עבור לתוכן

בעיה בביצוע OC למעבד i5 2500k

Featured Replies

פורסם

בשבוע האחרון התחלתי לחקור קצת יותר לעומק את הנושא של האוברקלוקינג וניסיתי על המחשב שלי, המפרט המלא בצד ימין:

i5 2500k

Gigabyte Z68X-UD4-B3

Noctua NH-D14

G.Skill 8GB 1866Mhz

לאחר כמה נסיונות הצלחתי לייצב את המעבד על 4.5ghz עם מתח של 1.29V

הרצתי prime95 במשך 5-6 שעות והכל נראה מבטיח והטמפ' לא עברו את ה-70

אחרי יומיים בשימוש רגיל באינטרנט (יוטיוב וכד') פתאום המחשב נתקע ל 20-30 שניות וקופץ לי מסך כחול, ואחרי שאני מבצע ריסטרט המחשב לא עולה, ז"א המחשב נדלק ואני שומע את המאווררים ב-100% לכמה שניות ואז נכבה שוב, ככה בלופים עד שאני מנתק את הספק מהחשמל ונותן לו כמה שניות להתאפס, אחרי ההדלקה אני רואה שהמעבד חזר למתח ולמהירות בסטוק שלו.. ניסיתי לבצע עוד פעמיים אבל קרה לי שוב אותו דבר.

אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי לפתור את הבעיה המטרידה הזאת!

פורסם

5-6 שעות במאמץ לדעתי עשיתה אוברקיל לספק כוח, למה אתה צריך 6 שעות במאמץ שעה זה מספיק,

אפילו אם תשחק משחק מחשב יומיים רצוף זה לא משתווה ל 6 שעות במאמץ.

אם יש לך ספק חלופי לבדוק זה מה שאני היתי עושה.

פורסם
  • מחבר

יש מקומות שרושמים לעשות גם 24 שעות במאמץ, לא?

והספק הוא 850w 80plus gold ככה שלא נראה לי שכ"כ קשה לו להתמודד עם המערכת הזאת..

פורסם

אתה עם הביוס UEFI ?

פורסם
  • מחבר

לא.. ניסיתי להתקין אותו דרך האתר של ג'יגבייט אבל לא הצלחתי.. יש לך קישור להביא לי?

פורסם

אתה עושה USB boot disk עם זה http://www.mediafire.com/?qy1mikzjyyqעם הקבצים האלה http://www.mediafire.com/?dgkgymdtzziואז זורק לדיסק את הקבצי ביוסועושה boot למחשב מהDOK

אם הוינדוס שלך מקורי הוא יגיד לך שצריך לאקטב מחדש כנראה.. וזה עשה לי סרטים בהתחלה עם הרייד אבל בסוף הסתדר ועובד סבבה.

יש אומרים שכמה הגדרות OC לא זמינות בUEFI אבל לא התעמקתי בזה אז אין לי מידע.

פורסם
  • מחבר

אני כרגע עובד על איך לעדכן את הביוס.. ניסיתי ה-כ-ל ושום דבר לא הלך לי..

חזרה לאוברקלוקינג, עדיין לא הבנתי מה יכולה להיות הבעיה

פורסם

איך תיקנת את זה שהמחשב לא חוזר לפעול אחרי מצב שינה אלא נתקע על מסך שחור ומקלדת לא מגיבה אבל המחשב נראה דלוק?

פורסם
  • מחבר

המחשב לא היה נכנס למצב שינה.. הוא פשוט היה נכבה ומנסה לעשות ריסטרט ולא מצליח.. ז"א המערכת נדלקת, אין תמונה והמאווררים עובדים ב100% לכמה שניות, עד שהמחשב נכבה שוב..

אני פשוט ניתקתי את הספק מהחשמל ברגע שהמחשב לא הצליח לעלות ונתתי לו כמה שניות עד שחיברתי והדלקתי שוב, ואז המחשב היה עולה רגיל..

פורסם

התכוונתי למשהו אחר.. טוב לא חשוב.

פורסם
  • מחבר

כנראה לא הבנתי אותך..

לאף אחד אין פתרון לבעיה הזאת?

פורסם

הספק ? איך הגעת לזה שזה הספק ?! ממש לא...

פותח התרד אני בספק שהמערכת הייתה יצבי בתדר הזה עם המתח שציינת..קשה לי להאמין..

בכל מקרה..תאפס את הביוס (ניתוק ספק..ניתוק סוללה..המתנה של דקה-שתיים..חיבור סוללה..חיבור ספק) ותתחיל בOC שוב מחדש..

המערכת מרסטת את עצמה שכן ההגדרות בביוס לא יציבות ולכן לוח האם מנסה להתגבר על זה..

פורסם
  • מחבר

אז אתה חושב שאני צריך מתח יותר גבוה?

לא חשבתי ש-OC דורש כ"כ הרבה סבלנות.. :-\

פורסם

כן הסיכוי שהמעבד יחזיק 4.5GHZ במתח של 1.3V הוא קלוש..

וOC דורש סבלנות..אבל בסוף זה משתלם..

פורסם
  • מחבר

אני ינסה להעלות קצת את המתח..

ד"א אם באמת המעבד לא היה יציב עם מתח 1.29, איך הצלחתי להריץ prime95 כמעט 6 שעות? לא הייתי כבר לקבל bsod?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים