עבור לתוכן

אין אות וידאו מהמחשב למסך הטלוויזיה

Featured Replies

פורסם

שלום חברי פורום יקרים!

לאחרונה נתקלתי בבעייה סבוכה ומאתגרת ואני מקווה שתוכלו קצת לכוון אותי לפיתרון.

ברשותי HTPC (המפרט המדוייק נמצא בתחתית העמוד) והוא מחובר ב- HDMI דרך רסיבר לטלוויזיית LCD (כבר 4 שנים ).

כרטיס המסך הוא On Board והוא מוציא VGA, DVI ו- HDMI.

לאחרונה התחילו להופיע בעיות לא קונסיסטנטיות של שיבוש באות הוידאו. זה בא לידי ביטוי בשני מישורים:

1. לעיתים קרובות אות משובש של ה- VGA (כשניסיתי לחבר חיבור אנלוגי בכבל VGA). כאן התמונה זזה בצורה מטושטשת כאילו יש רעש כלשהו.

2. לעיתים קרובות אין אות וידאו כלל.

שלוש נקודות חשובות ששמתי לב:

1. כשאני מכבה את המחשב ומדליק אותו אחרי מספר פעמים הבעייה נעלמת. ואז אחרי כיבוי והפעלה מחודשת היא חוזרת שוב.

2. כשהבעייה מופיעה (אחרי הפעלה של המחשב) היא לא נעלמת לכל אורך הפעולה של המחשב ועד לאתחול הבא של המחשב. וכשהבעייה לא מופיעה, אות הוידאו תקין עד לאתחול הבא של המחשב.

3. הבעייה מופיעה ונעלמת בצורה אקראית.

דברים שניסיתי עד כה כדי להתקדם:

1. חיברתי דרך אותו כבל ה- HDMI מחשב אחר (באותה קונפיגורצייה של המערכת: ז"א אותו מסך ואותו רסיבר) והכל תקין.

2. חיברתי את המחשב הבעייתי למסך אחר והבעייה קיימת באותו אופן.

3. הורדתי את הדרייברים החדשים ביותר מאתר היצרן של לוח האם וזה לא עזר.

4. ביצעתי פירמוט למחשב והתקנת שתי מערכות הפעלה שונות (Win7 ו- Win8) והבעייה קיימת.

5. חיברתי את המחשב דרך HDMI ישירות למסך ה- LCD (ללא הרסיבר בדרך) והבעייה קיימת.

אודה לכם על עזרה בנושא כי אני כבר לא יודע מה עוד אפשר לעשות... ???

תודה :)

שמוליק

מפרט המחשב:

Intel Core 2 Quad Q8400 2.66 GHz :CPU

ASUS P5QPL-VM EPU :Mother Board

PCPOWER&COOLING PPCS420X Silencer 420W :Power Supplier

KINGSTON 4GB 2x 2GB DDR2 PC2-6400 800 :RAM

פורסם

שאתה אומר "לאחרונה" אתה מתכוון לשזה שרק בזמן האחרון זה התחיל לקרות לך או שמאז שקנית אותו זה עושה לך את הבעיה?

אם זה התחיל רק לאחרונה אז כנראה שהתקנת תוכנה כלשהי שגורמת ל"התנגשות" עם הדרייבר הקיים.

אם לא, אז הבעיה כנראה יותר חמורה, פעם ראשונה שאני שומע שהתצוגה רועדת ומציגה תמונה מטושטשת (בחיבור HDMI)...

אבל אם אתה אומר שהבעיה קיימת גם שאתה מחבר את המחשב למסך אחר אז מן הסתם אין ספק שמדובר בכרטיס מסך תקול.

פורסם
  • מחבר

היי Lyor, תודה על תגובתך.

שאתה אומר "לאחרונה" אתה מתכוון לשזה שרק בזמן האחרון זה התחיל לקרות לך או שמאז שקנית אותו זה עושה לך את הבעיה?

אם זה התחיל רק לאחרונה אז כנראה שהתקנת תוכנה כלשהי שגורמת ל"התנגשות" עם הדרייבר הקיים.

כשאני אומר שהבעייה הופיעה לאחרונה אני מתכוון שיש לי את המחשב כ- 4 שנים ורק לאחרונה הבעייה התחילה להופיע.

בנוסף שים לב שרשמתי שגם אחרי פירמוט של המחשב הבעייה מופיעה (ללא התקנת שום תוכנה נוספת - רק Windows).

אם לא, אז הבעיה כנראה יותר חמורה, פעם ראשונה שאני שומע שהתצוגה רועדת ומציגה תמונה מטושטשת (בחיבור HDMI)...

אבל אם אתה אומר שהבעיה קיימת גם שאתה מחבר את המחשב למסך אחר אז מן הסתם אין ספק שמדובר בכרטיס מסך תקול.

התצוגה רועדת ומציגה תמונה מטושטשת רק בחיבור האנלוגי (VGA). בחיבור ה- HDMI - לעומת זאת - או שהתמונה מופיעה או שהיא לא מופיעה.

אין לי כרטיס מסך ייעודי, אני משתמש בכרטיס מסך On Board (כחלק מלוח האם של המחשב).

תודה!

שמוליק

פורסם

כבר הבהרת את עצמך יותר טוב וגם אמרת שאתה מחבר את הHDMI אז התופעה יותר הגיונית שזה כבר יפה.

אין ממש חשיבות לכך אם אתה משתמש בכרטיס מסך יעודי או לא, אני מאוד ממליץ לך לנסות לראות מה קורה שאתה כן מחבר אחד כזה ואולי כך לשלול את הבעיה.

בהנחה שאין לך כרטיס מסך זמין לבדיקה אז יותר הייתי מעדיף שתיקח את המחשב לטכנאי/מעבדה שהם יעשו לך את זה.

פורסם
  • מחבר

תודה Lyor,

כנראה שאאלץ באמת (למרות שניסיתי להימנע מכך ולפתור את הבעייה בעצמי) לקחת את המחשב למעבדה כפי שהמלצת.

אני אעדכן בהמשך...

שמוליק

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

טוב, אז אחרי שלקחתי את המחשב למעבדה והם הריצו שם מספר בדיקות מקיפות (כולל בדיקות זיכרון, כרטיס מסך והרד דיסק) והם חיברו את שלושת יציאות הוידאו של כרטיס המסך (On Board) למסך נאמר לי שהכל תקין!

לא ראו שום בעייה - לא רעש ולא נעליים.

כשחיברתי את המחשב בבית גם אני לא ראיתי (בינתיים) שום בעייה.

החלטתי פשוט להשאיר אותו דולק תמידית - "עובד לא נוגעים" ;)

שמוליק

פורסם

''עובד לא נוגעים'' לדעתי זה לא פתרון כלל , ומה אם בכל זאת מתישהו תרצה לכבות המחשב , ומה אם תהיה הפסקת חשמל והמחשב מן הסתם יכבה ?

במקומך הייתי ממשיך לחקור ולחפש את הבעיה והפתרון לבעיה זו אפילו שאחרי ביקור המעבדה הכל עובד תקין , הייתי מציע לך לכבות את המחשב , אם זה פעם או כמה פעמים ולראות אם הבעיה חוזרת , אם לא אז מצויין , אם הבעיה חוזרת אז הייתי ממליץ לנסות להשיג ממישהו כרטיס מסך יעודי בשביל בדיקה ובודק , וגם הייתי מציע לבדוק עם ספק כוח אחר , יכול להיות אולי שהספק דווקא גוסס או משהו כזה .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים