עבור לתוכן

פרטישן אבוד

Featured Replies

פורסם

בוקר טוב ,

ברשותי לפטופ של dell - inspiron n4010

לפני כמה ימים , כשניסיתי לחבר מדפסת, המחשב קפא ונאלצתי לבצע hard reset. לאחר מכן המחשב נתקע במסך הלוגו של וינדוס 7.

הצלחתי להגיע למסך המאפשר לי לבחור startup repair או להעלות את וינדוס בצורה רגילה, בחרתי בתיקון והמתנתי מעל 12 שעות מבלי התקדמות ממשית.

ניסיתי להתקין מחדש את וינדוס, אבל כאשר התחלתי את ההתקנה ונתבקשתי לבחור כונן עליו ארצה להתקין את וינדוס, ראיתי רק את מחיצת הריקאברי (14 גיגה) ולא את הדיסק הקשיח עצמו (דיסק של 320 גיגה).

השתמשתי ב hiren's boot cd ובכלי acronis disk director בכדי לנסות ולהעריך את המצב.

אני רואה את הדיסק הקשיח שם , יחד עם שגיאת unallocated table (או משהו בסגנון). אני יכול לראות את התיקיות הקיימות בתוך הדיסק הקשיח, אך לא יכול להעתיק אותן לכונן חיצוני (אין אפשרות כזו בכלי)

השאלה היא - האם ניתן לשחזר את הפרטישן ולהתקין מחדש את וינדוס?

האם כדאי לפרק את הדיסק הקשיח מהלפטופ, לחבר אותו לדסקטופ ככונן נוסף, לפרמט אותו דרך וינדוס ולחבר אותו מחדש ללפטופ ואז לנסות ולהתקין וינדוס?

הסיבה שבגללה לא פירמטתי את המחיצה דרך acronis , היא שיש עליו מידע שאני מקווה להציל ממנו לפני כן.

תודה מראש לעוזרים!

פורסם

כנראה שהדיסק היה במצב Write בזמן שהמחשב קפא.

יכול להיות שהרצת chkdsk על הכונן תתקן את הפרטישן - להעלות CMD בstartup recovery, ושם לכתוב:

chkdsk x: /f /r

כאשר X זה הכונן הבעייתי.

מה שבטוח זה, אל תתקין Windows כרגע, כי כל מה שינוי שתעשה עכשיו בהארד דיסק ימחק את המידע הישן.

אם גם chkdsk לא עזר, יש לך אפשרות לחבר את הכונן למחשב אחר, לדעתי אתה תוכל לשחזר את המידע עם תוכנת שיחזור, כמו Recuva למשל:

http://www.piriform.com/recuva

אחרי כל הסיפור, תבדוק את מצב הלפטופ שלך, אם הוא מתחמם, אם הוא מלא אבק בפנים וכו'

פורסם
  • מחבר

ניסיתי להריץ chckdsk, הבעיה היא שוינדוס לא מזהה את הפרטישן בכלל.

אם לפני כן, כונן מערכת ההפעלה היה C:, עכשיו הוא E: או משהו כזה, והמערכת לא מצליחה לגשת אליו בכלל.

במידה ואחבר אותו למחשב אחר ואציל ממנו את המידע, תהיה בכלל אפשרות להתקין עליו וינדוס מחדש או שאיבדתי את הדיסק הקשיח לחלוטין?

פורסם
  • מחבר

לא ראיתי את האפשרות לבצע chckdsk דרך היירנס, בגלל זה ניסיתי אפשרויות אחרות..

תודה על הטיפ, אנסה בעזרת GPARTED כפי שהצעת.

יש אפשרות להעלות את התוכנה דרך דיסק און קי? (bootable flash drive)

פורסם
  • מחבר

מצאתי את האפשרות, תודה :)

אעדכן במידה ואצליח\לא אצליח לסדר את בעיית הפרטישן

תודה רבה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים