עבור לתוכן

עזרה בלהכנס לעולם הסמארטפונים...

Featured Replies

פורסם

משהו יכול להפנות אותי לאיזשהו אתר שמסביר מונחים כמו "רום", "פריצה", אנדרואיד וכו'...

אני מתכנן לקנות בעוד חודשיים את הסמארטפון הראשון ואני לא מבין כלום,

אגב אשמח אם משהו ימליץ על מכשיר המתאים ביותר עבור השימושים הבאים:

מוסיקה (שיחליף על הדרך את נגן הMP3 שלי !!שמיעה מרובה!!), מצלמה איכותית וחיי סוללה ארוכים.

אעדיף אופציה לכרטיס הרחבת זכרון.

עריכה: שכחתי תקציב: 900 ש"ח, לא ניתן לחרוג.

מודה על כל נכונות לעזור :)

פורסם

לגבי המונחים, תוכל להתחיל כאן:

http://iandroid.co.il/forum/topic27889.html?sid=dc7bcb7fe39ecd9ebff0c94a9127c2ac

מעבר לזה, חפש "מילון מושגים אנדרואיד" בגוגל, או כל ביטוי ספציפי שתרצה, כדי להרחיב.

לדעתי האישית, לא הכי רלוונטי לחפש מכשיר מעכשיו לעוד חודשיים, ייתכנו הורדות מחירים/שחרור מכשירים עדיפים עד אז.

התחל לקרוא, לך לחברים שיש להם סמארטפונים ובדוק את העדפתך בין מסכי lcd-כמו הhtc one-x ו s-amoled כמו הgalaxy s3\note2.

חשוב על נפח תוכן המדיה שתרצה להכניס לטלפון, כך תדע כמה נפח אכסון אתה מחפש, חשוב אם תצטרך אופציה לחריץ הרחבה.

כך, כשיגיע זמן הרכישה, תבין על מה מדובר ויהיה לך מושג טוב יותר לגבי מה אתה מחפש.

פורסם
  • מחבר

תודה, אך יש לי כמה שאלות.

רום זה עוד שם למע' ההפעלה של אותו פלאפון?

ולמה לפני שנה שמעתי מלא חברים מדברים על לפרוץ את האייפון שלהם? זה משהו לא חוקי?

אגב, נניח שהיתי רוצה לבצע קניה היום, מה היה הכי מומלץ לי לקנות?

שוב, השימושים הם כפי שתיארתי בפתיחה, וחשוב שהמוצר יהיה אמין עם עדכונים כשצריך.

פורסם

יש לך 3 בחירות כיום בעקרון, אם זה מבוסס IOS אז אייפון 4/4S/5 כולם מקבלים עדוכנים במשך כמה שנים לפחות. אם זה מבוסס אנדרואיד אז רק ואני מדגיש רק מכשירי NEXUS שכיום יש לך את ה Galaxy Nexus של סמסונג, או את ה Nexus 4 של LG שיהיה בקרוב זמין בארץ אני מאמין (על הדרך יש לך NEXUS 7 ו 10 אם אתה מחפש טאבלט משתלם). ואם אתה מאיזה סיבה חושב על RIM (בלקברי), יש להם כמה מכשרים לא רעים כמו ה 9900 אבל אני אישית בוחר רק באנדרואיד כי אין צורך לפרוץ כלום ויש פחות או יותר מבחר דומה למה שיש לאייפון אם כי לא תמיד, אבל לפחות המחיר זול יותר.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה התגובות האחרונות עשו לי המון סדר בראש.

אני מבין שהנקסוס החדש יהיה זמין בחודש הבא בארץ.

האם יהיה טיפשי לקוות שהוא ימכר בחודשיים הקרובים בפחות מ-1200 שקלים?

פורסם

כן

פורסם

הנקסוסים החדשים נמכירים ב300$ ו350$ לגרסאות ה8 ו16 Gb בהתאמה, זה לפני מיסים (בחלק מהמדינות) ומשלוח בארה"ב.

לזה צריך להוסיף עלויות משלוח לארץ, מס רכישה ומע"מ שמסתכמים ב34% למיטב זכרוני ורווח של היבואן והחנות ממנה אתה רוכש.

הדרך היחידה בה תוכל להתקרב למחיר אותו אתה רוצה היא להזמין למדינה בארה"ב בה אין מס רכישה ולבקש ממישהו שנמצא שם להביא לך את הגרסא של ה 8Gb, בלי להצהיר עליה כאן במכס כמובן.

גם הMI2 של xiaomi נמכר (רק בסין בינתיים) באזור המחירים האלו והיא עם אותו מעבד ומעבד גרפי של הנקסוס.

יש לציין שגם במחירים אלו אתה חורג מה1200 ש"ח, כלומר יותר מ33% חריגה מהגבול העליון שציינת.

פורסם

מה אתה צריך אתרים אחרים?

בוא אני אעשה לך מדריך מקוצר (או שלא).

בוא נתחיל מההתחלה. מה זה סמארטפון?

אין לסמארטפון הגדרה מדוייקת, אך נהוג למור שזהו טלפון סלולרי "חכם" (סמארט..), שמסוגל להתקין אפליקציות, לגשת לאינטרנט וכו' וכו'. למען האמת את כל זה יכולים לעשות גם הטלפונים ה"טיפשים". "סמארטפון" היא הגדרה תרבותית יותר מאשר מדעית, שניתן לשים עליה את האצבע. נהוג להתייחס ל- IBM Simon כאל הסמארטפון הראשון. הוא יצא בשנת 1994, כלל מסך מגע והציע הרבה מעבר לטלפונים הסלולריים של אותם הזמנים.

תמונה

חזרה לימינו. ניתן לחלק את פיסת הטכנולוגייה הקרוייה "סמארטפון" לשני חלקים שמבוססים אחד על השני, ולא יכולים להתקקיים בנפרד. אלו הם כמובן החומרה הפיזית של המכשיר, והתוכנה - מערכת ההפעלה - שמפעילה את החומרה. בסמארטפונים, בדיוק כמו במחשבי ה-PC, יש מערכות הפעלה שונות. אם ב-PC יש Windows, יש לינוקס ויש מאק, אז בסמארטפונים יש כמה מתמודדות עיקריות:

מלבד אלו המצויינות לעיל, יש עוד כמה מערכות פחות נפוצות כמו BlackBerry (של RIM), סימביאן של נוקיה, ועוד כמה, אבל לא נהוג להתייחס אליהן משום שהן לא מציגות תחרות כלל. בקרוב אגב עתידה לצאת BlackBerry 10, שהיא דווקא כן צפוייה לחדש ולהיות נחמדה מאוד, אבל רק הזמן יגיד.

אז אם הבנו פחות או יותר את המונחים הכלליים, בוא נעבור למושגון.

מושגים כלליים:

אפליקצייה- אפליקצייה היא תוכנה. פשוט כך. גם משחק הוא אפליקצייה. אם נעשה רגע הקבלה למחשב הבייתי, אפליקצייה יכולה להיות הפיירפוקס, פוטושופ או קרייסיס 2. אפליקציות מתקינים דרך חנות האפליקציות, והן מסודרות בצורה כזו או אחרת במערכת. באנדרואיד הן נמצאות במסך מיוחד ברשימת אייקונים ארוכה (מגירת האפליקציות) ואילו באייפן הן נמצאות על מסכי הבית עצמם.

ווידג'ט- ווידג'ט הוא תוכנה קטנה שרצה ע"ג מסך הבית. ווידג'טים קיימים רק באנדרואיד (באופן מובנה) מבין השלוש הגדולות. ווידג'ט יכול להיות שעון, או ריבוע מזג אוויר.

דוגמה לווידג'ט במחשב PC, דוגמה לווידג'אט משולב מזג אוויר ושעון באנדרואיד.

תדרים- כל מכשיר תומך בתדרים מסויימים כדי לתקשר עם האנטנות של המפעילות הסלולריות. הסבר תוכל למצוא כאן.

מכשירים נעולים ופתוחים- ישנן מפעילות סלולריות בעולם, ופעם גם בישאל, שהיו מוכרות מכשירים שהיו נעולים לשימוש עם הסים שלהן בלבד. סים של חברה אחרת לא היה עובד. החל מה-1.1.11 אסור על המפעילות בישראל למכור מכשירים נעולים, והן מחוייבות לפתוח באופן מיידי כל מכשיר נעול שנמכר דרכן. מכשיר פתוח נקרא Unlocked או SIM Free.

מסך נעילה- כמו מסך בחירת המשתמשים במחשבי ה-PC. לפני שאתה נכנס למערכת עצמה, יש מסך נעילה בו צריך לעשות פעולה כזו או אחרת (החלקת האזבע במסלול מסויים ו/או הקלדת סיסמא) כדי להגיע למסך הבית של המכשיר עצמו. כל פעם שאתה נועל את המסך ופותח אותו מחדש אתה נוחת במסך הזה.

מושגי חומרה:

סוגי מסכים- ניתן להגדיר כמה סוגי פאנלים נפוצים בסמארטפונים (בדומה למסכים ביתיים). הפאנל הוא למעשה רכיב המסך עצמו, והוא קובע את תצרוכת החשמל של המסך, את הבהירות המקסימילית והמינימלית, את הניגודיות, את עושר הצבע וכו'. ישנו ה-AMOLED של סמסונג ו-LG (וכל שכלוליו), יש את ה-IPS בהם נעשה שימוש במכשירים רבים, ויש גם מסכי "TFT", שהם הפשוטים והגרועים ביותר (אין מנצחת באופן דטרמיניסטי מבין השתיים האחרות). ד"א, TFT זוהי טכנולוגייה בה נעשה שימוש בכל המסכים שקיימים, שלא קשורה לאיכות, אבל השם משום מה דבק למסכים הפשוטים יותר.

רזולוציית המסכים וצפיפות הפיקסלים- אני מאמין שאין צורך להסביר רזולוצייה מה היא, אבל בכל זאת במשפט, כל מסך מורכב מפיקסלים, שהם הנקודה הקטנה ביותר במסך. כל פיקסל מציג צבע אחיד אחד, והתמונה הסופית שאנו רואים מורכבת ממיליוני פיקסלים (נקודות קטנות) שכאלו. הרזולוצייה היא כמות הפיקסלים, ומיוצגת ע"י שני ערכים- כמות הפיקסלים האורכית והרוחבית. כמות הפיקסלים הסופית מתקבלת ע"י הכפלת שני המספרים. לדוג': 800X480 היא רזולוצייה סטנדרטית (ומיושנת כבר כיום), בה יש 384,00 פיקסלים. ככל שהרזולוצייה גבוהה יותר, כך התמונה על המסך חדה יותר, ודומה יותר להדפסה פיזית. צפיפות פיקסלים היא חישוב של כמות הפיקסלים וגודל המסך. X פיקסלים יראו חדים לאין שיעור במשטח בגודל סנטימטר רבוע אחד, אבל יראו נורא על משטח בגודל 50 סמ"ר. המסכים המתקדמים ביותר כיום מגיעים ל-330ppi, והחדשים והיקרים ביותר שיוצאים רק עכשיו ל-440ppi. (כמובן ש-ppi היא יחידת המדידה לצפיפות פיקסלים). נהוג לומר שצפיפות של 500-600ppi היא המקסימום שאדם עם ראיית 6-6 יכול להבחין בה. אפל משתמשת פעמים רבות במונח "רטינה" שמתאר לטענתה את הרזולוצייה המקסימלית בה העין האנושית מסוגלת להבחין (בניגוד לדעת החוקרים).

סידור פיקסלים- מלבד כמות הפיקסלים, חשוב גם סידורם. בניגוד למה שטענתי קודם, פיקסל הוא לא היחידה הקטנה ביותר במסך. כל פיקסל מורכב משלוש נוריות קטנות, כחולה, ירוקה ואדומה, אשר משילובים שלהן בעוצמות שונות ניתן לקבל את מלא הספקטרום של המסך. זהו סידור פיקיסלים שנקרא Full RGB, או בקצרה RGB. כמוהו קיים גם סידור בשם Pentile (סימן רשום של סמסונג), שמציג סידור של RGBG, כלומר: לכל שני סאב פיקסלים ירוקים, יש אחד אדום ואחד כחול. מסך שכזה יראה מגורען ומפוקסל יותר מאשר מסך בעל רזולוצייה דומה, אך בעל סידור RGB מלא.

מושגי חומרה כלליים- זה מאוד דומה למחשבי PC, ולכן אני לא רואה טעם להרחיב יתר על המידה. יש מעבדים, ומעבדים גראפיים ("כרטיסי מסך", אבל מובנים בשבב העיבוד הכללי), זיכרון RAM, זיכרון פנימי רגיל (דיסק קשיח) וכו'. כמו כן יש סוללות, שאת נפחן מודדים ביחדת המידה מיליאמפר/שעה, או mAh בלועזית.

אנדרואיד:

רום- רום למעשה איננו מושג ששיך בלעדית לאנדרואיד, ומשמעות ראשי התיבות (ROM) היא Read Only Memory. עם זאת, בעולם הסמארטפונים מדברים על המושג כמעט בלעדית בנוגע לאנדרואיד. הסבר על מהו רום ומהם סוגי הרומים תוכל למצוא כאן.

רוט- רוט הוא מתן הרשאות מנהל (אדמיניסטרטור) למערכת. אם אפליקצייה תרצה לדוגמה לגשת לתיקיות המערכת, המכשיר יהיה צריך להיות כזה שעבר רוט מבעוד מועד (אחרת האפליקצייה לא תעבוד).

Bootloader/Recovery- זהו מצב במכשיר, שדומה במידה רבה לביוס במחשבי PC. ניתן להיכנס למצב זה דרך צירוף מקשים כזה או אחר בזמן שהמכשיר כבויי ברוב המקרים. משם אפשר להתקין רומים, לגבות את הרום, למחוק זכרונות מטמון כאלו ואחרים ועוד. מלבד הריקברי שמגיע עם המכשיר מהיצרון ניתן להתקין גם ריקברי צד ג', שטוב יותר בהרבה ומאפשר הרבה יותר דברים. הבולט מהם הוא ClockworkMod Recovery.

מצב Download- בחלק מהמכשירים (של סמסונג ושל LG) יש מצב פרימיטיבי נוסף למכשיר, בו הוא מוכן לקבל קבצים ממחשב עם תוכנה מתאימה. זוהי דרך נוספת להתקין רומים.

בוטלואודר נעול- במכשירים מסויימים, האפשרות להתקין רומים ולעשות דברים מתקדמים נוספים נעולה. לרוב היצרניות מאפשרות לפתוח את הבוטלואוד עם כמה פעולות פשוטות למדי ותוכנה שלהן. בוטלואודר נעול ניתן למצוא במכשיריה של מוטורולה ושל סוני.

לאנצ'ר- כאמור, אנדרואיד היא מערכת פתוחה מאין כמוהה. לפיכך, ניתן להתקין (התקנת אפליקצייה פשוטה מחנות האפליקציות) לאנצ'ר חלופי. לאנצ'ר הוא תוכנת בסיס במערכת, שקובעת איך הכל יראה, החל מאנימציית מעבר המסך, דרך סידור מסכי הבית וכלה באופי התפריטים. דבר דומה קיים בלינוקס אם אתה מכיר. להסביר מה זה לאנצ'ר זה די מסובך, והדרך הכי טובה היא פשוט להתקין אחד (במידה ויש לך מכשיר אנדרויאד). ד"א, באותו האופן ניתן להחליף את רוב הדברים במערכת- אפליקציית המוזיקה, המקלדת, מסך הנעילה ומה לא.

AOSP- רום שהוא בעצם קוד המקור של גוגל, כפי שמפתחיה כתבו אותו. ר"ת Android Open Sorce Project.

AOKP- כמו שצויין בהסברים על רומים, יש פרוייקטים מרכזיים. זה אחד מהם, שמתבסס במידה ניכרת על קוד המקור של גוגל, אך מפתח אותו ומרחיב אותו. השם הוא פראפראזה על AOSP, והוא ר"ת של Android Open Kang Project.

CM- כנ"ל, ר"ת CyanogenMod.

קרנל- כמו בלינוקס (אנדרואיד מבוססת על לינוקס), הקרנל הוא ליבת מערכת ההפעלה ומרכז העצבים שלה.

רקעים חיים/Live Wallpapers- מכיר רקע במחשב הביתי לשולחן העבודה? אז דמיין שהוא זז (אנימציה), ומגיב ללחיצות ולהחלקות שלך. משהו מאוד מגניב (אך די מיותר וגימיקי) שקיים באנדרואיד.

** הערה כללית: התקנת רומים, רוטים וכדומה חוקית (מבחינת כל חוק שהוא), אך מבטלת את האחריות על המכשיר (באופן רשמי בכל אופן).

אייפון:

פריצה / ג'יילברייק- כמו שהזכרתי קודם, אפל מנהיגה מדיניות גן סגור. יש דברים רבים שלא ניתן לעשות עם המכשיר, כמו לדוגמה לשנות באופן דרסטי את מראה המערכת. במידה ואתה מעוניין לנתק את הזיקה לאפל, ולעשות את כל מה שהיא לא רוצה שתעשה, אתה יכול לפרוץ את המכשיר. ההליך נעשה לרוב בעזרת תוכנה, ואף אתר כזה או אחד. ההליך חוקי (מבחינת חוקי מדינה), אבל אפל כמובן לא אוהבת אותו. הוא מסיר אחריות.

סידיה / אינסטלוס- אלו הן חנויות אפליקציות חלופיות למכשיר, בהן ניתן למצוא גם אפליקציות פרוצות, ז"א גנובות.

זהו זמן טוב להזכיר שני דברים:

א. אין הפורום יסבול דיבורים על כל דבר שכזה, בהתאם לחוקי הפורום.

ב. מבחינת חוקי המדינה בארה"ב (ולמיטב ידיעתי גם בישראל), הורדת תוכן לא חוקי איננה לא חוקית בפני עצמה. רק שיתוף (או חלילה מכירה) של תוכן לא חוקי מהווה עבירה.

אני מאמין שזה כל מה שיש לי כרגע. כמובן שאם אתה נתקל באיזה מונח שאתה לא מבין, אתה מוזמן לחפש לבד או לשאול פה.

אם אתה מחפש מכשיר, תפתח דיון מסודר בפורום התייעצות לפני קנייה, עם תקציב, דרישות ושימושים.

פורסם

^ לסטיקי!

פורסם
  • מחבר

וואו! איזה הסבר מושקע הובא פה לכבודי! השכלתי רבות, אני ממש מודה לך.

אני מניח שכשארכוש הסמארטפון הראשון, תהיה לי יריית פתיחה טובה ובכלל הבנה של משתמש יותר מתקדם.

אגב שני דברים שעמומים לי:

1. לא פורסם פה לפני כמה שבועות שבוטל מכס על הבאת סמארטפונים מחו"ל שמחירם עד 1200 ש"ח?

2. המחירים פה הם טעות נכון? :http://smartphones.findthebest.com/

פורסם

1. לא קראתי, לא רוצה לומר סתם.

2. המחירים מתייחסים לרכישה במסגרת התחייבות לחב' סלולרית בחו"ל, זה כתוב בראש עמודת המחירים בטבלה.

פורסם
  • מחבר

1. לא קראתי, לא רוצה לומר סתם.

2. המחירים מתייחסים לרכישה במסגרת התחייבות לחב' סלולרית בחו"ל, זה כתוב בראש עמודת המחירים בטבלה.

אויש יצאתי פיתה. לא קופץ בראש יותר.

פורסם

נכון מאוד, יש פטור ממכס עד 1200 ש"ח. למרבה הצער, אין על טלפונים סלולריים מכס כלל וכלל.

על טלפונים סלולריים יש מע"מ ומס קניה, שהוא ממש זהה למכס, רק עם שם אחר.

סה"כ, צריך לשלם 34.6% מעלות המכשיר (כולל המשלוח), במידה והמכשיר נעצר במכס (וקיימת גם האפשרות שלא).

הנ"ל תקף אלא אם עלות החבילה שלך היא פחות מ-75$. במקרה כזה יש פטור מכל המיסים לכל המוצרים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים