עבור לתוכן

חשד בלוח אם תקול - MSI -G31 - האם לתקן?

Featured Replies

פורסם

שלום

מחשבי הישן (יליד 2009) שבק חיים. כאשר מדליקים אותו הוא נדלק ל-15-30 שניות ונכבה מיד לבד.

כאשר הוא נדלק כל המאווררים מתחילים לפעול (כולל המאוורר של המעבד). בדקתי האם מדובר בבעיה של ספק - אותה תופעה קרתה גם עם ספק כוח אחר.

לאחר בחינה מדוקדקת של לוח האם נראה כי יש שאריות צהובות קלות ליד חלק מהקבלים, קראתי שזה אומר שהם כנראה התקלקלו והמסקנה היא החלפת לוח אם (כך אמרו).

המאוורר שמוציא אוויר מהמארז היה תקוע והוחלף, יתכן וזו הסיבה לתקלה.

מהו מפרט המחשב:

• מאוורר למעבד פנטיום 4 D.C 775
  • מעבד אינטל Pentium Dual Core E5200
  • לוח אם MSI G31M2-FD 7.1, ארבעה חריצי זכרון + DVI
  • זכרון Black Dragon 2G DDR2 800MHz
  • כל השאר ציוד גנרי.

בעקרון אני מרוצה מביצועי המחשב, מותקן עליו Vista חוקי ואופיס 2007 חוקי. אין לי בעיה להמשיך לעבוד איתו מבחינת ביצועים.

מה השאלה - האם להחליף לוח אם?

ראיתי שלוחות אם G31/G41 מתאימים, מחירים 250-300 ש"ח (נראה לי שמתאימים מבחינת Socket 775 והמהירות של הזכרונות שיש לי).

אני מבין שהחלפת לוח אם עולה 80-100 ש"ח, ביחד מדובר ב- 350-400 ש"ח, נראה לי סכום שעדיין לא מצדיק מחשב חדש בהתחשב בדרישות.

האם מסובך להחליף לוח אם לבד? את כל שאר התחזוקה במחשב כבר עשיתי, כמה ברגים ומעקב אחרי הוראות ההרכבה לא נראה לי מסובך מדי.

פורסם

קודם זה לא בטוח שהכרטיס יעבוד לאחר החלפת הקבלים גם שעושה את זה מומחה,

וגם אם הוא יעבוד יכול להיות שהוא לא יחזיק להרבה זמן, אתה טוען שיש לוח ב 250 שקל אני היתי הולך עליו,

רצוי להחליף על הדרך ספק כוח איכותי.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות.

נראה לי שאנסה להחליף לוח אם לבד.

בדקתי לוחות מתאימים:

http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=c-motherboard&db68907=299552&db69158=2814415&orderby=price

מה הפרמטר שאני מחפש? האם לקנות לוח של אינטל?

כל הלוחות לא יקרים במיוחד, אז אשמח לעזרה בבחירה.

מצורפות תמונות של הקבל החשוד.

פורסם

^ רק אל תשכח לשדרג ספק איכותי ככה הלוח יאריך שנים.

פורסם

לתקן לוח של MSI???

תחליף לאינטל, תקבל עוד 3 שנות אחריות, תוסיף איוורור וספק כוח 12 ס"מ מאוורר

תתחדש

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים