עבור לתוכן

Breadboard Power Supply Module

Featured Replies

פורסם

לרוב הספקים יש לפחות את 1 מהבעיות

תחשוב שיש לך ספק כוח שמוציא +5V, עכשו יש קבל קטן מה 240V בכניסה ל "אדמה" של היציאה (למטען אין חיבור לאדמה של החשמל לכן אין לו אדמה באמת). כלומר ה USB של היציאה נמצא ב 240V AC כלפיי האדמה של יתר המעגל

אם אתה מחבר את האדמה מה USB שלו לאדמה אמיתית אין לך בעיה כי ה 240V הזה (שהוא לא 240V ללא הגבלת זרם אלא זרם קטן דרך קבל סינון) יזרום לאדמה

אבל אם לפניי שהאדמה מחוברת אתה מחבר אותם לכניסה (VCC או DATA) של רכיב כלשהוא אתה יכול לשרוף את הרכיב דיי בקלות כי הוא יכול "לראות" 240V AC

• תגובות 34
  • צפיות 5.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

לרוב הספקים יש לפחות את 1 מהבעיות

יש איזה דרך שאני יכול לבדוק עבור ספק את הדברים האלה?

אם אתה מחבר את האדמה מה USB שלו לאדמה אמיתית אין לך בעיה כי ה 240V הזה (שהוא לא 240V ללא הגבלת זרם אלא זרם קטן דרך קבל סינון) יזרום לאדמה

כשאתה אומר "אדמה אמיתית" הכוונה כמו מה שיש בשקע?

בד"כ כשמחברים משהו ליציאת ה-USB של ספק, ה"משהו" הזה לא יחובר לאדמה אמיתית..

הוא יקבל רק פלוס ומינוס, שיוצאים מיציאת ה-USB של הספק..

אז יוצא בעצם שאין סיכוי למוצר שמקבל מתח, לקבל אדמה אמיתית..

זה אכן כך?

פורסם

ניתן לזהות את הכול לפי הרכיבים הפנימיים :

ייצוב מתח - שאין במעגל פידבק. במעגל אם פידבק אמור להיות מבודד אופטי (או שנאי אבל זה נדיר) שמעביר את התקשורת מצד מתח נמוך לצד מתח גבוה. אם אין זה אומר שלמעגל אין שליטה מדוייקת על המתח - היא מספיק קרובה אבל לא רצוי לחבר TTLים לספק כזה (ל CMOSים בדרך כלל לא תהיה בעיה)

החזקת זרם - פשוט לראות אם הרכיבים לא קטנים ופאתטיים כמו ברוב הספקים הזולים. קבל של 2.2uF 400V בכניסה למשל הוא סימן בולט לגמרי שיש כאן פאק והספק הזה לא טוב ליותר מ 100-200mA. גם קבלים ביציאה צריכים להיות בגודל נורמלי

בידוד - לבדוק אם אין קבל Y (בדרך כלל כחול או כתום) בין צד מתח גבוה וצד מתח נמוך (בדרך כלל יהיה בין - של ה 340V המיושר ו - של ה 5V). אם יש כזה, ניתן להעיף אותו וזה לא פוגע בעבודה של הספק

במצב טוב (כלומר ללא קבל סינון) היצאה של הסםק היא צפה לגמרי - אם אתה מחבר רק את ה + מהסק למעגל אז המעגל נשאר פתוח ולא קורה כלום

כשיש קבל סינון שמעביר זרם קטן מה 240V, יש לך "240V חלש" על צד המתח הנמוך - בינו לאדמה

כשמחובר פלאפון לטעינה זה לא משנה,כי לפלאפון עצמו אין אדמה - אז הוא צף על 240V AC וזה לא גורם לבעיה (במקס, אם תיגע USB יכול להיות שתרגיש קצת זרם). הבעיה מתחילה כשיש לך אדמה אמיתית שמגיעה מיתר המעגל, וה 240V סוגר מעגל אליה

פורסם
  • מחבר

כשמחובר פלאפון לטעינה זה לא משנה,כי לפלאפון עצמו אין אדמה - אז הוא צף על 240V AC וזה לא גורם לבעיה (במקס, אם תיגע USB יכול להיות שתרגיש קצת זרם). הבעיה מתחילה כשיש לך אדמה אמיתית שמגיעה מיתר המעגל, וה 240V סוגר מעגל אליה

וואי

באמת יש לי את הבעיה הזו כשאני מטעין את הפלאפון שלי..

אם אני נוגע בפלאפון בזמן שהוא מחובר למטען שלו, ואני יחף, אז מרגישים חשמול חלש..

לא משהו שגורם לך לרתיעה ולעזוב את המכשיר, אבל כן משהו שהוא לא נעים.

וחבל, זה ספק של 5v, 2A, דיי בניתי עליו לשימושים של מיקרו-בקרים, אחרי שאחליף את הפלאפון הנוכחי.

דרך אגב,

אז מקודם כשאמרת

וחלק מהם גם מעבירים דרך קבל קטן 240V ליציאה,

זרם קטן אבל עדיין ניתן לשרוף איתו רכיבים אם לא מחברים את האדמה לפניי ה +5V

לגבי ה-"אם לא מחברים את האדמה לפניי ה +5V",

אז מה בעצם צריך לעשות כדי לא לשרוף רכיבים, בהנחה ש-כן משתמשים בספק שיש לו את הבעיה הזו?

דבר אחד שהבנתי, הוא שאם למעגל אין קשר לאדמה שמגיעה מהקיר,

אז אין בעיה.

(רק לוודא, כשאתה אומר אדמה הכוונה מינוס(חוט כחול), או הכוונה הארקה(חוט צהוב-ירוק)?)

אבל את הדבר השני לא הבנתי:

"אם לא מחברים את האדמה לפניי ה +5V"

פורסם

זה המעגל שקורה שם והזרם דרך הקבל סינון

אם אין מסלול לאדמה אין זרם

אם יש מסלול לאדמה דרכך או דרך רכיבים הזרם יהיה דרכם. עכשו כאן יש בעיה כי לרכיבי CMOS התנגדות גבוהה ולכן רוב המתח יפול עליהם ולא על הקבל - והם "יראו" מתח הרבה יותרגבוה ממה שהם אמורים להחזיק. אם אתה מחבר את זה למסילת המתח יתכן שעדיין לא יקרה יותר מידי (כי יכול להיות שיהיה רכיב אחר במעגל שיעביר את רוב הזרם), וייתכן שתשרוף משהוא. אם אתה מחבר את המתח הזה לכניסת DATA של רכיב יש לך סיכוי גבוה לשרוף אותו כי ההתנגדות בכניסה הזאת גבוהה מאוד ולכן יהיה מתח מקס'

אם אתה מחבר את ה - של המתח מהמטען לאדמה אז כל הזרם של קבל הסינון יעבור משם, ואז אין מתח גבוה על ה 5V שהולכים ליתר המעגל

אדמה = הארקה של החשמל וכן אדמה שאתה עומד עליה (הרצפה)

ניוטראל = אפס של ה 240V (שמחובר לאדמ לפניי לוח החשמל אבל מהלוח והלאה אדמה וניוטראל הם 2 דברים שונים)

פורסם
  • מחבר

אהבתי את השרטוט :)

אוקיי אז אם כך, כיוון שבכל מקרה המעגלים של המיקרו-בקר הולכים להיות "צפים", ולא מחוברים להארקה בשום צורה,

אז אני מניח שאין מה לדאוג בינתיים.

מה בעצם הסיבה שבונים ספקים עם הקבל הזה?

פורסם

אם המעגל צף אין בעיה לחבר אותו גם מחלק מתח ישר על 240V. הבעיה מתחילה כשיש אדמה חיצונית (או קיבול לאדמה וכו)

שמים את הקבל הזה כדיי לקצר קפיצות בתדר גבוה מצד מתח גבוה לאדמה. הבעיות מתחילות כששמים קבל כזה בספק כוח שאין לו אדמה - את זה פשוט לא אמורים לעשות אבל למה שהוא עדיין עושים כל הזמן......

פורסם
  • מחבר

מצאתי Breadboard Power Supply Module מעניין:

msn6lg.jpg

http://imall.iteadstudio.com/im120525004.html

הוא נותן שני מתחים בנפרד,

וכל אחד משני המתחים האלה, ניתן לבחירה בעזרת מתג משלו: 5v/3.3v

כמו כן יש לו שני מייצבי 1117, כפי שניתן לראות בזוית הזו של התמונה:

2evuk2x.jpg

אחד מהם הוא עבור 5.0v, והשני עבור 3.3v.

פורסם

נראה גם שהוא מיועד לחיבור ישר למסילות המח של המטריצה :)

הוא לא נותן הרבה זרם, אבל אתה בכל מקרה לא יכול להעביר הרבה על מטריצה (המגעים שלה דיי חלשים)

פורסם
  • מחבר

מה המקסימום זרם ש-כל מייצב 1117 יכול לתת?

(בהנחה שהספק בכניסה נותן הרבה.. למשל 2A)

פורסם

800 מיליאמפר במידה והרכיב מקורר היטב.

למעשה אתה צריך לבדוק בדף הנתונים של הרכיב כמה הספק הרכיב יכול לפזר בוואטים כלומר צריכת הזרם X המתח הנופל על המייצב (מתח כניסה פחות מתח יציאה).

מזיכרוני הרכיב באריזת SMD מסוגל לפזר הספק של כ-1.2 וואט מבלי שמנגנון ההגנה התרמי ייכנס לפעולה.

פורסם

הספקתי הזה די זהה לספקים הקודמים שהראת. לכן גם הביצועים שהזכרתי באחד הפוסטים הקודמים זהים.

פורסם
  • מחבר

אז כולם אותו דבר בעצם?

אוקיי

מעניין אם אתקל באחד שכולל גוף קירור.

הבעיה שה-1117 האלה כל כך קטנים, איך אפשר לשים להם גוף קירור..

פורסם

בכל מקרה המקס' שניתן להעמיס על חור במטריצה נראה לי ל יותר מ 200mA ועל מסילות המתח בסך הכול כ 1.5A. יש לך משהוא שצריך כזה זרם בכלל ?

פורסם
  • מחבר

אין לי רכיב אחד שיצרוך הרבה,

אבל יכול להיות לי מצב שכמה רכיבים כל אחד צריך 200mA לעצמו.

דוגמא:

מיקרו-בקר + מודול אתרנט + מודול אחר כלשהו..

ביחד הם יכולים בקלות להגיע ל-800mA או אפילו 1A

כך שמי שמספק את זה, צריך להיות מסוגל לעמוד בזה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים