עבור לתוכן

כמה כסף אמור לקחת אדם שמבין במחשבים אך לא טכנאי?

Featured Replies

פורסם

אני גם נתקל המון בכל הבעיות האלה , מבחינתי כל עוד זה חבר טוב\קרוב משפחה אז אין לי בעיה לבוא אליו ולסדר לו את המחשב .

מספיק לי רק שהוא מעריך את זה ואומר תודה

ויצא לי המון פעמים לסדר מחשב שלקח לי כמעט יום שלם (גיבוי ,פורמט ,וינדוס, דריוורים,העתקה דרך ארד-דיסק גיבוי +משחקים, תוכנות

,סרטים ...התקנות ...וכו')

אבל בנוגע לאנשים שלא ממש הכפט לי מהם כמו שכנים מעצבנים שאתה אמור "לעשות להם טובה" אז אני מסדר להם גם את המחשב בחינם

אבל אם זה נהפך לממש מטרד או למשל שאיזה חבר שלא ממש הכפט לי מימנו מבקש שאני יתקין וינדוס (XP) על מחשב ענתיקה של חבר שלו שאני בכלל לא מכיר אז אני מתחמק

דוגמה לשכנה מעצבנת : אתמול המפגרת קראה לי בגלל שהמסך לא נדלק , ירדתי אליה והתברר שהקבל פשוט לא היה מחובר ! :P עד כמה אנשים יכולים להיות מטומטמים ? היא לא יכלה לחשוב על זה לבד ? לא.

ד"א אני טכנאי מחשבים עם תעודה ככה שבעיקרון אני יכול לקחת מחיר מלא

בנוגע לשאלה שלך אני היתי אומר שעל תיקון פשוט לאדם שאתה לא מכיר תקח 50 שקל לפחות על התקנה של וינדוס תיקח 100

ועל כל סיבוך נוסף והוספת מטלות תוסיף

• תגובות 59
  • צפיות 4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אמרת שאתה טכנאי עם תעודה איזה קורס צריך לעשות בשביל תעודה כזאת?

פורסם

יקח כמה שבא לו מבחינתי שיקח 1000 ש"ח ולא יצא פראייר כמוני !!!

אני תקנתי את 60% ממחשבי הכפר שלי ואף אחד לא אומר לי חוץ מ "תודה" לפעמים !!!!!

ולפעמים אם אחרי כמה ימים הם דופקים שוב ת'מחשב אומרים לי שאני מי שעשה להם בעיות במחשב בלה בלה בלה !!

עצה שלי שאף אחד לא יתקין בחינם חוץ מ חברים (טובים ובני משפחה "קרובים" !!! ) אחרת תקח מה שבא לך לפי כמה התעיייפת מ ה "ילד" הקטן ששואל 100000000000 שאלות ורוצה את כל המשחקים שיש בשוק והמחשב שלו יותר גדול ממני ( שנת יצור 1980 )!!!! >:( >:(>:( ??? ???

פורסם

סטינג , קשה להאמין שאתה טכנאי עם תעודה כאשר אתה רושם "הכפט" במקום איכפת :P .

לגבי הכסף , אני משתדל לא לסדר מחשבים בכלל ,רק לחברים קרובים מקסימום , וגם זה מדי פעם רק בגלל העובדה שזה מעצבן כל פעם לשבת יום כאשר יש דברים הרבה יותר טובים .

אני פשוט עונה ב"לא יודע" , עושה פרצופים ומחכה שהמציקים יעלמו .

פורסם

טכנאי לוקח לפי שעות

אדם שמבין לוקח מחיר פיקס

פורסם

אני אומר שלפורמט ולהתקנת וינדאוס לוקחים 100 שח. עשיתי פעם אחת למישהי והיא היתה מאוד מרוצה אז היא הביאה לי עוד 30 שח :P

אבל ת'אמת אם לא תקח מהם הרבה מאוד כסף יש סיכוי שהם ימליצו עליך לאנשים אחרים וכך תרוויח הרבה יותר . בקיצור לא יותר מ 100 שח, כי בינינו מה זה סה"כ פורמט והתקנת וינדאוס ::).

פורסם

חחחחחח !!!!!!!!! :smiley1: איזה מצחיק. לי יש חבר אני מתקן ועוזר לו הרבה. אז לפני חודש יום שישי

זה היה. היתה אצלהם חברה של אמא שלו. אז אמא של חברי שאלה אותי אתה יכול לסדר תמחשב של הבן של חברה שלי ?

אני כזה.......לא יודע....... ניהיהתי שקט..... ואז פתאום ברקע חברת צועקת אני אשלם תגידי לו. והאמא היא תשלם לך

אל תדאג. אמרתי טוב בסדר. לא ידעתי אפילו מה הבעיה וכמה תשלם. היא התקשרה אלי בהמשך השבוע, וקבענו.

הגעתי, רואה נער מתבגר, אומר לי המשחק NFSU לא רץ לי אני מדליק תמשחק פתאום יוצא לי. אחרי שנסיתי להכנס

לקונפיג יצא אחרי 10 שניות הבנתי עם מה יש לי עסק. כל השאר לא משנה. בסוף היה לו כמה תולעים ומלא תוכנות

שהוא התקין סתם ונורטון לא מתפקד. נקיתי תמחשב 3.5 שעות,בשעה שלישית שאלתי אותו אתה סבלני ? ענה כן.

תוך חצי שעה אחרונה אמר לי טוב זה תוריד לי ומספיק יהיה בסדר, אני בא לנקות עוד משו הוא: זה לא משנה תודה מספיק

אני אסתדר. והוא לא יודע כלום. עשיתי סריקה אחרונה דרך מצב בטוח, והיתי צריך לעשות דרך מצב רגיל פעם אחרונה.

אבל הוא התחיל להלחץ כי בטח חשב שאני אקח לפי שעה אז הבנתי שהזמן ללכת. ואני לא ידעתי בעצמי כמה עולה מה שעשיתי. טכנאי לא היה

אפילו מנסה להציל תמערכת פשוט היה מתקין חדשה. בדרכי לשם חשבתי 50 זה בסדדר לפעם ראשונה לא משנה

כמה זמן יקח לי. אז לקחתי 50. אחרי זה הלכתי לחנות מחשבים ליד הבית איפה שאני קונה, שאלתי מה המחירים

של הזמנות. אמר לי 50 רק על זה שהטכנאי בא לבדוק מה קורה, מעריך תמצב, אם פותר תוך שעה אז זה 90 כולל,

אם נירא מעבר אז לוקח תמחשב למעבדה, וכמה זה עולה תלוי בבעיה.

בעיה שלא אמרתי לפני שהלכתי זה שהוירוס יחזור אם תכנס לסביבה שממנה תפסת אותו מלכהתחילה.

באותו ערב מתקשרים אלי אומרים ה ו י ר ו ס בא !! הצילו . בסוף בא אליהם איזה שכנה שידע טיפה איך להתעפל MCAFEE

שלשום התקשרו אלי עוד פעם אמרו קנו מדפסת ושאני אעזור, ואמרו לנו בחנות שצריך להתקין חלונות כי שלנו לא תומך

במדפסת. חשבתי לקחת על זה 20 אבל בשביל 20 אפילו לא שווה לי לנסוע אליהם, אז החלטתי 30. באתי

פתאום אני רואה פנטיום 233, חשבתי וואי וואי יקח לי שעה וחצי להתקין XP עליו.( כל הדיסקים והתוכנות שלהם )

שאלתי יש לכם 98. אמרו כן :) . לקח 40 דקות. ולפני זה פירמוט, ועשיתי כל מיני ניסוים בשביל עצמי. סיימתי אחרי 2.5 שעות

לקחתי 50. המדפסת היתה HP משולבת. היה לא יותר מ 12 כפתורים ועד שהסברתי על 4 עיקריים בשביל סריקה

והדפסה צבוענית או שחור לבן.

הבעיה שהם לא רוצים להבין אפילו, והרבה לא יודעים לשמור על המחשב שלא יתקלקל עוד פעם. אז פעם הבא אני אסגור

מחיר לפני שאני בא.

אז אל תתבישו כמוני, וקחו נורמלי אבל כמובן לא יותר מטכנאי רישמי כי אז מה הטעם להזמין אותנו. לא שאכפת לי מי יזמינו

כי אותי אישית אף 1 לא מכיר ואין לי הזמנות.

עריכה: שיט עוד פעם רשמתי הרבה. ואני שונא לרשום הרבה. מה אתם אומרים לקצר את זה ל 4 שורות ? אני מסוגל !

פורסם

חחחחחח !!!!!!!!! :smiley1: איזה מצחיק. לי יש חבר אני מתקן ועוזר לו הרבה. אז לפני חודש יום שישי

זה היה. היתה אצלהם חברה של אמא שלו. אז אמא של חברי שאלה אותי אתה יכול לסדר תמחשב של הבן של חברה שלי ?

אני כזה.......לא יודע....... ניהיהתי שקט..... ואז פתאום ברקע חברת צועקת אני אשלם תגידי לו. והאמא היא תשלם לך

אל תדאג. אמרתי טוב בסדר. לא ידעתי אפילו מה הבעיה וכמה תשלם. היא התקשרה אלי בהמשך השבוע, וקבענו.

הגעתי, רואה נער מתבגר, אומר לי המשחק NFSU לא רץ לי אני מדליק תמשחק פתאום יוצא לי. אחרי שנסיתי להכנס

לקונפיג יצא אחרי 10 שניות הבנתי עם מה יש לי עסק. כל השאר לא משנה. בסוף היה לו כמה תולעים ומלא תוכנות

שהוא התקין סתם ונורטון לא מתפקד. נקיתי תמחשב 3.5 שעות,בשעה שלישית שאלתי אותו אתה סבלני ? ענה כן.

תוך חצי שעה אחרונה אמר לי טוב זה תוריד לי ומספיק יהיה בסדר, אני בא לנקות עוד משו הוא: זה לא משנה תודה מספיק

אני אסתדר. והוא לא יודע כלום. עשיתי סריקה אחרונה דרך מצב בטוח, והיתי צריך לעשות דרך מצב רגיל פעם אחרונה.

אבל הוא התחיל להלחץ כי בטח חשב שאני אקח לפי שעה אז הבנתי שהזמן ללכת. ואני לא ידעתי בעצמי כמה עולה מה שעשיתי. טכנאי לא היה

אפילו מנסה להציל תמערכת פשוט היה מתקין חדשה. בדרכי לשם חשבתי 50 זה בסדדר לפעם ראשונה לא משנה

כמה זמן יקח לי. אז לקחתי 50. אחרי זה הלכתי לחנות מחשבים ליד הבית איפה שאני קונה, שאלתי מה המחירים

של הזמנות. אמר לי 50 רק על זה שהטכנאי בא לבדוק מה קורה, מעריך תמצב, אם פותר תוך שעה אז זה 90 כולל,

אם נירא מעבר אז לוקח תמחשב למעבדה, וכמה זה עולה תלוי בבעיה.

בעיה שלא אמרתי לפני שהלכתי זה שהוירוס יחזור אם תכנס לסביבה שממנה תפסת אותו מלכהתחילה.

באותו ערב מתקשרים אלי אומרים ה ו י ר ו ס בא !! הצילו . בסוף בא אליהם איזה שכנה שידע טיפה איך להתעפל MCAFEE

שלשום התקשרו אלי עוד פעם אמרו קנו מדפסת ושאני אעזור, ואמרו לנו בחנות שצריך להתקין חלונות כי שלנו לא תומך

במדפסת. חשבתי לקחת על זה 20 אבל בשביל 20 אפילו לא שווה לי לנסוע אליהם, אז החלטתי 30. באתי

פתאום אני רואה פנטיום 233, חשבתי וואי וואי יקח לי שעה וחצי להתקין XP עליו.( כל הדיסקים והתוכנות שלהם )

שאלתי יש לכם 98. אמרו כן :) . לקח 40 דקות. ולפני זה פירמוט, ועשיתי כל מיני ניסוים בשביל עצמי. סיימתי אחרי 2.5 שעות

לקחתי 50. המדפסת היתה HP משולבת. היה לא יותר מ 12 כפתורים ועד שהסברתי על 4 עיקריים בשביל סריקה

והדפסה צבוענית או שחור לבן.

הבעיה שהם לא רוצים להבין אפילו, והרבה לא יודעים לשמור על המחשב שלא יתקלקל עוד פעם. אז פעם הבא אני אסגור

מחיר לפני שאני בא.

אז אל תתבישו לקחת נורמלי אבל כמובן לא יותר מטכנאי רישמי כי אז מה הטעם להזמין אותנו. לא שאכפת לי מי יזמינו

כי אותי אישית אף 1 לא מכיר ואין לי הזמנות.

עריכה: שיט עוד פעם רשמתי הרבה. ואני שונא לרשום הרבה. מה אתם אומרים לקצר את זה ל 4 שורות ? אני מסוגל !

כבר באתי ללכת לישון זה הציל אותי מהשעמום :-*

פורסם

אמרת שאתה טכנאי עם תעודה איזה קורס צריך לעשות בשביל תעודה כזאת?

במקרה שלי הקורס היה על חשבון הב"ס בתור "בונוס" , זה היה קורס של סיון שהיה אמור לעלות (או שככה סיפור לנו) 15K

פורסם

עבדו עליכם עלל 15k במכללת ספיר יש קורסים "שמסמיכים" אותכם להיות טכנאי רשמי ועולים הרבה פחות

פורסם

לא אמרתי שזה מה שזה עלה אלה שזה רק מה שאמרו לנו. חוץ מזה יש מלא סוגי קורסים שונים עם תוספות שונות כך שהמחיר יכול להיות שונה מאוד

פורסם

ואי אתם כל כך צדקים

עם הילד הקטן של השכנים שבא לשאול שאלות\החבר מהכיתה שרוצה משחקים ולא יודע להשתמש בעכבר, ואחרי שאתה עוזר לו אז הוא מתקשר אלייך 50 אולי 60 פעמים ביום.

וזה לא כל כך קל לקחת כסף מאנשים שאתה מכיר, רק מהילד המעצבן מהכיתה.

ודרך אגב התשובה "לא יודע" עובדת מצויין

פורסם

ואי אתם כל כך צדקים

עם הילד הקטן של השכנים שבא לשאול שאלות\החבר מהכיתה שרוצה משחקים ולא יודע להשתמש בעכבר, ואחרי שאתה עוזר לו אז הוא מתקשר אלייך 50 אולי 60 פעמים ביום.

וזה לא כל כך קל לקחת כסף מאנשים שאתה מכיר, רק מהילד המעצבן מהכיתה.

ודרך אגב התשובה "לא יודע" עובדת מצויין

[move]מתי שאני אומר לא יודע אני מרגיש קצת טיפש כזה[/move]

פורסם

[move]מתי שאני אומר לא יודע אני מרגיש קצת טיפש כזה[/move]

השאלה היא : אם אתה לא מרגיש גם טיפש כאשר אתה הופך למוקד תמיכה 24 שעות בחינם ?

פורסם

השאלה היא : אם אתה לא מרגיש גם טיפש כאשר אתה הופך למוקד תמיכה 24 שעות בחינם ?

אני מרגיש פראייר :(

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים