עבור לתוכן

מתלבט בין iphone 4s לבין sgs3/htc onex

Featured Replies

פורסם

הגיוני שהם עובדים ברקע.

לא יודע, לא יצא לי לשמוע על זה. זה התחיל אחרי שהורדת משהו?

• תגובות 88
  • צפיות 9.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

אני לא בדיוק עקבתי מתי זה הפסיק אבל אני זוכר שהיום בבוקר זה פעל, הורדתי מאז אולי איזה 3 אפליקציות

חלק מהם גם מחקתי, לא עשיתי משהו מיוחד מעבר

פורסם

אפליקציה שקשורה לאודיו?

אני עכשיו בודק בשלי את האפשרויות... אולי אני ימצא.

פורסם

לא מוצא משהו מיוחד...

תשאל בפורום המתאים, אולי ימצאו פתרון (נראה לי קשור למערכת הפעלה).

פורסם
  • מחבר

לא חשוב כבר המוכר עשה לי איפוס להגדרות יצרן והסתדר.

פורסם

אני גם שדרגתי מאייפון (3GS) לאנדרויד (גלקסי נקסוס) ואישית אני מאוכזב..זה לא שלא השתמשתי באנדרויד לפני (יש לי קינדל פייר עם JB) אבל עם טלפון זה על גבול הבלתי נסבל..התקנתי 50 אפליקציות (לא כבדות, רגילות) והמכשיר עובד לי יותר לאט מהאייפון , שמגיע עם חומרה עתיקה ורבע מהRAM שיש בגלקסי..הדפדפן עולה תןך 10 שניות..כמעט כל תוכנה הוא רושם לי "תוכנה זו לא מגיבה, האם לסגור ?". אין לי גם כח להתעסק עם רומים..מבחינתי המוצר אמור לעבוד חלק מהקופסא. לדעתי מערכת הפעלה סגורה זו הדרך הכי בטוחה לקבל מכשיר מיעבוד מצויין וחלק עם השילוב של חומרה+תוכנה..אנדרואיד היא מערכת הפעלה יותר מדי מפוצלת ועובדת על פרופילי חומרה כלליים מדי.

מקווה שלא תתאכזב כמוני במבחן הזמן..תתחדש !

פורסם

אני גם שדרגתי מאייפון (3GS) לאנדרויד (גלקסי נקסוס) ואישית אני מאוכזב..זה לא שלא השתמשתי באנדרויד לפני (יש לי קינדל פייר עם JB) אבל עם טלפון זה על גבול הבלתי נסבל..התקנתי 50 אפליקציות (לא כבדות, רגילות) והמכשיר עובד לי יותר לאט מהאייפון , שמגיע עם חומרה עתיקה ורבע מהRAM שיש בגלקסי..הדפדפן עולה תןך 10 שניות..כמעט כל תוכנה הוא רושם לי "תוכנה זו לא מגיבה, האם לסגור ?". אין לי גם כח להתעסק עם רומים..מבחינתי המוצר אמור לעבוד חלק מהקופסא. לדעתי מערכת הפעלה סגורה זו הדרך הכי בטוחה לקבל מכשיר מיעבוד מצויין וחלק עם השילוב של חומרה+תוכנה..אנדרואיד היא מערכת הפעלה יותר מדי מפוצלת ועובדת על פרופילי חומרה כלליים מדי.

מקווה שלא תתאכזב כמוני במבחן הזמן..תתחדש !

איכשהו נראה לי שמכל האפליקציות מנהל משימות סביר לא התקנת, אני עם note 1 מריץ utorrent שומע מוסיקה וגולש בצורה חלקה לחלוטין, אבל לא התקנתי 50 אפליקציות טיפשיות וגם אם התקנתי כמה לא השארתי אותן רצות ברקע.

פורסם

קראתי באינטרנט שמנהל משימות הורס את המכשיר או משהו כזה..והאפליקציות שהתקנתי הן סטנדרטיות לחלוטין (פייסבוק,דרופבוקס,אוורנוט וכו..). נכנסתי גם לחלונית של תוכניות רצות בהגדרות והורדתי אותן למינימום הכרחי, וגם יותר מחצי מהראם פנוי ועדיין המכשיר עובד בצורה ממש איטית..שלא נדבר על קילטת הWI-FI הגרועה (במכללה אני שמח לקבל קו קטנטן כדי לבדוק אימיילים, בהשוואה לאייפון שתמיד היה על חצי ויותר) שאחרי השוואה עם עוד שלושה אנדרואידים שונים נראה שזו בעיה כוללת של מערכת ההפעלה.

האם היה כדאי ללכת על וויתורים כל כך כואבים בשביל ה"פתיחות" כביכול ?

פורסם

לא צריך להגזים, זה לא יהרוס את המכשיר..

אבל, זה בהחלט לא מומלץ.

מהי בעצם מטרת סגירת האפליקציות המאולצת הזו? פינוי ה-RAM, וזאת עקב חוסר הבנה על אופן פעולת אנדרואיד. אנדרואיד שומרת בזיכרון ה-RAM אפליקציות כך שיהיו זמינות להפעלה מהירה יותר (ולמעשה מיידית), והיא יודעת לסגור אותן אם חסר לה מקום ללא כל בעיה. הימצאות האפליקצייה בזיכרון ה-RAM לא אומרת שהיא רצה, ממש לא. אפליקצייה שנחה לה בזיכרון ה-RAM לא מנצלת את המעבד (ולפכיך לא מאיטה את המכשיר), או גוזלת סוללה.

למעשה סגירת האפליקציות הזו יוצרת את הבעיה שמנסים למנוע: כדי לסגור את האפליקצייה המכשיר ישתמש במעבד, ויאט את המכשיר, וכמובן גם יצרוך סוללה. זאת ועוד, אפליקציות רבות יפתחו מחדש באופן מיידי, ויגזלו עוד משאבים. לחלופין, כאשר כן תרצו לפתוח אותן, במידה והם לא חזרו לזיכרון, יקח למכשיר זמן נוסף כדי להחזיר אותן לשם. ואם זה לא מספיק, סגירת אפליקציות שכזו גם עלולה ליצור בעיות עם האפליקציות שנמצאות בזיכרון, ולפגום בפונקציונליות של המכשיר (עד להפעלה מחדש).

עם כל האמור לעיל, חשוב גם לסייג. לעיתים מנהלי המשימות האלו יכולים להיות שימושיים. אפליקציות שנתקעו, או שמתוכננות בצורה גרועה (למשל מנסות להתחבר לאינטרנט כל הזמן) כנראה יצטרכו סגירה מאולצת לעיתים ומחיקה מהזיכרון. אבל זה טוב רק אם אתהם יודעים מה בדיוק אתם סוגרים ולמה, ולא סתם מנקים את הזיכרון.

אתם מוזמנים לקרוא בהרחבה כאן (באנגלית), כתבה נהדרת בנושא:

וד"א, הנקסוסים הם המקבילים של הגן הסגור, במידה ולא מתעסקים בהם.

המכשירים אמורים להגיע עם התאמת חומרה-תוכנה מושלמת, ועם גרסאת מערכת ההפעלה הנקייה ביותר (במיוחד אם היא מגוגל ולא מהיצרנית).

לרוב המכשירים עובדים טוב מאוד. יכול להיות שלך יש גרסת תוכנה בעייתית, תקלות קורות גם באייפונים.

האם קנית מהארץ?

כדאי לך מאוד להחליף רום, גם לאחד רשמי, כי כל התקלות שאתה מתאר אינן נורמליות למכשירים כאלו, וגם למכשירים חלשים בהרבה.

יכול להיות שהתקלה היא ברום, ויכול להיות שהתקנת משהו שדפק את המכשיר, אבל כך או כך קשה לי להאמין שהבעיות ישארו אחרי החלפת הרום.

פורסם

לא חשוב כבר המוכר עשה לי איפוס להגדרות יצרן והסתדר.

אמרתי לך שזה לא בעיה במכשיר, אלא במערכת הפעלה.

פורסם

גם אני בהתחלה השתמשתי במנהל משימות, אבל בסוף הבנתי שלא צריך לגעת בזה...

פורסם

קניתי מאנגליה, מhandtec..

כמו שאמרתי, אני משתמש ברום רשמי ונקי שהגיע עם המכשיר (עודכן מ4.04 ל4.1.1) וניסיתי גם AOKP עם קרנל של פרנקו אבל גם שם לא הכל זז חלק..אז אני לא יודע איפה יכולה להיות הבעיה..לפרמט או למחוק את כל הכונן והתקין את הרום הרשמי מחדש יכול לפתור את זה ? חשבתי שאולי האנטיוירוס יכול לגרום לבעיות הללו (AVAST משהו ) כי הוא התקין המון דברים שהגיעו איתו אבל לא נשמע לי הגיוני שהתוכנה תצא ללא QC בסיסי..

פורסם

התקנה מחדש עשוייה לפתור את הבעיה, בהחלט.

אנטיווירוסים באמת יכולים לעשות בעיות, והם בעיקר מיותרים לחלוטין. אם אתה לא עושה שטויות (אפליקציות פרוצות מאתרים סיניים או רוסיים בלתי מזוהים), לא אמור להיות שום סיכון משמעותי בפניך, וגם אם יש, אני בספק שהאנטיווירוסים יעזרו. הם סתם מכבידות מאוד על המכשיר (מי כמה) וזוללות משאבים (וזמן סוללה).

אתה תתפלא איך דברים יוצאים בימינו... אנטיווירוס גדול כנראה שלא, אבל אני זוכר את הפליקצייה של דומיניוס פיצה בתחילת דרכה, שהייתה פורט מאוד עלוב מהאייפון... זה היה משהו מיוחד, ורק דוגמה אחת מיני רבות.

פורסם

AVG מצא לי ב-NEXUS אפליקציה "נגוע", שתקע את המכשיר (אחיין שלי שיחק קצת, אין לי מושג מאיפה הוא הוריד), AVG פתר את הבעיה.

פורסם

לא אמרתי שזה לא עושה שום טוב, טענתי כמה דברים אחרים למדי:

א. אם מפעילים שיקול דעת אין ממה לחשוש (ואל זו דוגמה מעולה לחוסר שיקול דעת)

ב. אפליקציות האנטיווירוס (וזה כמובן משתנה ביניהן) עשויות להאט את המכשיר

ג. לפי א' ו-ב', אני ממליץ לא להתקין אותן

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים