עבור לתוכן

האם ההיסטוריה חוזרת או האם אפל בדרך לקריסה? אם לא דברים עומדים להשתנות

Featured Replies

פורסם

בחרתי לפתוח את הדיון הזה בפורום הזה עקב הכרזתו של הנקסוס 4.

המכשיר על הנייר מכיל את אחד המפרטים החזקים בשוק אם לא החזק שבהם במחיר של 350$(לקחתי בכוונה את הגירסה הזאת כדי למנוע תגובות כ8GB זה לא מספיק).

גירסת ה16GB בהחלט עונה לדעתי על הציפיות של רוב המשתמשים בסמארטפונים, ולחברה הכבדים כאן צאו מהבועה שלכם אתם משתמשים כבדים.

כמה אנשים מחזיקים אייפון/גלאקסי עם יותר מ16GB?

מדוע אני חושב שהטלפון הזה הוא סממן חשוב מאוד?

שוק הסמארטפונים נמצא בקיפאון כבר תקופה ארוכה, יש שיגידו מיציאתו של האייפון 4 ואני מסכים איתם, יש שיגידו אפילו מיציאתו של ה3GS.

לא היו בידי המון סמארטפונים, האמת שאת הראשון שלי רכשתי לפני פחות משנה והוא לא ממש סמארטפון(Xperia mini pro) את השני אבי רכש מארה"ב, הגלקסי נקסוס הקודם ב350$.

מי שהתחילה את המהפכה, ואני באמת שחושב שמגיע לה כול הכבוד היא אפל.

אפל פתחה שוק עצום, והכי חשוב הביאה את חוויות המחשב הנייד לכולנו בצורה סופר אינטואיטיבית וגאונית.

אפל עשתה את המהפכה הזאת כבר בעבר עם המחשב האישי ואני מוצא הרבה קווי דמיון בין מה שקרה לבין מה שקורה עם שינויים קטנים.

בעבר אפל הובילה כמה מהפכות, עם זה בנית המחשב האישי, ואם זה בנית ממשק GUI פורץ דרך שהכניסו את המחשב האישי לכול בית.

מוצריה של אפל כפי שאני מתרשם מהם(למרות שהיו לי מעטים מאוד) תמיד הכילו את אותו DNA, אותה חדשנות שאתה מרגיש שעוטפת אותך ואותה נוחות- קלות תיפעול, וחיווית משתמש ברמה הגבוהה ביותר, אבל וזה אבל גדול זה לא תמיד מספיק ולא לעולם חוסן.

אם נסתכל על מה שקרה בעבר, האוייבת הגדולה ביותר של אפל בסוף שנות ה-80 ושנות ה-90, מיקרוסופט הלכה באסטרטגיה שונה לגמרי מאפל היא ניסתה למכור כמה שיותר מערכות הפעלה למערכות מחשב זולות שאולי סבלו מאיכות, הן מערכת ההפעלה והן המחשבים, וחווית משתמש פחות טובה משל אפל, אבל נהנו ממחיר משתלם הרבה יותר.

מה שקרה שלאפל תמיד היה את היתרון של החדשנות, של להפתיע את השוק במוצר חדש בעל חוויה ייחודית גם אם לעתים היה מדובר במזל.

אפל צברה רווחים על אותה חדשנות, אבל היה מי שלקח את המודל שלה ומכר אותו להמונים.

בהתחלה כשהיא הייתה חלוצה אפל נהנתה מפרסום, נהנתה מקהל מעריצים אבל לאט לאט זה דעך כי 90% מהאנשים יכולים להסתפק בחוויה פחות טובה ולשלם חצי מחיר.

כולם צריכים מחשב, אבל לא כולם חייבים מקינטוש.

מה קורה היום? אפל פרצה את שוק הסמארטפונים והטאבלטים ונהנתה מיתרון אדיר. השנתיים האחרונות מסמנות מפנה לדעתי.

הטאבלטים הזולים שהוציאו היצרניות השונות כבר מתחילים להראות את אותותיהם, אנשים שראו רק אפל בעיניים מוכנים לנסות טאבלט ב200$ ומגלים שזה לא כזה נורא.

עכשיו מגיע גם טלפון שמשנה את כללי המשחק, לא עוד מכשיר בינוני/דור קודם עם מחיר אטרקטיבי. מדובר במכשיר שהוא חוד החנית של טכנולוגית הסמארטפונים, יחד עם תמיכה שרבים כבר הבינו שאפשר לסמוך עליה(גוגל), ומערכת הפעלה שלאט לאט משתפרת, והכי חשוב חצי מחיר מאייפון 5 פותח את השוק לחלוטין ומתחיל להזכיר דברים שכבר קרו בשוק.

גוגל החליפה את מיקרוסופט, למרות שגם זו לא אמרה את המילה האחרונה בתור האוייבית מספר 1 של אפל, אבל בקיפאון הנוכחי של השוק הזה אני לא רואה סיבה שלאורך זמן אנשים לא יתחילו לנטוש את התפוח בשביל מוצר שעולה חצי ולא נופל ממנו.

כולם צריכים סמארטפון אבל לא כולם חייבים אייפון

כולם צריכים טאבלט, אבל לא כולם אייפד

או שאפל תוריד מחירים או שעתידה לוט בערפל, יש לה את היתרון היא החלוצה ועדיין אנשים מייחסים לה תכונות כמעט מיסטיות אבל מהנסיון שלה היא צריכה להבין שזה לא מספיק.

אם זה לא מתאים לפורום הזה בבקשה להעביר.

אשמח לשמוע את דעתכם, ובבקשה לא להכנס לוויכוחים של אפל VS אנדרואיד ניסיתי לרשום את מה שאני חושב בצורה כמה שיותר אובייקטיבית ואשמח לתגובות אובייקטיבית עד כמה שאפשר אם ניחוחות של פאנבויז.

• תגובות 34
  • צפיות 3.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אפ ללא תקרוס. יש פלח שוק עצום כמו שאתה אמרת בעצמך שהולך רק אפל.

השוק של אפל רווי תחומים היא לא רק מוכרת סלולר היא גם מוכרת שירותים , מחשבים וכו..

ההכנסות של החברה עצומות היום! והיא לרוב המניה הממומלצת בעולם לקנות -שזה אומר הכל מפני עצמו.

גם במידה ותיהיה שחיקה של 80% ברווח הנקי של החברה היא תעמוד על הרגלים יותר מרוב החברות והתאגידים הגדולים בעולם.

פורסם

אפל לא תקרוס כל כך מהר

היא עדיין בחזית הטכנולוגיה והעיצוב והיא נתפסת בשנים האחרונות בתור ה-מותג בקרב הרבה יותר אנשים מבעבר

מה שכן אין ספק שנתח השוק שלה יקטן - השאלה בכמה

פורסם
  • מחבר

נתח השוק יקטן והמחירים חייבים לרדת.

השארתי אופציה בכותרת למשהו חייב להשתנות, אני מאמין שאם אפל לא תחתוך מחירים/תוציא לשוק מכשיר זול יותר(כמו האייפד מיני) אל אף היתרון העצום שלה היא תיפגע מהמגמה הזאת.

זה יכול לקחת כמה שנים, אבל בשורה התחתונה גם אנשים עם סימפטיה גדולה מאוד למוצרי אפל לא בטוח ישלמו על אייפון 4000 שקל שב2000 שקל הם יכולים לקבל מכשיר לא פחות טוב אם בכלל.

פורסם

יש בעית כלכלה מאוד קשה בישראל. המס על ייבוא סלולר עומד קיום על 33% מערך המוצר והמשלוח.

ז"א שעד שהמס לא יקטן\יבוטל. המחירים הגבוהים לרוב המותגים ימשיכו להיות בישראל.

פורסם

אני לא רוצה להשמע כמו אנטי-תזה לפותח התראד, אבל אני מוכרח לומר כמה דברים.

כששמתי את ידי על המק הזה ועשיתי מאמצים לתקנו, "על-הדרך" עשיתי "תואר ראשון" בתולדות אפל (בערך-לא מתיימר לדעת כמו חובבי המק הוותיקים- גם כי אני לא ותיק, וגם עי אני לא כל-כך מחבב אותם). ויש לי כמה תיקונים לפוסט שלך.

קודם כל, כולנו מכירים את הסיפור על אפל, זירוקס וה-GUI. אי אפשר ליחס להם את המצאת ה-GUI, אבל הם הראשונים שעשו עם זה משהו, ולדעתי זה מספיק. בכלל זה אפל מייצרת מוצרי צריכה שהם סמל סטטוס, וזירוקס מייצרת מדפסות.

שנית, שנות התשעים היו הגרועות ביותר עבור אפל, שם הם שקעו עם מערכת הפעלה מתיישנת, ולמרות כוח העיבוד הגדול יותר של מעבדי הפאוורפיסי, מחירים מופקעים הרחיקו את המשתמש הביתי לזרועות ווינטל. ובסוף אפל שהתפרנסה בעיקר ממכירות החומרה כמעט קרסה בגלל תכנית כפילי המק. וגם, מערכות ה-NT המודרניות של מיקרוסופט השאירו אבק לאפל. (בדיוק מצאתי את זה) לסיכום, אפל כמעט קרסה ונפלה לא כי לא כולם היו זקוקים למק, אלא כי כבר נותרו מעט מאוד סיבות לקנות אחד. אנשים לא וויתרו על חוויה טובה יותר בחצי מחיר כי החוויה בהרבה מקרים כבר הייתה עדיפה (NT ביחוד, מערכות שישבו כל דוס היו פרמיטיביות כמו מערכות המק הישנות ולרוב נפלו מהן). לכן אני לא מסכים איתך על "DNA של חדשנות", תקופה ארוכה פשוט לא היה להם את זה. רק בתחילת ה2000 (סוף המאה הקודמת ליתר דיוק) הם התחילו לבנות את עצמם מחדש עם גישה שונה ואסטרטגיה שונה מזו של שנות התשעים.

שלישית, אני כן מסכים איתך שאפל קצת דועכת עכשיו בדיוק כמו בניינטיז- היא מוכרת מוצרים במחירים גבוהים, כשחווית השימוש שלהם והיתרונות הכללים שלהם כבר תופסים פער מאלו של גוגל. להבדיל מעולם המחשב האישי, פרט להתאמה מוצלחת בין חומרה לתוכנה אין שום הבדל מהותי בחומרה של אפל לעומת זו של המתחרות. אין ארכיטקטורה שונה שהופכת השוואה לקשה מאוד, או חזקה מהותית. יש סמל יפה של תפוח שהוא גם סמל סטטוס- אבל אם אפל לא תשכיל להדהים את העולם שוב ושוב ושוב היא תשקע (אפל, יותר משהיא חבאת טכנולוגיה, היא חברת שיווק. ככה היא מתקיימת). שוב, זה לא שכולם צריכים טאבלט אבל לא כולם צריעים אייפד, זה שכבר אין הרבה סיבות לקנות אותו לעומת התחרות. הסיבה שהמוני ישראל קונים אותו היא גם האחרונה שתשרוד, ואם את המעוז הזה אפל תאבד, היא תחזור כלכלית ל-90's ואולי אף חמור מכך.

למרות זאת, אני לא הייתי מספיד את אפל כל כך מהר. כל השקה של מכשיר עליון על האייפון כולם הורגים את אפל- אך הכלבים נוהחים והשיירה עוברת. זה בגלל שאנשים לא רונים רק רציונלית (ובכללם גם אני כמובן),וביחוד מי שלא מבין נוטה ללכת אחר התדמית היוקרתית והמושלמת שהם בנו (אני מוכרח לציין בכלל זה את OS X, היא יפה, אינטואיטיבית וזורמת, אבל אם יורדים רצת לעומק רואים שלמרות היתרונות ישנם אזורים שיכלו לעשות עססודה הרבה יותר טובה, אבל מה למשתמש הממוצע ולאזורים אלה...). אם אפל תמשיך ותתן לתדמית הזאת להשחק, הם יהיו בבעיה חמורה ביותר.

סליחה כל ה-tl;dr הזה, ואני מצפה ממומחי המק המדופלמים שקראו את זה שיתקנו אותי בטעויות ההסטוריות :)

פורסם

(אני מוכרח לציין בכלל זה את OS X, היא יפה, אינטואיטיבית וזורמת, אבל אם יורדים רצת לעומק רואים שלמרות היתרונות ישנם אזורים שיכלו לעשות עססודה הרבה יותר טובה, אבל מה למשתמש הממוצע ולאזורים אלה...)

אני רוצה לחלוק על המוסכמה הזו.

ניסיתי לשחק קצת עם מק (של שכנה), ופשוט רציתי למות.

בתור משתמש חלונות, איבדתי את הידיים והרגליים.

המערכת הזו מבוססת באופן נרחב על מחוות שונות, שלך תמצא ותוכיח שאין לך אחות, ופחות על מאפיינים גרפיים שאפשר למצוא.

אפילו להחליף שפה מהמקלדת לא מצאתי איך..

רציתי לצרף תמונה למייל. נחרדתי לגלות שאין סידור תיקיות הגיוני ושקוף למשתמש כמו בווינדואוס. זה יהיה פשוט מידי. במקום יש תוכנת גלרייה, ש"מסדרת" הכל. ושם יש מיליון קבצים, עם שמות לא הגיוניים במיליון תיקיות. אז אחרי שמצאתי את אותה התמונה, חיפשתי בנרות דרך לצרף אותה למייל. כלום. נאדה. אני כמובן חיפשתי את נתיב הקובץ, למצוא איפה היא שמורה. ואין דבר כזה במאק. ניסיתי להשתמש באפשרות שליחת המייל מתוכנת הגלרייה, אבל היה צורך בהרשמה והגדרת מעין אאוטלוק, דבר שלא רציתי לעשות. אז איך מצרפים תמונה למייל? באותו היום לא הצלחתי. בסופו של דבר (ואחרי שבירת ראש ארוכה במיוחד) הצלחתי להעתיק את התמונה ל-DOK, ורצתי עם הזנב בין הרגליים לשלוח את המייל מהמחשב האהוב שלי.

וזה רק סיפור אחד שהיה לי, מיני רבים.

אז אינטואטיבית? אולי למשתמשים מסויימים. לי נגיד- ממש לא.

פורסם

דווקא בנושא הזה אני לא מסכים איתך. גם לי OSX מאוד לא נוחה, אבל אני מכיר המון אנשים שעובדים איתה בנוחות מדהימה. זה עניין של הרגל - תוך שבוע אתה שולט במערכת על בוריה, והעובדה היא שיותר ויותר אנשים כן קונים מחשבי מאק על חשבון PC.

בכלליות אני חושב שהמוות של סטיב ג'ובס היה נקודת מפנה קריטית. למה? שימו לב שמאז אפל הפסיקה להיות חברה חדשנית. בימי ג'ובס לא הייתה קוראת הפאשלה של אפליקציית המפות הנוראית. בימי ג'ובס לא היו כל כך הרבה הדלפות כמו שהיו עכשיו (שימו לב שגם האייפד מיני וגם האייפון 5, על מפרטיהם היו ידועים כמעט לחלוטין +- ההשקה. בימי ג'ובס, עד למעשה ה-4S הכל היה בגדר ספקולציות עד רגע ההשקה).

האיפד מיני הוא גם נבע מלחץ - הרי אל תשכחו שג'ובס היה אנטי מוחלט לזה, ולפי החומרה שלו אפשר לראות שמדובר במשהו די מאולתר ולא במשהו משופשף מידי (רק חצי ג'יגה ראם למשל).

האם אפל תיפול? ממש, אבל ממש לא. האם נתח השוק שלה יקטן? חד משמעית כן - למה שמישהו יקנה אייפד מיני WIFI 8 ג'יגה ב-330 דולר שאפשר לקנות נקסוס 7 WIFI 16 ג'יגה ב130 דולר פחות, או 32 ג'יגה עם קישוריות סלולר ב30 דולר פחות?

למה שמישהו יקנה אייפון 5 ב200 דולר עם התחייבות לשנתיים או ב650 דולר בלי התחייבות כשיש נקסוס 4, שחומרתית לכל הפחות משתווה וברוב הפרמטרים אפילו עולה על האייפון 5, ועולה 300-350 דולר סים פרי, תומך בכל הרשתות וכנראה בחוזה יעלה עוד פחות (כרגע מדובר שימכר לפחות ברשת T-Mobile).

לכל זה צריך לציין שמאז גרסה 4.1 אנדרואיד לא נופלת מ-iOS בשום פרמטר - לא נוחות, לא חלקות ולא whatever. אם כבר היא עולה עליה בהרבה מובנים - ושימו לב שאם בעבר כולם חיקו את אפל, היום אפל מחקה את גוגל.

בכל מקרה, למרות כל זאת - כמו שאמרתי, אפל לא תיפול בקלות. התפוח זה סמל סטטוס, יש לה קהל מעריצים עצום שיקנה אפל רק כי זה אפל, הרווחים שלה עצומים בקני מידה שאי אפשר לתאר בכלל, ובוא לא נשכח את מאגר הפטנטים העצום שלה שמכניס לה הרבה מאוד כסף.

פורסם

ובואו לא נשכח שאחרי הכל, היא כן מוציאה מכשירים דיי מוצלחים לשוק.

(שאני אישית לא אוהב)

בנוגע ל osx:

מהמעט שעבדתי איתה, לטעמי היא אינטואיטיבית עבור פעולות מאוד פשוטות. ברגע שחורגים מאלו - מסתבכים. המערכת מכוונת להנגיש פעולות "רגילות" של משתמש הדיוט. כמובן שגם מייקרוסופט דיי הולכת בכיוון הזה, אך בלי לאבד את כל השאר (ממשק "Modern" החדש).

שי, אתה מדבר על שליחת מייל? אני לא הצלחתי לעשות Maximize למסך. :lol:

ראה ערך מנהל המשימות של ios. מאיפה אני צריך לנחש שצריך ללחוץ על הכפתור פעמיים? בכל מערכת אחרת שקיימת זה מתבצע על ידי לחיצה ארוכה.

עוד פרט שצריך לציין הוא שבפעם שעברה שבה אפל כמעט קרסה - סטיב ג'ובס לא היה שם. הוא חזר והציל אותה. הפעם זה כבר לא יכול לקרות.

פורסם

דווקא בנושא הזה אני לא מסכים איתך. גם לי OSX מאוד לא נוחה, אבל אני מכיר המון אנשים שעובדים איתה בנוחות מדהימה. זה עניין של הרגל - תוך שבוע אתה שולט במערכת על בוריה

ברור.

אבל גם להתרגל ל-PC או לאנדרואיד יקח שבוע. ולכן אין שום מקום לומר שהמערכות של אפל אינטואטיביות יותר, זו פשוט שטות. במיוחד במחשבים הביתיים.

בחוזה יעלה עוד פחות (כרגע מדובר שימכר לפחות ברשת T-Mobile).

יעלה 200$, שזה אגב מחיר בזיוני. מכשירים שעולים 300$ החברות מוכרות שם ב-100$ אפילו, 150$ גג.

פורסם

שי:

רוצה לחלוק עליך בחזרה. אני כבר בערך... חודש וחצי, חודשיים משתמש ב-OS X, וביומים הראשונים, גם אני לא מצאתי את עצמי. אבל מסתבר שעקומת הלמידה של הממשק מאוד גבוהה, ותוך שבועים שלושה די התאפסתי כל המערכת. באיזו גרסא השתמשת?

הדיפולט להחלפת שפה (צריך ללכת להגדרות להגדיר עברית) זה קומנד (התפוח, שהוא גם הדבר המרובע הזה) + רווח, אגב.

הדרך לשוטט בקבצים שונה מווינדוס, אבל לא קשה כמו שחשבתי בהתחלה. הקבצים גם מסודרים שונה מווין, אבל מתרגלים לסדר הזה בקלות יחסית. למרות זאת, כמו שאמרתי, חיפפו מעט בפרטים הקטנים, ואין למשל כפתור parent directory- וזה מאוד מרגיז לפעמים.

תוכנת גלריה של התמונות אני לא מכיר- יתכן שזו iPhoto? עוד דבר מרגיז זה שבמקלדת עברית, השיפט לא נותן לך אנגלית, אלא אותיות וצירופים יידיים. כדי לכתוב אנגלעת באמצע צריך ללחוץ על קאפסלוק :pissed:

אני לא משתמש ב"אאוטלוק" שלהם (כי ביניינו, מי זקוק לשטות הזאת), אני פשוט מצרף קובץ לג'ימייל כמו בווינדוס.

עוד דבר מעצבן זה שכפתור ההגדלה לא עושה מקסימייז, אלא מגדיל את זה טיפה יותר יותר, וצריך לגרור מהפינה לגודל הרצוי. זה אידיוטי ואני לא יודע למה לעזאזל זה ככה. ויש גם את ה-work spaces או spaces, שזה די שימושי (ביחוד בגלל שהדוקינג באר לא פרודורטיבי ונוח כמו הטאסק באר של ווינדוס), אבל מסורבל במקצת לשימוש.

להכל מתרגלים, ולדעתי זה יותר פשוט לכבור מווין למק מאשר ההפך, כי הממשק יותר פשוט להבנה מזה של ווינדוס (לא לטובה בהכרח). כשאיזו התקנה שואלת שאלה שמשתמש ממוצע לא אמור להבין (הגדרות רשת בהתקנה, למשל) יש גם הסבר פשוט מה כדאי לך לעשות אם אין אצלך משהו מיוחד ברשת, וזה בעיני נפלא.

ולסיכום, הבעיה הכי מעצבנת במק זה הסרת תוכנות. כי אין דרך מסודרת כמו uninstall או remove software בלוח בקרה בווינדוס. אם תרצה למחוק תוכנה לגמרי (במידה ויש לך בכלל הוראות לזה) אתה תשלח לסיור חוצות ברחבי הדיסק לכל מיני תיקיות בתוך תיקיות מערכת, שמהן תצטרך למחוק כל מיני קבצים :facepalm:

וכדאי לדעת שאיקס סוגר תוכנה אבל משאיר אותה בזיכרון לשליפה מהירה, וקומנד+Q סוגר אותה לחלוטין.

זוהי ההתרשמות שלי מאואסאיקס 10.6.8 (לא אהבתי את 10.7, כבדה מדי עבורי וגם ממשק כעור יותר לטעמי). מסכים לעניין שככל שהשימוש נהיה מורכב יותר הממשק נהיה חסר תועלת יותר, ולכן המערכת לא מומלצת ל-POWERUSERS (למרות שזה יוניקס אז יש bash).

אם יש למישהו פתרונות לחלק מהדברים אני מזמין אותו לרשום, ואם זה לא במקום המתאים (קצת חרגתי מהנושא אני משער... ::)) אז אפשר להעביר את הפוסט לפורום אחר :)

יואב:

ענית לעצמך ישר. אנשים לא יקנו נקסוס זול יותר כי אין לו תפוח מאחורה. 80%-90% להערכתי האישית כלל לא מנצלים את כל תכונות הסמארטפון והטאבלט שלהם עד הסוף. עם מה הם נשארו אחרי כל ההוצאה הזו? עם הלוגו מאחורה. ולכן בקרב ההדיוטות זה בעיקר אפל, ולעיתים סמסונג (שבאופן מפתיע מתחילה להשתחל כמותג יוקרתי משהו בארץ, כאילו לא יצרו טלוויזיות ומכונות כביסה תמיד...)

פורסם

אני אומר לך שלא הצלחתי לצרף תמונה למייל, אתה חושב שיש לי מושג באיזו גרסה השתמשתי? :lol:

משהו מודרני יחסית.

אין טעם לגלול עכשיו את כל הפתרונות לדברים שלא הצלחתי או בעיות קיימות, זו לא הפואנטה.

הפואנטה היא שגם מאקים לא אינטואטיביים בהתחלה, והם אינוטואטיביים (ידע נרכש) כמו כל מערכת אחרת. לפיכך הטיעון שמוצריה של אפל אינטואטיביים יותר לא תקף בעיני.

{וכן, זו הייתה iPhoto.}

פורסם

לא התעסקתי עם iPhoto בחיים, מצטער :)

בכל מקרה, הממשק פשוט יותר, אני מכיר אנשים שיכולים ללכת לאיבוד בסייר הקבצים של ווינדוס, ממש מפחדים לפתוח תיקיה שהיא לא my documents בשביל לא להאבד שם בתיקיות עם קבצים מוזרים ושמות של כל מיני צירופי אותיות באנגלית :lol:

זה כמובן קיים גם במק, אבל תחת תיקיה עם איקס גדול המתקראת system. ישנה תחושה שכל העניין יותר idiot proof, יותר מגביל בשביל שלא תעשה שטויות (אנחנו יודעים מה טוב בשבילך - מוכר?), ובגלל זה לחוץ וצפוף למשתמשים מתקדמים שם.

זה יכול, לעומת זאת, להיות שלב במעבר ללינוקס, קצת טרמינל פה ושם, אם רוצים, אבל הכל אפשר עם עכבר בלבד.

פורסם

מה זה "מנצלים את תכונות הסמארטפון שלהם"?

מה אנשים כבר אמורים לעשות איתו? לרנדר סרטים ולקדד קוד?

אנשים נכנסים לאינטרנט, משתמשים בתוכנות IM למינהן, משתמשים בתוכנות ("אפליקציות"), משאירים תוכנות ברקע וחוזרים אליהן, משתמשים במכשיר כמרכז מדיה ועוד. כל אלו הם מה שהופכים מכשיר ל"סמארטפון". כל אדם שאני מכיר שהוא לא בן 50 ומעלה עושה את זה. בטח ובטח שזה לא מיעוט זניח. זה שאנשים הם לא powerusers לא אומר שהם מפגרים. אם מנגישים משהו, משתמשים בזה.

פורסם

סתם הערה, אנשים שמפחדים לפתוח תיקיה אחרת מ my documnets הם לא אנשים טכנולוגיים ואין להם את הגישה למחשבים בכללי לא משנה איזה מערכת הפעלה.

כנראה ששי הוא לא איש כזה והוא בכל זאת הלך לאיבוד במק, ככה שהדוגמא שהבאת לא טובה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים