עבור לתוכן

האם ההיסטוריה חוזרת או האם אפל בדרך לקריסה? אם לא דברים עומדים להשתנות

Featured Replies

פורסם

מה זה my documents?

• תגובות 34
  • צפיות 3.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

שי פשוט עובד 20 שנים על חלונות, אז השינוי הוא גדול יחסית

אני מריץ OS X במקביל לחלונות ויכול להעיד שהיא אינטואיטיבית ונוחה.

פורסם

אני מריץ OS X במקביל לחלונות ויכול להעיד שהיא אינטואיטיבית ונוחה.

אף אחד לא אמר שלא. רק שגם היא, ככל המערכות האחרות מצריכה לימוד, ואינטואטיבית בדיוק כמו האחרות.

פורסם

אני חושב שעקומת הלימוד אם תזרוק היום אדם שלא נגע במחשב בחיים שלו תהיה מעט קצרה יותר מחלונות

הדירוג לדעתי יהיה:

OS X

חלונות

לינוקס (הרחק מאחור :) )

פורסם

לינוקס (הרחק מאחור :) )

אני לא חסיד לינוקס, אבל לא הייתי אומר שהיא נמצאת הרחק מאחור (אם בכלל היא נמצאת מאחור)...

פורסם

מה זה "מנצלים את תכונות הסמארטפון שלהם"?

מה אנשים כבר אמורים לעשות איתו? לרנדר סרטים ולקדד קוד?

אנשים נכנסים לאינטרנט, משתמשים בתוכנות IM למינהן, משתמשים בתוכנות ("אפליקציות"), משאירים תוכנות ברקע וחוזרים אליהן, משתמשים במכשיר כמרכז מדיה ועוד. כל אלו הם מה שהופכים מכשיר ל"סמארטפון". כל אדם שאני מכיר שהוא לא בן 50 ומעלה עושה את זה. בטח ובטח שזה לא מיעוט זניח. זה שאנשים הם לא powerusers לא אומר שהם מפגרים. אם מנגישים משהו, משתמשים בזה.

אני מכיר לא מעט שחוץ מפייסבוק, ציפורים כועסות או משהו בסגנון, וואטסאפ ואולי וויז, לא עושים עם האייפון 4S או גלקסי 2 שלהם כלום (לא כולל שיחות, מסרונים ומצלמה שמאפיינים כמעט כל מכשיר סלולרי היום, באשר הוא).

סתם הערה, אנשים שמפחדים לפתוח תיקיה אחרת מ my documnets הם לא אנשים טכנולוגיים ואין להם את הגישה למחשבים בכללי לא משנה איזה מערכת הפעלה.

כנראה ששי הוא לא איש כזה והוא בכל זאת הלך לאיבוד במק, ככה שהדוגמא שהבאת לא טובה.

אתה מבין למה אני מתכוון. היה לי, כמי שגיל צעיר יחסית גדל עם ווינדוס ועכבר בבית, יותר קל להתעסק עם המק מאשר עם אובונטו, למשל.

הסביבת עבודה עצמה מכוונת ומכוונת אותך לדברים הנפוצים, מה שמחרבן אותה מעט עבור מטלות יותר מורכבות.

אתה תראה התקנות של תוכנות בחלון יפה ולעיתים עם הסברים למתקשים. תפריטי עזרה מוצלחים בהרבה לטעמי מאילו של ווינדוס (פעם אחרונה שבדקתי היה ב-XP ודמה בדיוק לזה של חלונות 9x). יותר, אמממ, מותאם למאותגרים טכנולוגית.

בתפריטי העזרה כאן אשכרה השתמשתי, לתפריטי העזרה של ווינדוס אני בעצמי לא הייתי מתקרב.

כל זה פוגע בפרודוקטיביות, ומהבחינה הזו אני מעדיף את ווינדוס.

אני לא חסיד לינוקס, אבל לא הייתי אומר שהיא נמצאת הרחק מאחור (אם בכלל היא נמצאת מאחור)...

אני אישית בעד לינוקס ואני אומר שלא. אין הפצה שאני מכיר שיש לה פטור מטרנמינל כמו ווינדוס או המק. אם יש אשמח להכיר :)

פורסם

אני אישית בעד לינוקס ואני אומר שלא. אין הפצה שאני מכיר שיש לה פטור מטרנמינל כמו ווינדוס או המק. אם יש אשמח להכיר :)

אממ...כרגע לא עולה לי בראש שום פעולה שהמשתמש הבסיסי עד הממוצע צריך לבצע ואין לו ממשק גרפי עבורה בלינוקס.

פורסם

אני בתור משתמש "מתקדם"

שוחה היטב בסביבת חלונות

למדתי לשחות די בקלות בסביבת OS X

למדתי לשחות גם בסביבת לינוקס, אבל הייתי צריך להשתמש הרבה בגוגל בשביל זה...

אז מתקדמת היא בטוח, ידידותית תלוי בחומרה שלך, אינטואיטיבית היא בטח שלא.

אממ...כרגע לא עולה לי בראש שום פעולה שהמשתמש הבסיסי עד הממוצע צריך לבצע ואין לו ממשק גרפי עבורה בלינוקס.

אם הכוונה שלך היא לפתוח דפדפן, אז כן אין הבדל בין שום מערכת כנראה

פורסם

אם הכוונה שלך היא לפתוח דפדפן, אז כן אין הבדל בין שום מערכת כנראה

אפשר לומר שאני מתכוון לכל אלה שפותחים שרשור בפורום מחשבים ניידים ומבקשים המלצה למחשב נייד עבור "אינטרנט, הורדות, מוסיקה, סרטים וקצת משחקים קלים לפעמים".

דפדפן, ניגון סרטים ומוסיקה, פתיחת מסמכים, עריכת תמונות, תוכנת דוא"ל, סינכרון עם פייסבוק ושות' (לא מבין בזה), חיפוש והתקנה והסרה של תוכנות, שינויי הגדרות ותחזוקת המערכת, וגם דברים שמעבר לזה.

הכל זורם, הכל גרפי.

פורסם

אני מכיר לא מעט שחוץ מפייסבוק, ציפורים כועסות או משהו בסגנון, וואטסאפ ואולי וויז, לא עושים עם האייפון 4S או גלקסי 2 שלהם כלום (לא כולל שיחות, מסרונים ומצלמה שמאפיינים כמעט כל מכשיר סלולרי היום, באשר הוא).

ומה אתה עושה עם הסמארטפון שלך?

אני אישית, בנוסף למה שרשמת, משתמש בו לאימיילים (אני מניח שרוב האנשים עושים את זה וסתם שכחת לכתוב) וכמה אפליקציות של חדשות/ספורט. כמובן שאני גם משתמש בדפדפן, שזאם מידי פעם, קצת לקרוא QR - אבל זה עושה כל מי שיש לו סמארטפון. וזה בדיוק השימוש העיקרי של סמארטפון וזה ההבדל בינו לבין פיצ'ר פון שיאפשר לך לדבר, לסמס, לצלם ו..זהו (בערך). אגב, אני בהחלט מגדיר את עצמי כ-power user.

יואב:

ענית לעצמך ישר. אנשים לא יקנו נקסוס זול יותר כי אין לו תפוח מאחורה. 80%-90% להערכתי האישית כלל לא מנצלים את כל תכונות הסמארטפון והטאבלט שלהם עד הסוף. עם מה הם נשארו אחרי כל ההוצאה הזו? עם הלוגו מאחורה. ולכן בקרב ההדיוטות זה בעיקר אפל, ולעיתים סמסונג (שבאופן מפתיע מתחילה להשתחל כמותג יוקרתי משהו בארץ, כאילו לא יצרו טלוויזיות ומכונות כביסה תמיד...)

אני לא חושב שהבנת אותי נכון. היום התפיסה שהאייפון הכי טוב לאט לאט נעלמת (בלי להכנס לויכוח אם כן או לא בצדק). הרבה אנשים קנו אייפון לא בגלל התפוח או בגלל שהם חסידי אפל או whatever, אלא כי הוא נחשב להכי טוב. היום באותו מחיר או פחות אתה יכול לרכוש מכשיר אנדרואיד שיעשה אותו דבר בהרבה פחות כסף - וזה בדיוק השוק שאפל יפסידו לדעתי, ומדובר בשוק די משמעותי בהיקפו (שזה בגדול רוב האנשים שרוצים סמארטפון כדי שיהיה להם סמארטפון, ולעשות קצת SHOW OFF).

אגב, סמסונג בהחלט ממתגת את עצמה כיוקרתית בנושא הזה ואני לא רואה סיבה שלא.. אז מה אם הם עושים טלוויזיות?.. בארץ אגב נמכרים היום יותר גלקסים מאייפונים למיטב ידיעתי. מצד שני גלקסי זה סדרה שלמה עם עשרות מכשירים, אייפון יש +- אחד.

פורסם

דווקא בנושא הזה אני לא מסכים איתך. גם לי OSX מאוד לא נוחה, אבל אני מכיר המון אנשים שעובדים איתה בנוחות מדהימה. זה עניין של הרגל - תוך שבוע אתה שולט במערכת על בוריה, והעובדה היא שיותר ויותר אנשים כן קונים מחשבי מאק על חשבון PC.

קונים מחשבים של אפל בגלל העיצוב והטכנולוגיה. (בעיקר בגלל העיצוב) הכרתי פעם מישהו שגיהץ 10,000 שקל על מאק בוק פרו רק כדי להתקין עליו חלונות אחרי שבוע.

פורסם

טוב אני מיצתרף לדיון הזה רק עכשיו אז כמה דברים

1-אפל יודעת לקחת דברים קימים ולדחוף אותם לתוך חבילה אחת מעוצבת שמיליונים אוהבים

אבל זה לא ניקרא להמציא את הגלגל

האיפוד לא היה נגן המוזיקה הראשון והאיפון לא היה הסמארטפון הראשון

הם פשוט עשו את זה בצורה שמיליונים אהבו

גם האיטונס לא היה השרות הראשון לקנית שירים מהרשת

ואל תבינו לא נכון ,אפל הגיע להשגים מאוד מכובדים ,אבל צריך לקחת את הדברים בפרופורציות

2-סטיב גובס עשה גם טעויות ענק באפל ששוכחים אותם ,שאפל היתה על הגל ,סטיב גובס לא הסכים שיהיו תואמי אפל

בזמנו תואמי IBM ,מה שהיום מכנים PC ,זה הסיבה העיקרית שMS ניצחה את אפל בשוק הזה

אפל פשוט היתה צריכה ליתחרות בכל יצרנית בעולם שרצתה לעשות מחשב אישי

עם הוא לא היה הולך ראש בקיר השוק היום היה מאוד שונה

3-אפל לא תיפול כל כך מהר כי יש לה סכומים עצומים בבנק ,וחוץ מיזה השרותים שלה ומוצרים שלה מוכרים בכמויות גדולות

מה שכן נטח השוק כניראה יקטן משמעותית בעתיד ,עם לא יהיה מוצר חדש שהשוק מאוד אוהב

היום יש להם תחרות חזקה בכל דבר אפשרי והתחרות תיהיה אפילו יותר גדולה עם החנות של MS לWIN8

שצריך לזכור עדין רוב בעלי האיפון מחזיקים בPC ולא במאק

פורסם

שולי רווח הרבה יותר חשובים מנתח שוק. יצרניות אנדרואיד בקושי מרוויחות. גוגל עד היום הרוויחה בסך הכל מספר מיליוני דולרים מאנדרואיד. (באזור ה-3-4 מיליון דולר בסך הכל) אפל הרוויחה עשרות מיליארדים נקי לכיס מאייפודים, אייפדים ואייפונים.

ג'ובס עשה החלטה מאוד חכם שלא הסכים לתואמי מאק. הוא שימר את מעמדה של אפל כיצרנית מוצרי פרימיום. אפל בימים הכי גרועים שלה נהנתה משולי רווח מכובדים מאוד בזמן שיצרניות PC הרוויחו בוטנים.

גם אם נתח שוק של אפל יקטן ל-30% כל ה-30% שייכים לאפל. 70% של אנדרואיד יתחלקו בין סמסונג, HTC, LG, סוני ועשרות יצרניות קטנות יותר שיתחרו אחד בשני ויכרסמו בשולי הרווח.

פורסם

ג'ובס עשה החלטה מאוד חכם שלא הסכים לתואמי מאק. הוא שימר את מעמדה של אפל כיצרנית מוצרי פרימיום. אפל בימים הכי גרועים שלה נהנתה משולי רווח מכובדים מאוד בזמן שיצרניות PC הרוויחו בוטנים.

ההחלטה הזאת קירבה את אפל לפשיטת רגל

למעשה MS עזרה להם מאוד שהוציאו אופיס גם למאק

והיום בכלל המון מהרווח זה מתכנים נוספים ,בגלל זה יש איטונס גם לPC

עם השוק יוצא באנדרואידים וWIN8 לסוגיהם ,החנויות של אפל ידחקו לפינה חשוכה ,לפחות כל עוד אפל לא משחררת את החנויות למכשירי מיתחרים חוץ מPC

פורסם

הנהלה של אידיוטים גמורים שלא ידעו מה הם עושים גרמה לאפל להתקרב לפשיטת רגל. כסטיב ג'ובס חזר לאפל הוא פיטר עובדים על ימין ועל שמאל וביטל כמעט את כל קו המוצרים של אפל. הוא נתן הוראה להתמקד במספר מצומצם של מוצרים בלבד ובהדרגה אפל התאוששה. הזינוק המטאורי הגיע עם השקת אייפוד, בהמשך אייפון ואייפד.

אני ממליץ לקרוא את הביוגרפיה על סטיב ג'ובס. אני קניתי את הספר במבצע 1+1. ספר לא רע בכלל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים