עבור לתוכן

חוות דעת על מפרט למדיה סנטר, 1500ש"ח והמלצה על מארז

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

עריכה בהתאם לחוקי הפורום:

1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 - 1800ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? HTPC. סטרימינג ממחשב אחר דרך LAN (אין צורך בכונן גדול), צפייה בתמונות ואינטרנט בסיסי.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? DVD

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. עדיפות לצפון. חשבתי על RSM על לא חובה.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). USB3, HDMI

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא מתוכנן.

הרכבתי את המפרט הבא בעזרת המפרטים המומלצים באתר:

AMD A6 3500 2.1Ghz 65W HD6530D Socket FM1 Box

ASRock A75M-HVS A75 Chipset Socket FM1

Intel SSD 330 Series 60GB SSDSC2CT60A3K5 Sata3 Retail

Crucial Ballistix Sport 4GB DDR3 1600Mhz CL9

מתכנן להשתמש במאורר שמגיע עם המעבד.

כרגע,ללא מארז המחשב יוצא סביב 1300ש"ח.

ההתלבטות העיקרית כרגע היא לגבי המארז. המחשב ישב בסלון ולכן דרוש מארז קטן ושוכב (אלא אם כן הוא ממש קטן), כאשר הפיינליסטים עליהם חשבתי הם:

Enermax Laguna 300W או Antec 2480/1480.

ברור לי שה- Antec יותר טובים אבל הם גם 300ש"ח יותר.

השאלה שלי היא האם הANTEC מצדיקים את תוספת המחיר ואם כן אז למה?

כמו כן אשמח לקבל חוות דעת על המפרט / הערות או הצעות למארזים אחרים - הכל עדיין פתוח....

תודה מראש!

פורסם

החומרה שמוצעת במדור המפרטים המומלצים היא כללית ומטרתה לתת בסיס/הערכה של איזו חומרה לרכוש.

אם כבר נכנסת לפורום, ניתן להתאים לך מפרט מדוייק יותר. אם אתה לא חייב מארז שוכב (HTPC), אז אין טעם לקחת אותו שכן לרוב הוא יקר יותר ממארזים סטנדרטיים עומדים (בין אם הוא כולל ספק או לא).

ע"מ שנוכל לעזור לך בצורה כמה שיותר אפקטיבית, קרא את חוקי הפורום, וענה שם על השאלון. כמו כן, שנה את הכותרת ליותר אינפורמטיבית (ציין שימושים+תקציב לדוגמא). יש לך כפתור עריכה בצד שמאל למעלה ובתוכן הודעתך.

פורסם
  • מחבר

אנשים בבקשה,

אני חייב להזמין כבר את המחשב, מה דעתכם על המפרט ועל המארז של ENERMAX???

תודה!

פורסם

אני לא מכיר את הלגונה, אז אין לי תגובה לגביו, אבל אתמול קיבלתי את ה2480 של אנטק.

הבניה עצמה של המארז נראית ברמה מאד גבוה, ההתקנה של הרכיבים בפנים גם היא היתה נוחה והחלוקה שלו ל3 סגמנטים נראית כמו רעיון טוב.

פיזור האוויר ע"י שני המאווררים הצידיים שומרים על טמפ' לא רעה בפנים (למרות שיש לי רכיבים שאוהבים חום - סדרת הפנטיום D הזאת פשוט טוסטר).

לא הזמנתי אותו עם הספק המקורי שלו אז התלונה היחידה שלי היא לגבי הכבלים של הספק שלי שלא היו ארוכים מספיק כדי להצניע אותם לאורך קירות המארז, אבל יש מקומות כדי לחבר אזיקונים לקירות המארז.

כמו כן אפילו יש מקום ייעודי לחיבור כונן SSD, דבר שלא מפורסם באתר של אנטק (גם בדגם 300 יש את זה ומשום מה הם מצניעים את העובדה).

חוץ מזה שהכונן האופטי נראה מוזר בשחור כאשר כל הפאנל הקדמי כסוף, המחשב נראה טוב מאד ולא שומעים אותו אלה אם כן מתקרבים ממש ממש ממש עם האוזן לכיוון המאווררים, גם אז קשה לשמוע.

דבר נוסף שחשוב לדעת הוא שהגובה המוצהר של 14 ס"מ לא כולל רגליים של +-5 מ"מ. לי זה עשה בעיות, אז אלתרתי פתרון אבל זה משהו שצריך לקחת בחשבון כאשר נמצאים על הגבול.

מקווה שעזרתי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים