עבור לתוכן

עזרה עם שעון GPS

Featured Replies

פורסם

אכן סוללה

תראה קפיצת מדרגה בחיבור ובניתוק (תשים על DC)

• תגובות 39
  • צפיות 4.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

איך אני עושה זאת על הסקופ? (חייב לציין שאפ פעם לא יצא לי להעתסק עם סקופ דיגיטלי. כך שכל מה שאני מכיר מאנוגלי לא תקף פה)

הסקופ שיש ממש דומה לזה - http://galcontrol.ios.st/Front/Ecommerce/product.asp?productId=19274

אשמח אם תוכל לכוון אותי ע"פיו.

פורסם

לסקופ יש פונקציה שנקראת trigger. המשמעות היא מתח כלשהוא שאתה קובע. אם הגל עובר אותו, הסקופ מנסה לעצור את התצוגה שתראה מה היה

איך משתמשים אם זה ? יש חיצים מהצדדים של המסך ו trigger שאתה יכול לשחק איתו להזיז אותם למעלה-למטה. החיצים האלה מראים על גובה מסויים (מתח מסויים) - תחשוב שיש ביניהם קו אופקי לכל רוחב המסך. אם הגל חותך ארת הקו הזה הסקופ יעצור את התצוגה

סקופ דיגיטלי (לפחות בסקופים של tektronix) "מצלם את המסך" כלומר משהה את התצוגה לשניה כך שתראה את הצורה של הגל שהוא קלט

סקופ אנלוגי לא יכול לצלם את המסך אבל הוא ינסה לסדר את הגל כך שאם זה גל מחזורי הוא יראה אותו "עומד" ולא "רץ"

פורסם
  • מחבר

לגבי הטריגר זה ברור.

הכוונה הייתה בלסנכרן את הסקופ כדי שיראה תדר איטי (1HZ).

פורסם

אתה יכול לבחור מה שבא לך בציר הזמן

אבל יכולה להיות אם זה בעיה אחרת : תחשוב שאתה רואה ציר זמן בסדר גודל של 1 שניה. עכשו תחשוב שהאות שאתה רוצה לראות הוא פולס של פחות מ 1ms. אתה פשוט לא תראה אותו כי הוא יהיה דק מידי (פחות מרוחב של פיקסל במסך אז הסקופ בכלל לא יצייר אותו)

במקרה כזה אתה מגדיל את המסך כל שייראה זמן קצר יותר משניה, וכדיי לנסות להספיק לראות את הגל (אם יש) תנסה לתפוס אותו אם הטריגר

פורסם
  • מחבר

אז אם אני רוצה לראות אות איטי יותר בציר זמן של 1 שניה אני אראה פשוט קו לאורך הסקופ? (או שאני טועה)

פורסם

אתה בוחר כמה sec/div אתה רוצה לאורך ציר הזמן

פחות sec/div = זום גבוה יותר כך שאתה יכול לראות אותות מהירים וקצרים יותר, אבל רוחב המסך מראה משך זמן קצר יותר

יותר sec/div = התרחקות כך שאתה לא רואה דברים מהירים וקצרים (הם יוצאים קטנים יותר מפיקסל ולכן הסקופ לא מראה), אבל רוחב המסך מראה משך זמן ארוך (עד כדיי שניתן לראות את הקו מתקדם לאורך המסך)

פשוט תיקח מקור DC (סוללה) ומקור AC במתח נמוך (ripple משנאי קיר מגנטי) ותשחק איתם על הסקופ כדיי לראות איך זה נראה

פורסם
  • מחבר

אני יודע איך זה נראה... יצא לי להתעסק עם סקופים.

הבעיה שאתה אמרת באשכול הזה שיש צורך לסנכרן את הסקופ לתדר נמוך.

עד עכשיו חיברתי את הסקופ עם טריגיר של 0.2V וt של שנייה\מיקרו שנייה\מילי שנייה ואני רואה בסקופ רק קו שממש צמוד לאפס מלא ברעשים.

חשבתי שעשיתי משהו שגוי, אבל מסתבר לפי הסברך (המאוד מפורט - תודה לך על כך!) שעבדתי נכון.

פורסם

תבדוק אם הסקופ אכן עושה את מה שאתה מצפה ממנו - תנסה למדוד משהוא אחר שייתן גלים ופולסים וקפיצות

פורסם
  • מחבר

מדדתי עם הסקופ הזה כבל RS232 שהעביר תקשורת מלאה כולל כל בקשות השליחה.

פורסם

וראית גל ? תנסה לחבר EIA232 בין 2 מחשבים (מגעים 2 ו 3 מוצלבים, 5 ישר) ותנסה לשדר ביניהם העברת קובץ וכו ותקלוט את זה אם הסקופ

פורסם
  • מחבר

נו זה בדיוק מה שעשיתי..

פורסם
  • מחבר

יש מסקנות?

(פשוט לחוצים עלי... יש מישהו שצירך להמשיך אחרי עם הפרויקט הזה..)

פורסם

אם אין אות ואתה מודד את זה נכון (ובמקום הנכון) כנראה שאין אות.... מה אתה מנסה לקבל ?

פורסם
  • מחבר

אני מנסה לקבל אמפליטודה וצורת גל.

אני מודד את זה במקום הנכון. כי המערכת שמקבלת את האות הזה עובדת כמו שצריך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים