עבור לתוכן

Fractal Design Define R4 - Fan Controller

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

לאחרונה ממש רכשתי את המארז המצויין לעיל. הוא אכן מרשים כפי שכבר נכתב עליו רבות, למרות שהתאכזבתי מחסרונה של נורת הHDD. איכשהו אני כבר רגיל להסתכל ולראות מתי המחשב שלי "קורא" ומתי לא.

בכל אופן, אחרי שעמלתי רבות והרכבתי את כל המחשב, גיליתי ששלושת המאווררים הפנימיים (הוספתי עוד אחד) שמחוברים לFan Controller מסתובבים רק כשהוא מכוון על 5V (המהירות הכי נמוכה). לידע כללי, כבל הכוח של בקר המאווררים מחובר ישירות לכבל שיוצא מהספק.

האם מישהו חווה משהו דומה או שמדובר בבקר תקול?

תודה מראש.

פורסם

לא מוכרת לי הבעיה, קניתי גם לאחרונה. איזה מאוורר הוספת? אולי זאת הבעיה. ממליץ לך לבדוק מה קורה כשרק שני המאווררים המקוריים מחוברים לבקר. אם עדיין יש את אותה בעיה - כדאי לנסות לממש אחריות לדעתי.

בקשר לנורה של הhdd, אתה יכול לחבר את הנורה של המארז ככה שהיא תבצע את זה, כמובן שזה יהיה במקום החיווי של on/off

פורסם
  • מחבר

בדקתי רק עם שני המאווררים המקוריים. אותו הדבר. אז כנראה שאכן נפלתי על מארז תקול? זה כה מתסכל...

ותודה רבה. חשבתי על הפתרון של נורת הPOWER, אך תהיתי אם יש עוד אנשים שזה מפריע להם כפי שזה מפריע לי.

פורסם

איזה שימושים יש לך לחיווי הפעילות של ה-HDD?

פורסם

גם לי חסרה הנורית הזו.

אני ככלל לא מתרשם מהמארז.

לדעתי הוא מגושם וענק.

אם הייתי קונה מחדש הייתי הולך על משהו פחות ענק.

גם לי לא זכורה בעיה עם המאווררים.

פורסם
  • מחבר

איזה שימושים יש לך לחיווי הפעילות של ה-HDD?

יש מספיק רגעים שהמחשב "נתקע" לו ואני תוהה אם העיכוב הוא ברמת קריאת הנתונים או העיבוד. ככלל, כשהמחשב תקין אז אין בכך צורך כמעט, אבל לא קרה לך שהרצת פעולת סריקה או תיקון במצב DOS (עקב אתחול עם דיסק תיקון, כמובן) והפידבק היחיד שהיה לי אם התהליך ממשיך או נתקע היה אותה נורת חיווי ממש? לי זה קרה יותר מפעם אחת.

אני גם יכול להעיד שבעבר הבנתי שיש תהליך כלשהו שטוחן לי את הדיסק הקשיח ולאחר בירור קצר הבנתי מי האשם ופתרתי את הבעיה. זה לא היה קורה לולא שמתי לב שהנורה האדומה שם לא מפסיקה להאיר למשך שניות מאד ארוכות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים