשונים אהיו מיועדים לקהל ללא ניסיון, בהמשך לעומת זאת אכן ישתלבו פלטפורמות אחרות וכן גם נושאים מתקדמים יותר. לגבי ה-

ITU-R BT.656, לא שמעתי עליו אבל נשמע סיוט לממש אותו בעצמך, בטוח מישהו כתב אי שם באינטרנט ספרייה לבקר כזה או אחר. לגבי

ה-

Stellaris Launchpad, גם עליו אני אכתוב בקרוב אך עדיין לא החלטתי איפה, מההתרשמות הראשונה שלי, הוא אכן הרבה יותר כבד מרוב הפלטפורמות האחרות.

פורסם

מדריך על

Ethernet Shield

ב בקשה : שרת , לקוח ומה שביניהם =)

פורסם

שלום אלון

קודם כל תודה רבה על כך שאתה רוצה לכתוב מדריכים :)

איזה מדריכים/כתבות הייתם רוצים לראות?

כיוון שיש כבר הרבה מדריכים למתחילים,

הייתי אומר תעשה מדריכים על פרוייקטים שהכי מעניינים אותך..

וכך תעניין גם אחרים בנושאים האלה.

וזה ייתן להם גיוון ויפתח אותם לכיוונים חדשים.

אני נהניתי לקרוא את המדריכים שלך עם העגבנייה =]

כך שבאמת, כל מה שמעניין אותך, יתרום גם לשאר האנשים.

פורסם
  • מחבר

card, שמחתי לשמוע שנהנית מהמדריכים שכתבתי. יש לי כבר כמה רעיונות לפרויקטים שאני עובד עליהם שאני בטוח שיענינו הרבה אנשים (פרויקטים שמשלבים ארדוינו ומודינג). כרגע ככל הנראה יהיו שתי סוגים של מדריכים: סוג אחד אשר יסביר את כל העקרונות מאפס וסוג שני שיותר יתמקד בפרויקטים ספציפיים.

oferusa, אין לי את ה-

Ethernet Shield ולכן אני לא יכול לכתוב הרבה עליו. לעומת זאת, מאוד יכול להיות שאפרסם מדריך כזה על ה-

raspberry pi

פורסם

סליחה על הבורות מה זה :"raspberry pi"

ושילוב עם מודינג נשמע ממש טוב =)

פורסם
  • מחבר

raspberry pi יצא בתור מחשב בעלות נמוכה (דגם בסיסי ב-25 דולר ודגם יותר מתוחכם ב-35), מה שהתברר אחרי זה שמדובר בפלטפורמת פיתוח לינוקס ממש נחמדה. בקיצור, אחריי שתסיים עם ארדוינו, ממליץ בחום למרות שמדובר בפלטפורמה קצת יותר כבדה (מדובר במחשב של ממש..)

פורסם

תגיד אלון,

עם איזה תוכנה הכנת את התרשים הזה?

iii.PNG

פורסם
  • מחבר

תגיד אלון,

עם איזה תוכנה הכנת את התרשים הזה?

תיכננתי את המעגל בעזרת הגרסא החינמית של eagle CAD, הגרסא מוגבלת לפרויקט של 10*10 ס"מ, מתאים לרוב הפרויקטים. לדעתי התוכנה קצת פחות מומלצת למתחילים, מכילה המון פונקציות "כבדות" וקצת מתסכל להתרגל אליה...

פורסם

תוכנה מאוד פופולרית עם הרבה ספריות של רכיבים לחובבנים, היא מאוד לא אינטואטיבית ומעצבן ללמוד להשתמש בה.

אני עדיין ממליץ עליה לחובבנים, את KiCad ממש לא אהבתי ואין אלטרנטיבות אחרות טובות.

היתרון של Eagle זה שהיא ממש פופולרית בקרב החובבנים ובגלל זה יש לה הרבה ספריות לרכיבים שחובבנים משתמשים בהם (ספריות של המלאי של Sparkfun לדוגמא), יש הרבה סרטונים ביוטיוב שמסבירים איך להשתמש בתוכנה.

פורסם

התרשים נראה פשוט וברור..

כמו משהו שמכינים בקלות..

בגלל זה אהבתי אותה..

אגב אולי זה עוד רעיון לנושאים:

כלים ותוכנות שימושיים, שיכולים לעזור לעבודה עם המיקרו-בקר

אם Eagle CAD לא נוחה, אז אולי אחרת ש-כן נוחה, ומהירה ללמידה..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים