עבור לתוכן

דרוש מפרט לעבודה חישובית עד 3000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי? 3000

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך מעט, אבל לא לרדת נמוך מדי

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה חישובית ותכנות

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש: Visual Studio, SAS, SPSS, Matlab (פרנסה)

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: Football Manager, FIFA

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). ?

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך בציוד היקפי

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? חלונות 8 (250 ש"ח ?)

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). USB3 במארז מקדימה, חומרה איכותית, מעבד אינטל

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? בהחלט

פורסם

רק השבוע בניתי מפרט לשימושים דומים...

גם בלי WIN8 אני חושב שמומלץ להגיע ל-4K פחות או יותר אם רוצים מפרט חזק לטווח ארוך ללא פשרות כואבות.

מה שמייקר זה ה-SSD שמקצר מאוד פעולות קומפילציה וגישה לקבצים קטנים, מעבד I5 + לוח ל-OC וכמובן הדרישה לרמת שקט 8.

ב-3K תזדקק ללא מעט פשרות...

ויתור על OC כמובן יכניס אותך חזרה לתקציב אבל קח בחשבון הפסד של מעל 50% בביצועים ולכן גם אורך חיים קצר משמעותית למפרט.

ללא OC קח איזה I3 עם לוח H77 כלשהוא וקירור סטוק - יחסוך לך בערך 1000 ש"ח.

אישית הייתי מוסיף ~35% למחיר כדי לקבל חומרה איכותית יותר ותוספת ביצועים של מעל 50% ברוב המכריע של המקרים.

אפשר לוותר על SSD וללכת על RAMDISK שמהיר בהרבה, זול יחסית ונותן לך עוד זיכרון RAM כשהוא לא בשימוש.

ממילא SSD לא יתן לך כמעט דבר מבחינת ביצועים של RUNTIME כי בתוכנות האלה זה תלוי כמעט 1:1 במעבד.

הוא עוזר מאוד בקומפילציות של קבצים רבים אבל RAMDISK מהיר ממנו ממילא...

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה !

אם נניח שאני מעלה את התקציב ל - 4k, אז מה המפרט המומלץ לדעתך ?

דבר אחד לא ברור לי, כנראה מחוסר ידע. אתה אומר שמחשב ללא OC יהיה בעל אורך חיים קצר יותר, אבל מצד שני OC לא מקצר את חיי המעבד ? או שזה רק פעם היה ככה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים