עבור לתוכן

המחשב לא מבצע POST. ניסיתי כל מה שענו לפניי.

Featured Replies

פורסם

אז ככה:

יש לי מחשב גיימינג של פעם, עם קירור מים למעבד וגם לכרטיס מסך יעודי 260, לוח אם P5NT DELUXE, ספק TAGAN 1300.

יש לי גם חבר עם קארמה אנטיטכנולוגית ופעם אחת, ברגע של היסח דעת, הוא רק נגע במחשב, הכל השתבש. הלכה הכניסת LAN בלוח אם, נשרפה היציאת רשת בסוויטצ' והמחשב נכבה וכל ניסיון להדליק אותו נגמר בצפצופים מוזרים. מדי פעם הוא עלה, אפילו תפקד כמה ימים, עד רסטרט או התקנה כלשהי. עד שהגעתי לאי תגובה טוטאלית, יענו מסך שחור. וזהו.

פירקתי את כרטיס מסך, ניקיתי הכל, החלפתי צנרת, החלפתי קירור מעבד, החלפתי אפילו כרטיס מסך למשהו בסיסי, רק לבדוק שמשהו עובד. אבל לא.

החשש שלי היה (אחרי שניסיתי הכל) שזה הספק. פתחתי אותו ותוך שנייה ראיתי קבלים מנופחים (קבלי כניסה של 1200 uF) . החלפתי ספק ונאדה. מסך שחור ללא POST או כל תגובה אחרת.

החשש שלי שזה הלוח אם וניסיתי כל מה שכתבו לפניי בשאלות דומות: להוציא את הבטריה ולאפס את הביוס, לנתק מהחשמל, להחליף זכרונות וסלוטים. כלום. מסך שחור.

אז עכשיו השאלה מרכזית שלשמה כתבתי את כל המלל הזה עם אצבע אחת: יש מערך קיים של RAID 0 עם זוג 2 TB וRAID 1 עם זוג 1TB. אם אחליף את האמא, כל ההגדרות של הריידים לא ישמרו? מה אני צריך לעשות במקרה הזה? למצוא אמא דומה או זהה? איך אני ממשיך הלאה מהמפלה הזו?

תודה.

פורסם

יש מערך קיים של RAID 0 עם זוג 2 TB וRAID 1 עם זוג 1TB. אם אחליף את האמא, כל ההגדרות של הריידים לא ישמרו? מה אני צריך לעשות במקרה הזה? למצוא אמא דומה או זהה? איך אני ממשיך הלאה מהמפלה הזו?

ראשית - כפי שאני חוזר על עצמי שוב ושוב - גיבוי הנו פעולה (יחסית) פשוטה - שיכולה לחסוך הרבה מאוד מפח נפש\כסף בעתיד

שנית - את המערך RAID 1 - רב הסיכויים שאם תשבור אותו - תוכל לקרוא את החומר (RAID1 שני דיסקים בעלי חומר זהה).

לגבי RAID0 - רב הסיכויים שרק בקר זהה יוכל לקרוא אותו.

שלישית - יכול להיות שטכנאי במעבדה יוכל לסדר את הלוח אם - אישית - ברגע שלוח תקול אני לא שורף עליו יותר מ-10 דקות...

הפוסט שלך העלה חיוך על פני - פניני לשון. במיוחד הקארמה אנטיטכנולוגית ...

פורסם
  • מחבר

תודה על תגובה.

יש לי בעיה לגבות 4 טרה של מוזיקה וסרטים ::) והרייד1 הוא למקרה של גיבוי עצמו לכל המסמכים והתמונות.

לגבי רייד0 - איזה בקר חיצוני קיים ואיך ניתן לחבר אותו? לא קיים לוח אם עם אותם בקרים מובנים?

תודה.

פורסם

מה דגם לוח האם?

לא יותר פשוט לקנות אחד חדש ?

פורסם
  • מחבר

הדגם של אמא כתוב למעלה, p5nt deluxe, אבל זה לוח שעולה (עדיין, אם קיים במלאי איפשהו) כמעט 1000 ש"ח. אז אני שואל האם יש לוח עם בקרים זהים?

• 2 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

טוב, קצת באיחור, אבל חקרתי ולא ממש הבנתי עד הסוף: בלוח אם זה משולב בקר marvell 88se611. האם הוא אחראי למערך רייד הקיים או רק לESATA (לפי המנואל) ?

המלאי של בקר זה משולב בלוחות קצת מצומצם, ולכן אני שואל האם אני חייב להתעקש על הבקר הספציפי או כל אחד אחר יתאים ע"מ להציל את ערמות המוזיקה שלי?

פורסם

רב הסיכויים שתהיה לך הצלחה עם בקר זהה - עם בקר שונה סיכוי פחות

הכל שאלה של סיכויים מול סיכונים ועלות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים