עבור לתוכן

Breadboard Power Supply Module

Featured Replies

פורסם

שלום

באלקטרודראגון מוכרים Breadboard Power Supply Module:

DC-module.jpg

http://www.electrodragon.com/?product=breadboard-dc-power-module

וגם ב-buyincoins מוכרים מוצר דומה:

mb102-breadboard-power-module_01.jpg

http://www2.buyincoins.com/new_en/details/perfect-high-quality-mb102-breadboard-power-supply-module-3-3v-5v-arduino-board-product-9054.html

הבעיה,

הם לא מציינים שם מה הזרם המקסימלי שאפשר למשוך מה-5v שיוצא,

וגם מה הזרם המקסימלי שאפשר למשוך מה-5v שיוצא..

(והאם יש סך כולל של זרם שאפשר למשוך משניהם ביחד? או שהם בלתי תלויים ונפרדים לחלוטין)

מישהו יודע מה התשובה?

תודה

card

• תגובות 34
  • צפיות 5.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

המודולים ניראים דיי זהים.

בלי סרטוט אפשר רק לנחש שהם מבוססים על 2 LDO, משורשרים, אחד ל5v והשני ל3v, צומת ה5v מחוברת גם כן ישירות לUSB.

ככה שאם אתה מחובר לUSB, אתה מחובר ישירות לUSB ויכול למשוך כמה שהUSB מאפשר (500mA לפי התקן).

אתה אתה מוזן ממתח DC חיצוני, הזרם שתוכל למשוך תלוי בגודל המתח שתחבר, באופן כללי עד 200mA אם המקור DC שלך הוא 9v, אם המקור הוא 7v אז אפשר למשוך גם 300-400mA.

לפי דעתי הLDO-ים מחוברים בטור, ז"א שה3.3v מוזן מהצומת של ה5v כך שהזרמים שמצויינים למעלה הם הזרמים הכוללים גם ב3.3v וגם ב5v.

פורסם
  • מחבר

הי Mike

תודה

יש אולי משהו אחר שמתאים לכמות זרם טובה יותר?

נגיד באיזור של לפחות 1A מכל אחד משני המתחים(3.3v, 5v)

כך שאפשר להזין כל מיני מודולים ולדעת שהם לא מושכים את זה מהמיקרובקר ומעמיסים עליו..

פורסם

זה הסגנון היחידי של המודולים שמתחברים למטריצה שאני מכיר, אבל בתאכלס הזרם הזה אמור להספיק לך לכל דבר חוץ ממנועים או בקרי Ethernet, לא ?

אם אתה רוצה עוד זרם תצטרך למצוא מודול דומה עם גוף קירור על מייצב מתח, לא ניראה לי שקיים כזה, או מודול כזה שמשתמש במייצב ממותג (לא נתקלתי באחד כזה).

עריכה:

אתה תמיד יכול לבנות ספק לעצמך, הנה מישהו שהתאים מודול מוכן מסויים לחיבור למטריצה: http://curlybracket.co.uk/2012/09/hello/

יש מודול ממותג מוכן בתוך חתיכת פלסטית (אפוקסי או מה שזה לא יהיה) שאתה יכול להתאים למטריצה.

או מודול ממותג כללי שתוכל להתאים למטריצה.

פורסם
  • מחבר

המודול הכללי(האחרון) ממש מגניב וגם זול.

לגבי מה הולך לצרוך:

מודול Ethernet זה משהו שאני רוצה לעבוד איתו.

כמו כן אני מאמין שגם מסך LCD ידרוש כמות זרם טובה..

קניתי מסך של 4 שורות, 20 תוים.

25jxsig.png

דרך אגב..

בשני האתרים שאני הבאתי (electrodragon, buyincoins) הם לא כותבים מה הזרם המקסימלי שהמודול יכול לספק,

אבל..

ב-sparkfun,

הם כן כותבים עבור המודול שלהם:

TO-220 Voltage Regulator (LM317 1.5A max current)

https://www.sparkfun.com/products/114

האם אולי אפשר להסיק ש-אם במודול של sparkfun זה מאפשר עד 1.5A, אז גם בשני המודולים האחרים (electrodragon, buyincoins) הזרם יהיה דומה?

פורסם

מודול Ethernet אכן צורך הרבה זרם, כ200-300mA כזכור לי.

המסך LCD צורך זרם מועט מאוד (כמה mA בודדים), מה שכן צורך בו זרם זאת התאורה האחורית שיכולה לצרוך עד 100mA (תלוי בדגם המסך).

המודול של ספארקפאן מבוסס על LM317 ש1.5A זה אכן הזרם המירבי שלו בהנחה שהוא מקורר כראוי, כפי שאתה רואה בתמונה של המודול אין עליו גוף קירור (משמע הוא לא מקורר כראוי) ולכן יאפשר זרם בסדר גודל דומה לשאר המודולים.

היתרון של המודול של ספארקפאן הוא שיש לך יכולת להתקין עליו גוף קירור ולהגדיל את יכולת הספקת הזרם משמעותית.

אני לא יודע על איזה מייצב בדיוק המודולים הקודמים מבוססים אני מניח שזה LM/AMS/1117, יש גירסאות שלו שיכולות לספק 800mA ויש גירסאות שלו שיכולות לספק 1A, שוב בהנחה שהוא מקורר כראוי, יש לו שטח שמולחם ללוח ומשמש כגוף קירור קטן אבל זה לא מספיק בשביל זרמים גבוהים.

כל המודולים יוכלו לספק את הזרם המירבי שלהם עד שהם יתחממו וההגנה הפנימית שלהם תכבה אותם.

פורסם
  • מחבר

מודול Ethernet אכן צורך הרבה זרם, כ200-300mA כזכור לי.

ולא רק זה, אלא מודולים של Ethernet תמיד עובדים על 3.3v.

(אם זה היה 5v, הייתי יכול לקחת את זה ישירות מהספק, בהנחה שהספק הוא 5v מיוצב - מה שלא קשה להשיג)

המסך LCD צורך זרם מועט מאוד (כמה mA בודדים), מה שכן צורך בו זרם זאת התאורה האחורית שיכולה לצרוך עד 100mA (תלוי בדגם המסך).

כדאי אולי לשים לב שהמסך LCD הזה הוא קצת שונה מהרגיל.

הוא לא מסך שמציג פיקסלים בצבע שחור - כמו בשעון דיגיטלי,

אלא הפיקסלים שלו לבנים וממש מאירים..

אז נראה לי שהוא יצרוך יותר מכמה mA, וזה עוד לפני השימוש ב-backlight..

(עוד לא קיבלתי אותו, כשאקבל, אעשה את הבדיקות כמה הוא צורך)

לגבי קירור כראוי,

תראה למשל את הספק הזה:

iphone4-ac-adapter-eu-01.jpg

http://www.buyincoins.com/new_en/details/usb-wall-home-charger-ac-adapter-for-apple-iphone-4-4g-4s-4gs-product-2069.html

הם כותבים שם שהוא מוציא 5v, 1A.

וזה ספק שהוא קטן מאד, ספק אם יש שם מקום לגוף קירור,

וכמו כן הוא סגור ואטום לגמרי..

אז האם ה-1A שהם כותבים באמת יהיה 1A?

פורסם

זה ספק ממותג ככה שהוא יותר יעיל. הוא עדיין מתחמם אבל לא לרמה של ספק ליניארי.

פורסם
  • מחבר

אז בעצם, כל 3 המודולים של מתח למטריצה שהבאתי כאן(electrodragon, buyincoins, & sparkfun) כולם לינאריים?

ומנגד,

המודול Step Down שהבאת, הוא ממותג?

אני מתכוון לזה:

http://www.ebay.com/itm/1pcs-1-23V-30V-DC-DC-Buck-Converter-Step-Down-Module-LM2596-Power-Supply-Output-/110950894139?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19d5304a3b

פורסם

ספק הכוח בקישור שצירפת אכן ממותג.

פורסם
  • מחבר

מעניין למה ב-Breadboard Power Supply Module לא משתמשים באותם רכיבים גם..

עם עלות של 1.5$, זה עדיף בהרבה..

בכל אופן, אקנה את המודול הזה.

דרך אגב,

האם הפוטנציומטר מכוון את מתח היציאה בצורה אבסולוטית, או בצורה יחסית למתח הכניסה?

כלומר,

אם אני מחבר 12v בכניסה,

ומכוון את הפוטנציומטר ל-5v,

ואז אני מחליף את המתח בכניסה ל-24v למשל, ולא נוגע בפוטנציומטר,

האם עדיין יצא 5v ביציאה?

או שצריך לכוון מחדש את הפוטנציומטר בגלל שמתח הכניסה השתנה?

פורסם

אין צורך לכוון מחדש את הטרימר אם מתח האספקה משתנה.

בכול מקרה עם שינוי מתח הכניסה גם מתח המוצא עלול להשתנות בגבולות של +/-0.2 וולט.

פורסם
  • מחבר

מגניב! :)

דרך אגב,

אין פשוט איזה מודול שמקבל מתח כניסה כלשהו,

ונותן ביציאה גם 5v וגם 3.3v?

משהו שיכול לתת כמות טובה של זרם, ולא מוגבלת מידי..

זה לא חייב להיות מותאם לחיבור למטריצה, הרי אני יכול אח"כ בעצמי להלחים חוטים עם פינים בסופם..

פורסם

מ USB אחורי במחשב ניתן למשוך במציאות קרוב ל 1A - התקן מאפשר להוציא 0.5A מכל פורט אבל ברוב הלוחות כל 2 פורטים מחוברם ביחד על פיוז תרמי של 1A כלומר ניתן למשוך 1A מאחד בתנאי שלו מושכים כלום מהשני

אם המטעני USB - שים לב הם בדרך כלל דיי גרועים גם מבחינת ייצוב (בחלק מהם אין פידבק), הרבה מהם דפוקים בהחזקת זרם (כתוב 800mA, במציאות אתה תשרוף אותו מעל 200mA - אותו סיפור כמו ספקים גנריים), וחל מהם גם מעבירים דרך קבל קטן 240V ליציאה - זרם קטן אבל עדיין ניתן לשרוף איתו רכיבים ם לא מחברים את האדמה לפניי ה +5V

פורסם
  • מחבר

אם המטעני USB - שים לב הם בדרך כלל דיי גרועים גם מבחינת ייצוב (בחלק מהם אין פידבק), הרבה מהם דפוקים בהחזקת זרם (כתוב 800mA, במציאות אתה תשרוף אותו מעל 200mA - אותו סיפור כמו ספקים גנריים), ו

אני מאד מקווה שהספקים שיש לי לא גרועים כמו אלה שאתה מתאר.. :)

חלק מהם גם מעבירים דרך קבל קטן 240V ליציאה,

זרם קטן אבל עדיין ניתן לשרוף איתו רכיבים אם לא מחברים את האדמה לפניי ה +5V

מה הכוונה לחבר את האדמה לפני ה-5v?

פשוט לחבר את המינוס לפני שמחברים את הפלוס?

זה באמת אמור להשפיע?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים