עבור לתוכן

עזרה בשליטה מרחוק במתג תאורה

Featured Replies

פורסם

אהלן!

עקב עצלנותי הרבה החלטתי לבנות משהו שישלוט לי על מתג התאורה בחדר מרחוק. לדעתי הדרך הקבילה ביותר היא כזאת:

ממסר שמעורער ע"י רגש אינפרה אדום (עינית כזאת מגניבה) ושולט על מתג תאורה.

לא שהחדר שלי כזה גדול שדורש ממני לשים נעלי הרים, לקחת שלוקר ושק"ש ולצאת לדרך למתג הרחוק...פשוט עצלנות לשמה.

לי אין ניסיון רב בתחום, אך לפי מה שאני יודע ולמדתי, אני צריך ממסר שיכול להוליך במגעים שלו 220V (אני כבר יסתדר עם המקור מתח שלו), רגש אינפרה אדום (לקחתי עינית\מקלט מטלוויזיה ישנה) ושלט של הטלוויזיה המפורקת.

אם תוכלו בבקשה לייעץ לי איזה ממסר אני צריך בדיוק או אם אני צריך להוסיף כל דבר, אני יודה לכם מקרב לב.

תודה רבה, סוף שבוע נעים!

פורסם

אתה רוצה בעצם בעזרת השלט הרחוק לכבות ולהדליק את האור ?

אתה מודע שהרבה יותר זול ופשוט יהיה לקנות אחד כזה מוכן ?

פורסם
  • מחבר

ביררתי בחנות אלקטרוניקה כמה עולה כזאת ערב עם הפעלה מרחוק ואמרו לי בסביבות 500 שקל.

לדעתי זה יוצא זול יותר התכנון הפשוט שרציתי :P

לא שמעתי על האתר הזה בחיי...קנית שם פעם או שהבאת משהו שמצאת? אני פשוט לא כזה ממהר לבטוח באתרי קניות :-\

פורסם

קניתי שם המון,

ובדיוק היום הזמנתי עוד שני דברים.

האתר הזה הוא כמו deal extreme.

אם שמעת על דיל אקסטרים, אז זה באותו סגנון:

מוצרים בזול, ומשלוח בחינם, אפילו אם אתה קונה משהו בחצי דולר.

בנוסף התשלום מתבצע עם PayPal, כך שגם אם אתה עדיין לא סומך עליהם, הם בכל מקרה לא יראו את מספר הכרטיס אשראי שלך.

פורסם

אתה צריך מעגל "זיכרון" (נקרא flip flop) כדיי שהלחיצה על השלט לא תדליק (או תכבה) את האור לשניה, אלא שהיא תשנה מצב והאור יישאר במצב הזה

אפשרות אחרת שתחבר מפסק מחליף נוסף מנקודה אחרת בחדר וכך יהיה לך שליטה על האור מ 2 מפסקים מחליפים

אפשרות אחרת היא שתשים במקביל למפסק הקיים טיימר מדרגות + לחצןץ. אתה רוצה שהאור בחדר יתכבה אחריי כמה דקות, אתה לוחץ על ה "לחצן מדרגות" ומכבה את המפסק הרגיל ואז יש לך את הזמן שנשאר על הטיימר

ואפשרות שאני משתמש איתה זה פשוט מנורה נפרדת באיזור שלי..... גם יותר טוב איתה להיות מול המחשב בסוף היום במקום אם האור הרגיל של החדר (אצלי זה פלורסצנט F8T5 ו LED STRIP, האור הרגיל של החדר הוא TCS 11W)

פורסם

אפשרות אחרת שתחבר מפסק מחליף נוסף מנקודה אחרת בחדר וכך יהיה לך שליטה על האור מ 2 מפסקים מחליפים

אפשר יותר פירוט על העניין?

האם צריכים לפצל את חוטי החשמל שמגיעיים למנורה ולהוריד למפסק חדש? או לימשוך מהמספק הקיים למפסק חדש?

תודה!

פורסם

העלת לי רעיון - יש משהו שמאפשר לשלוט בעזרת BT? לכבות את האור עם הפלאפון נשמע לי דיי מגניב (ואולי אפילו שימושי..).

פורסם

יש משהו שמאפשר לשלוט בעזרת BT?

עדיין לא ראיתי משהו כזה, אבל הגיוני שיהיה..

תנסה לחפש בגוגל את המילים light bluetooth.

כמו כן, אפשר לבנות דבר כזה עם מיקרו-בקר + טרנסיבר bluetooth (עולה 6$) + ממסר.

לכבות את האור עם הפלאפון נשמע לי דיי מגניב (ואולי אפילו שימושי..).

לא רוצה לבעס, אבל האמת שלי זה נשמע איטי:

להדליק את הפלאפון, לנווט אל התוכנה המתאימה, ואז ללחוץ..

מלא לחיצות, scroll-ים, ושאר משחקים.

הרבה יותר פשוט שלט RF שאפשר ישר ללחוץ עליו.

אבל נו - כל אחד ומה שנוח לו.

פורסם

מן הסתם, אבל הפלאפון הפך להיות מכשיר שעושה הכל, למה שלא ידליק ויכבה את האור?

דיי בטוח שכבר יש בתים חכמים שנשלטים בעזרת אפליקציה..

פורסם

את זה ניתן לממש על arduino אם bt shield

את המפסק המחליף ניתן לחבר ב 2 דרכים שונות (מבחינת מעגל חשמלי) וניתן להוציא חוטים מהמפסק הקיים (קל יותר) או מקופסה אחרת (מסובך יותר, צריך להעביר חוטים)

פורסם

לפתוח אשכול מתאים, או שאפשר להרחיב קצת על אופן החיבור?

פורסם

יש 2 שיטות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים