עבור לתוכן

האם ההיסטוריה חוזרת או האם אפל בדרך לקריסה? אם לא דברים עומדים להשתנות

Featured Replies

פורסם

שהעזיבו אותו הם כבר היו בדרך למטה

אז אל תחשוב שהוא אליל או משהו

היו לו גם החלטות כושלות ,לא הכל היה איפון והיטונס

חוץ מהכימאת פשיטת רגל היו גם דברים כמו ליסה ומוצרים אחרים כושלים

בכל מיקרה דיברו מיקודם על הOSX ,ואני אישית מניסיון שהיה לי עם אקינטוס חושב שהמערכת עצמה סבבה

ובאותה רמה של WIN7 וגירסאות לינוקס ידידותיות

הבעיה הגדולה מבחינתי כגימר זה מחסור במישחקים שאני אוהב

אבל יתר הפעולות שאני עושה שWIN7 הצלחתי אחרי למידה לעשות באקינטוש ובלינוקסים הידידותים שניסיתי

סך הכל רוב הזמן אני בתוכנות ולא במערכת ההפעלה עצמה

דרך אגב קיצורים אפשר לשנות להגדרות דומות מספיק לWIN ,ככה שמבחינתי זה לא היה בעיתי

גישושים בתיקיות זה דרך תוכנה של המערכת ,שגם את זה אפשר ללמוד מהר

ובגדול חווית המשתמש מאוד דומה לטעמי ,אחרי שמתרגלים

• תגובות 34
  • צפיות 3.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

2-סטיב גובס עשה גם טעויות ענק באפל ששוכחים אותם ,שאפל היתה על הגל ,סטיב גובס לא הסכים שיהיו תואמי אפל

בזמנו תואמי IBM ,מה שהיום מכנים PC ,זה הסיבה העיקרית שMS ניצחה את אפל בשוק הזה

אפל פשוט היתה צריכה ליתחרות בכל יצרנית בעולם שרצתה לעשות מחשב אישי

עם הוא לא היה הולך ראש בקיר השוק היום היה מאוד שונה

זה לא נכון. בשנות התשעים ניסו להוציא תואמי מק. אתה יודע מה קרה? אפל כמעט קרסה. אתה יודע למה? כי מאז ומעולם המכיאות של אפל התבססו על החומרה. סטיבי לא היה מושלם, אבל הוא היה אחד מהמנהלים המוצלחים שלהם (היו להם מנהלים קטסטרופליים הרבה זמן).

אגב, סמסונג בהחלט ממתגת את עצמה כיוקרתית בנושא הזה ואני לא רואה סיבה שלא.. אז מה אם הם עושים טלוויזיות?.. בארץ אגב נמכרים היום יותר גלקסים מאייפונים למיטב ידיעתי. מצד שני גלקסי זה סדרה שלמה עם עשרות מכשירים, אייפון יש +- אחד.

אני אמרתי שזה משהו רע? זה פשוט מדהים אותי... הרי אם אפל הייתה מוציאה מקרר, אנשים היו משוויצים בiFridge שלהם. אף אחד לא משוויץ במקרר הסמסונג שלו, להבדיל. ובתחום הסלולר זה משתנה להם. זה מדהים בעיני.

פורסם

אני אמרתי שזה משהו רע? זה פשוט מדהים אותי... הרי אם אפל הייתה מוציאה מקרר, אנשים היו משוויצים בiFridge שלהם. אף אחד לא משוויץ במקרר הסמסונג שלו, להבדיל. ובתחום הסלולר זה משתנה להם. זה מדהים בעיני.

זה הכל עניין של מיתוג, הרי לסמסונג יש המון מכשירי גלקסי זולים ופשוטים, ועדיין גלאקסי זה שם נרדף לאנדרואיד במידה מסוימת היום, בטח בארץ.

אני אתן לך דוגמה בנושא של מיתוג - יש איזה חברת אופנה שאתה אולי מכיר, PUMA שמה. קצת רקע היסטורי, אח של זה שהקים את אדידס הקים את פומה (אאל"ט עקב סכסוך פנימי או משהו), אבל בהתחלה היא נחשבה לחברת ג'אנק ולא יוקרתית ואופנתית כמו אדידס. אז לאדון פומה נמאס והוא רצה להעלות את ערך החברה בעיני הלקוחות, שתחשב ליוקרתית יותר. הוא עשה צעד אחד ויחיד בשביל זה - הקפיץ את המחיר של הנעליים. באותו רגע הן הפכו להיות מג'אנק למשהו נחשב ויוקרתי הרבה יותר.

פורסם

גם אם נתח שוק של אפל יקטן ל-30% כל ה-30% שייכים לאפל. 70% של אנדרואיד יתחלקו בין סמסונג, HTC, LG, סוני ועשרות יצרניות קטנות יותר שיתחרו אחד בשני ויכרסמו בשולי הרווח.

כבר כיום יש להם 30% פחות או יותר. אמנם זה נדמה כאילו לכל העולם יש אייפון, אבל בעצם רק ל-30% ממנו. לאנדרואיד יש 50%, ל-RIM יש 11%, וכל השאר מתחלקים בין המערכות של מייקרוסופט ונוקיה (סימביאן).

פורסם
זה לא נכון. בשנות התשעים ניסו להוציא תואמי מק. אתה יודע מה קרה? אפל כמעט קרסה. אתה יודע למה? כי מאז ומעולם המכיאות של אפל התבססו על החומרה. סטיבי לא היה מושלם, אבל הוא היה אחד מהמנהלים המוצלחים שלהם (היו להם מנהלים קטסטרופליים הרבה זמן).

1- יש לך כתבה על הנושא שתואמי המאק האלו היו בתמיכת אפל בכלל ?

כי היו תואמי מאק בלי התמיכה של אפל והם נכשלו בגלל כל מיני בעיות

2-בשנות ה90 מחשבי הPC מבוססי WIN כבר שלטו בשוק

ככה שזה בכלל לא רלוונטי

גם עם היום יוציאו תואמי מאק ,ספק עם יצליחו לחדור את השליטה של WIN בשוק

פשוט כי WIN אפך לסוג של סטנדרט ,לפחות בעתיד הקרוב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים